صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۶۶۳۹۵
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۶ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
منابع محلی در غرب افغانستان گفته‎اند که فردی در جریان نماز جمعه در هرات به سوی گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی لنگه کفش پرتاب کرده و نماز جمعه مختل شده است.

به گزارش ایسنا، حکمتیار در نماز جمعه در مسجد جامع هرات حضور داشت و در وقت خواندن خطبه، یکی از نمازگزاران به سوی او کفش پرتاب کرد.

 
عکسی از شبکه‎های اجتماعی از لحظه پرتاب کفش به سوی رهبر حزب اسلامی دست به دست می‎شود، نشان می‎دهد که فردی از صف چهارم یا پنجم این کار را انجام می‌دهد.

شاهدان عینی گفته‎اند که پس از پرتاب کفش، صف نماز بهم خورد و بسیاری‎ها به گمان این که مهاجم انتحاری وارد نمازگزاران شده، محل را ترک کردند.

به گزارش بی‎بی‎سی پس از پرتاب کفش به سوی حکمتیار، "برای پنج دقیقه جریان برگزاری نماز مختل و سپس اقامه شد".

یک منبع محلی که خواست نامش ذکر نشود، افزود که اداره امنیت ملی یک مرد را به اتهام پرتاب کفش به سوی گلبدین حکمتیار بازداشت کرده است.

حکمتیار چند روز است که در هرات به سر می‎برد و با فرماندهان جهادی و هواداران خود دیدار می‎کند.
گلبدین حکمتیار

به دنبال ورود رهبر حزب اسلامی به هرات، شماری از فعالان مدنی و مخالفان او دست به تظاهرات زدند و پلاکارت‎هایی که روی آنها شعارهایی علیه او نوشته شده بود، حمل کردند. معترضان او را متهم به "تفرقه‌افکنی" کردند.

پس از ورود حکمتیار به کابل و برگزاری بزرگ‎ترین همایش همایش هواداران او در پایتخت هم دهها نفر علیه او تظاهرات کردند و شعارهای تندی سر دادند.

 حکمتیار یکی از طرف‎های اصلی جنگ‎های داخلی دهه هفتاد خورشیدی بود. نهادهای حقوق بشری او را متهم به دست داشتن در جنایات جنگی و نقض حقوق بشر می‎دانند.

نام حکمتیار در شانزده سال گذشته در فهرست سیاه سازمان ملل درج و خودش تحت پیگرد بین‎المللی بود، اما پس از امضای توافقنامه صلح بین دولت و حکمتیار، اسم او از این فهرست به درخواست دولت افغانستان حذف شد.

یک روز پس از امضای توافقنامه صلح بین دولت افغانستان و حکمتیار، دیدبان حقوق بشر، امضای این توافقنامه را بی‎احترامی به قربانیان جنایات جنگی دانست.

حکمتیار اتهامات علیه خود، از جمله نقض حقوق بشر و جنایات جنگی و موشک‎پرانی به سوی شهر کابل در سال‎های نخست دهه هفتاد را رد می‎کند.