صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۶۰۰۶۴
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۴ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۶
تنگه واشی در فیروزکوه و چشمه علی در شهر ری در این روزهای گرم تابستان پذیرای گروه های گردشگری است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

هر سال با آغاز فصل تابستان، تنگه واشی در فیروزکوه و چشمه علی در شهر ری به یکی از مقاصد اصلی سفر گردشگران پایتخت تبدیل می‌شوند.

به گزارش «انتخاب»؛ خبرگزاری آسوشیتدپرس" تصاویری از تنگه واشی یکی از اماکن گردشگری فیروزکوه در نزدیکی تهران منتشر کرده است و نوشته در فصل تابستان برخی ساکنان پایتخت برای فرار از گرما و سفری تابستانی خود را به این منطقه می‌رسانند.

با این حال در روزهای اخیر در پی بارش شدید باران در برخی استان‌های ایران نوراله طاهری فرماندار فیروزکوه گفته به دلیل احتمال وقوع سیلاب در ارتفاعات فیروزکوه از گردشگران خواسته شده تا اطلاع ثانوی به این منطقه سفر نکنند.

به گفته فرماندار فیروزکوه با هماهنگی دهیاری روستای جلیزجند و ستاد بحران شهرستان تمام گردشگران در حال خروج از این منطقه هستند.

علاوه بر زیبایی‌های طبیعی در تنگه واشی اثری تاریخی نیز در این منطقه وجود دارد. کتیبه مربوط به زمان قاجار که به دستور فتحعلی شاه قاجار در دل کوه حکاکی شده‌ است.

در سال‌های اخیر با تبدیل شدن این منطقه به یکی از مقاصد اصلی سفر گردشگران تهران، گزارش‌های مختلفی از آلودگی محیط زیستی در این منطقه منتشر شده است.

از جمله دیگر خطراتی که مناطق گردشگری فیروزکوه و اطراف تنگه واشی را تهدید می‌کند زمین‌خواری و تصرف اراضی است. اخیرا جمشید جویباری رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فیروزکوه گفت ۳۵ پرونده زمین‌خواری در این منطقه در دست بررسی است.

به گفته رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فیروزکوه پرونده ساخته شدن ۴ بنای رستوران و مغازه در منطقه تنگه واشی که اثر طبیعی ملی است نیز در حال بررسی است.

از دیگر نقاط توریستی که با آغاز فصل گرما به یکی از مقاصد اصلی گردشگران پایتخت تبدیل می‌شود منطقه چشمه علی در شهر ری است.

آبتنی در چشمه این منطقه در روزهای گرم تابستان. این چشمه در همسایگی ابن بابویه، برج طغرل و دژ رشکان واقع شده است.

آب چشمه‌علی از میان صخره‌ای بزرگ خارج شده و به سوی جنوب و سپس جنوب شرق جاری است. نام باستانی این چشمه سورینی بوده است که احتمالا منسوب به دودمانی بزرگ در دوره اشکانیان و ساسانیان است. بعدها اما به چشمه علی معروف شد.