صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۶۴۳۹۳
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۵ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
رییس جمهوری اسلامی ایران روز شنبه به دعوت رسمی رییس جمهور قزاقستان و برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در حوزه علم و فناوری، تهران را به مقصد آستانه ترک کرد.

به گزارش ایسنا، در مراسم بدرقه حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در فرودگاه مهرآباد ، علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل، جهانگیری معاون اول رییس جمهور و جمعی از وزیران حضور داشتند.

روحانی پیش از عزیمت به قزاقستان برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در حوزه علم و فناوری، در جمع خبرنگاران ضمن تبریک عید سعید غدیر به ملت بزرگ ایران و مسلمانان جهان، گفت: عید غدیر روز تداوم راه هدایت است و پیامبر اسلام(ص) مسیر هدایت آینده بشر را به مسلمانان معرفی کرد و این مسیر باعث شده که امروز راه راستین اسلام را در پیش رو داشته باشیم.

رییس جمهور با ابراز خوشحالی از اینکه اولین سفر در دولت دوازدهم مصادف شده است با روز عید غدیر، افزود: موضوع اجلاس در آستانه پایتخت قزاقستان،  علم و فناوری است  و این در حالی است که در دنیای امروز حل مشکلات جوامع بشری نظیر فقر، اشتغال، امنیت غذایی، زیست محیطی، آب و انرژی تنها در سایه علم و فناوری امکان پذیر خواهد بود.

روحانی با تاکید بر اینکه علم و فناوری می تواند توسعه پایدار و اشتغالزا را برای ما فراهم کند، خاطرنشان کرد: برخی از کشورهای اسلامی شرکت کننده در این اجلاس بویژه ایران، از پرچمداران اصلی علم و دانش در قرون گذشته هستند کما اینکه ایران پرچمدار علوم پیش از اسلام و تمدن اسلامی در جهان اسلام بوده است.

رییس جمهور با اشاره به اینکه همکاری، هماهنگی و هم رایی کشورهای اسلامی در این راستا می تواند همه ما را یاری کرده و ما را به اهداف اصلی برساند، گفت: این اولین اجلاسی است که در زمینه علم و فناوری میان سران کشورهای اسلامی برگزار می شود و در آن قرار است سند ۱۰ ساله  ٢٠٢٦ بررسی شود که در چارچوب آن ، چگونگی همکاری های آموزشی در دنیای اسلام، حل معضلات کشورهای اسلامی و استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های کشورهای اسلامی مشخص خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه همکاری در زمینه مرز دانش، فناوری های نوین و علوم کاربردی از دیگر مباحث مطروحه در این اجلاس است، گفت: در این سند بحث مگا پروژه‌ها و مشارکت کشورهای اسلامی با هم در انجام پروژه های بزرگ نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

روحانی بررسی چگونگی  همکاری دانشگاه‌های برتر کشورهای اسلامی و  ارتباط فناوری جهان با دنیای اسلام را از دیگر زمینه های این اجلاس عنوان کرد و افزود: امیدواریم این اجلاس پایه خوبی برای همکاری بهتر کشورهای اسلامی در علم و فناوری باشد.

رییس جمهور با بیان اینکه در حاشیه این اجلاس جلسه ای در رابطه با بررسی اوضاع میانمار میان سران برگزار می شود، اظهار داشت: امروز در میانمار یک فاجعه بزرگ انسانی و یک پاکسازی قومی و ایدئولوژیک در حال وقوع است و صدها هزار مسلمان در این منطقه آواره شده اند و دنیای اسلام نمی تواند در مقابل این اقدامات سکوت کند.

روحانی با انتقاد از سکوت و کوتاهی سازمان ها و مجامع بین المللی در برابر این جنایات در میانمار خاطرنشان کرد: باید فشارها علیه دولت و ارتش این کشور افزایش یافته و سازمان های بین المللی تحرک داشته باشند و همسایگان این کشور نظیر چین و بنگلادش نیز باید در این راستا و رسیدگی به آوارگان همکاری و کمک کنند.

رییس جمهور با اشاره به اینکه در حاشیه این اجلاس مذاکرات دوجانبه و دیدار هایی با برخی سران کشورهای اسلامی نیز داریم، گفت: در این دیدارها درباره روابط دوجانبه و توسعه مناسبات فی ما بین گفت‌وگو خواهیم کرد.