پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس سازمان محیط زیست گفت: اگر بحران آب ادامه داشته باشد بحران مهاجرت را به دنبال خواهد داشت.
عیسی کلانتری امروز در آیین افتتاح مجتمع فرآوردههای غذایی لمان در اردبیل افزود: بحران آب در کشور چالش بزرگی است. آب تکرار شدنی نیست و باید در مصرف بیش از حد آن سختگیری شود. برداشت بیرویه آب برای کشور فاجعه است و برای مقابله با آن نباید اغماض کرد.
کلانتری ادامه داد: افزایش کیفیت محصولات کشاورزی در کشور پیگیری میشود و محصولات تولیدی باید از استاندارد جهانی برخوردار باشد. در کنار کیفیت، بازاریابی جهانی برای محصولات نیز از اهمیت ویژه برخوردار است و واحدهای تولیدی باید برای ورود به این بازارها و رقابت در آن از فناوری نوین و استاندارد برخوردار باشند.
همچنین معاون بهبود زراعت وزیر جهاد کشاورزی هم در این مراسم گفت: اولین چالش کشاورزی در کشور چالش آب است که باید برای رفع آن تدابیری اتخاذ شود ضمن اینکه تحتتاثیر بازار بودن نیز چالشی است که کشاورزان را رنج میدهد و باید با ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی، فرصت نگهداری و قدرت افزایش مبادله کالا در کشور با آن مقابله کرد.
عباس کشاورز نخستین ماموریت وزارت جهاد کشاورزی را تولید پایدار دانست و افزود: تامین امنیت غذایی و بالا بردن درآمد کشاورزان از جمله اهداف مورد پیگیری این وزارتخانه است .
مجید خدابخش استاندار اردبیل نیز گفت: ۸۰۰ هزار تن سیبزمینی در استان اردبیل تولید میشود که برای ذخیره تنها ۵۰ هزار تن آن انبار و سردخانه وجود دارد.
وی با بیان اینکه احداث ۸۰ هزار تن ظرفیت سردخانه و انبار در استان در مراحل پایانی است، اظهار کرد: مجوز ۲۲۰ هزار تن سردخانه و انبار صادر شده و برای آن ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است.
وی با اشاره به کمک فنی دولت در این زمینه گفت: بخشخصوصی فعال در این زمینه مورد حمایت دولت قرار می گیرند.
حسین پیرموذن مدیرعامل مجتمع صنایع غذایی لمان نیز گفت: این کارخانه یکی از مجهزترین کارخانههای کشور بوده و برای ایجاد صنایع تبدیلی سیبزمینی با اشتغالزایی ١٥٠ نفر راهاندازی شده است. محصولات تولیدی این مجتمع نیاز داخلی را تامین کرده و بخشی از آن به کشورهای همسایه صادر خواهد شد.
پیرموذن اضافه کرد: راهاندازی این کارخانه کمک خوبی برای سیبزمینیکاران اردبیلی خواهد بود که در بیشتر اوقات به خاطر نوسانات بازار متضرر می شدند.
وی اظهار کرد: برای اولین بار سیبزمینی در اردبیل به قیمت هشت هزار ریال از کشاورزان در این کارخانه خریداری میشود و این امر رضایت مندی کشاورزان را دنبال داشته است.