صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۶۵۱۲۸
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۴ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۶
گزارش اختصاصی «انتخاب» از ایالت راکهاین بنگلادش در همسایگی میانمار
روند فرار مسلمانان منطقه روهینگیا در کشور میانمار به بنگلادش همچنان ادامه دارد و مشکلات پردامنه آنها آنگونه که شایسته است مورد توجه مجامع بین المللی قرار نگرفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روند فرار مسلمانان منطقه روهینگیا در کشور میانمار به بنگلادش همچنان ادامه دارد و مشکلات پردامنه آنها آنگونه که شایسته است مورد توجه مجامع بین المللی قرار نگرفته است.
 
مرتضی آتش زمزم، کارگردان سینما و تلویزیون که به محل استقرار آوارگان میانماری در بنگلادش سفر کرده، ضمن ارسال تصاویری اختصاصی به «انتخاب» ، می گوید: مسلمانان هر روز از رودخانه ناف در منطقه تنخالی در مرز بنگلادش و میانمار با قایق عبور می کنند. به گفته او، زمانی که هوا صاف است تعداد افرادی که سوار بر قایق به بنگلادش می رفند کمتر می شود چراکه آنها از بیم تیراندازی ماموران مرزی ترجیح می دهند تا در هوای بارانی و متلاطم دست به فرار بزنند.
 
به گزارش «انتخاب»، کشور میانمار با کشورهای چین، هند، بنگلادش، لائوس و تایلند مرز خاکی مشترک دارد اما صرفا بنگلادش پذیرفته است تا تعدادی از آوارگان این کشور را بپذیرد. آمار مربوط به پناهجویان در بنگلادش بین 146 تا 300 هزار نفر متفاوت است.
 
در روزهای گذشته، امینه اردوغان همسر رییس جمهور ترکیه به ایالت راکهاین بنگلادش در همسایگی میانمار سفر و از وضعیت آوارگان میانماری بازدید کرد. رجب طیب اردوغان هم اعلام کرد که به کشور بنگلادش برای پذیرش این پناهجویان کمک مالی کرده و این حادثه را به عنوان "نسل کشی مسلمانان" در نشست مجمع سازمان ملل مطرح خواهد کرد.
 
آتش زمزم در گفت و گو با «انتخاب»، این اقدام رییس جمهور ترکیه را "شو آف" خواند و گفت که برای جلب توجه جامعه جهانی و انجام یک اقدام موثر و عملی نیاز به حضور شخص محمدجواد ظریف در این منطقه احساس می شود.
 
به گفته او، سفر هیات ایرانی متشکل از چند نماینده مجلس تاثیر چندانی بر جلب توجه جامعه جهانی به این موضوع ندارد و بهتر است شخص وزیر خارجه که اعتبار جهانی منحصر به فردی دارد و رهبران دنیا و بسیاری از مردم او را می شناسد، در این منطقه حضور پیدا کند.
 
او درباره کمک های هلال احمر به آوارگان نیز گفت: تنها کمک مورد نیاز آوارگان غذاست؛ پوشاک، پتو و موارد دیگر به درد آوارگان میانماری نمی خورد.
 
به گفته او، می توان با تامین مالی، غذای مورد نیاز را در همین منطقه هم خریداری کرد اما به هر حال، تامین و توزیع غذا با آرم و نشان کشورمان هم قابل توجه و مناسب است.