پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محققان دریافتند که پوسیدگی دندانها به جنس آن بستگی ندارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال، بسیاری از افراد بر این باورند که اگر مکرر به دندانپزشکی مراجعه دارند، ناشی از دندانهای نامناسبی است که از والدین به ارث بردهاند، اما نتایج مطالعات جدید نشان داده است که ژنها نقشی در پوسیدگی دندان ندارند.
تحقیقات بر روی دوقلوها در استرالیا نشان میدهد که رژیم غذایی و بهداشت دهان، نقش مهمی در شکل دادن میکروبیوم دهانی بازی میکند.
محققان این بررسی را در بین دوقلوهای یکسان و غیریکسان انجام دادند تا دریابند که ژنتیک و بهداشت چه اندازه در میکروبیومهای دهانی نقش دارند. پوسیدگی دندان با بهداشت آن مرتبط است و ارتباطی با ژنتیک ندارد.
حدود 90 درصد از کودکان در سن مدرسه و نزدیک به صد در صد از بزرگسالان در جهان، حفره دندانی دارند. علاوه بر این، حدود 20 درصد بزرگسالان هم با بیماریهای شدید دندانی مواجه هستند که این موضوع منجر به از بین رفتن دندان میشود.
نویسندگان این بررسی اظهار کردند: پوسیدگی دندان معمولا زمانی رخ میدهد که نوع خاصی از باکتری متابولیزه و منجر به اسیدی شدن محیط دهان شده و مینای دندان را تحریک و ایجاد حفره دندانی میکند.
محدود کردن مصرف قند و تجمع اسید در دهان بخش مهمی از موارد دندانپزشکی است.
دانشمندان میدانستند که باکتریهای استرپتوکوک که در دهان زندگی میکنند با پوسیدگی دندان مرتبط هستند.
اما آنچه روشن نبود این موضوع بود که حضور و رشد این باکتری تحت تأثیر ژنتیک است یا متاثر از عوامل محیطی مانند مصرف میزان شکر در رژیم غذایی..
محققان دریافتند برخی باکتریها در دهان به ارث برده میشوند، اما این باکتریها منجر به پوسیدگی دندان نمیشوند.
آنها همچنین دریافتند که باکتریهای ارثی در طول زمان کاهش یافته و باکتریهای مرتبط با عوامل محیطی در طول زمان افزایش مییابند.
نتایج بررسیها نشان داد که بهترین راهحل برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، کاهش مصرف شکر است.
محققان همچنین عنوان کردند: باکتریها قبل از شروع رشد دندان در دهان هستند و میتوانند سلامت دهان و دندان را در آینده تحت تاثیر قرار دهند.
این بررسی در مجله Cell Host & Microbe منتشر شده است.