صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۶۰۹۷۰
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۲ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک دکتری روانشناسی گفت: اوتیسم درمان قطعی ندارد.

دکتر داوود کردستانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اختلالات طیف اوتیسم گروهی از اختلالات روان‌پزشکی هستند که با تأخیر و انحراف در تکامل ارتباطی، اجتماعی و شناختی مشخص می‌شوند. بطورکلی بیماری اوتیسم یک اختلال رشد است که در بین کودکان در سنین پیش از سه سالگی رخ می‌دهد و عمده‌ترین ویژگی آن فعالیت‌ها و حرکات تکراری و مقاومت در برابر تغییرات محیطی است.

کردستانی اضافه کرد: شایع‌ترین علائم این بیماری، تأخیر در تکلم کودک است. تأخیر در زمان صحبت کردن و گفتارهای تکراری و پشت سر هم از دیگر علائم رایج این بیماری است. ناتوانی در برقراری ارتباط با همسالان و عدم انجام کارهای خودانگیخته از دیگر علل این بیماری است.

وی افزود: کودکانی که به بیماری اوتیسم مبتلا هستند رفتار و فعالیت‌های تکراری و محدودی دارند و وضعیت بدنی و چشم‌های آنها با دیگر کودکان سالم متفاوت است.  ارتباط چشم در این کودکان بسیار محدود است و رفتارهای اجتماعی و علاقه نشان دادن به سایر کودکان در آنها نشان داده نمی‌شود.

این دکتر روانشناسی خاطرنشان کرد: اصرار بر ثابت ماندن روال طبیعی کارها و حالت پژاک گویی از ویژگی‌های کودکانی است که به اوتیسم مبتلا شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه تا به امروز علل بیماری اوتیسم مشخص نشده است، گفت: نظریه‌های مختلفی در این خصوص وجود دارد و برخی جهش ژنتیکی و انتقال ژن از والدین را عامل آن می‌دانند. کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند از نظر تحصیلی با مشکل مواجه می‌شوند و برخی از آنها بهره هوشی پایینی دارند.

وی افزود: این بیماری بین سنین سه تا 10 سال رایج بوده و میزان شیوع آن سه در هزار است.

کردستانی با ذکر راه‌های درمان بیماری اوتیسم عنوان کرد: تشخیص بهنگام این بیماری به درمان و بهبود هر چه سریعتر مبتلایان کمک خواهد کرد. باید کودکان مبتلا به این بیماری را به روان پزشک و روانشناس معرفی کرد تا با انجام مصاحبه کامل با کودک و والدین  روانپزشک به تشخیص درستی رسیده و با کمک والدین و تجویز برنامه های خاص، درمان و بهبود کودک دچار اوتیسم را دنبال کنند. ریشه ‎ کنی ودرمان کامل این بیماری امکان‌پذیر نیست.