صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۵۹۴۲۵
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۲۱ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دکتر عادل آذر در جلسه شورای اداری این استان گفت:  شعار دیوان محاسبات در مدیریت فعلی، نظارت مستمر مالی، پیشگیرانه، هدایت گرانه و مقتدرانه است. دو بخش از این شعار راهبردی، مربوط به پیشگیری و هدایتگری است و برای تحقق این امر مهم، دوره های آموزشی و مشاوره ای به صورت مستمر برگزار می‌شود.
 
به گزارش انتخاب، این مقام مسئول، مدیران اجرایی کشور را در راس نیروی انسانی کارآمد برشمرد و تاکید کرد: مدیران اجرایی در جمهوری اسلامی در سطوح مختلف، افرادی پاک دست هستند اما غالبا مراجعاتی به دیوان محاسباته داشته اند که دلیل آن عمده آن عدم آشنایی کامل به قوانین و مقررات است.
 
وی به پایش پرونده های پنج سال اخیر در دیوان محاسبات اشاره کرد و یادآور شد: بخش عمده ای از مواردی که پایش و بررسی شده، نشان می دهد دلیل عمده بروز خطا و مشکل مدیران اجرایی، عدم اشرافیت و آشنایی لازم با قوانین کشور است که البته مشکلاتی همچون وجود قوانین مبهم، چندپهلو، متناقض و متعارض موجب افزایش این خطاها را پدید آورده است.
 
آذر با بیان اینکه، برای مشکلات و ابهامات قانونی، راهکارهای لازم ارائه شده است، افزود: در مرحله پیشگیری، دوره های آموزشی قوانین و مقررات در قالب کارگاه های آموزشی پیش بینی شده که پیچیدگی های قوانین جاری کشور برای مدیران، تشریح و آموزش داده می شود.
رئیس دیوان محاسبات کشور به بخش هدایتگری در شعار دیوان محاسبات اشاره و خاطرنشان کرد: رویکرد مچ‌گیری در فعالیت دیوان محاسبات وجود ندارد و برگزاری کارگاه های آموزشی و ارائه مشاوره های مختلف به مدیران، در راستای تحقق این بخش از شعار دیوان محسوب می شود.
 
وی از مسئولان استان زنجان خواست، برنامه های مشترکی با دیوان محاسبات در جهت برگزاری دوره های آموزشی و مشاوره ای برگزار شود و تاکید کرد: به مدیران توصیه می شود در حین انجام فعالیت ها، مشورت های لازم را در خصوص اقدامات اجرایی از کارشناسان دیوان دریافت کرده و مطابق با راهکارهای ارائه شده در چارچوب قوانین و مقررات حرکت کنند.
 
آذر بر ضرورت نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد مستقر در دستگاه های اجرایی تاکید کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه بر این موضوع توجه شده و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز تشویقاتی برای دستگاه های موفق، تعریف کرده است.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه هر دستگاه اجرایی به هر میزان شفافیت و تعامل بیشتری داشته باشد،کم تر مورد نظارت قرار می گیرد، افزود: به هر میزان فعالیت دستگاه ها مبهم و غیرشفاف باشد نظارت های اِعمال شده نیز افزایش می یابد که توصیه می شود درجه شفافیت و پاسخگویی مدیران بالا باشد.
 
وی به شیوه حسابرسی بر خط در دیوان محاسبات اشاره کرد و یادآور شد: دستگاه های استانی درگاه‌های ورودی مربوط به این شیوه را بر روی دستگاه های خود مستقر کنند تا اسناد و مدارک، بارگذاری شود و دیوان فعالیت های لازم را انجام دهد.
 
آذر به بودجه‌های خارج از شمول دستگاه ها اشاره و اظهار کرد: بررسی پنج ساله پرونده های دیوان نشان می دهد نحوه هزینه خارج از شمول از جمله تخلفات متداول بوده که باید مطابق با موافقت نامه های منعقد شده صورت گیرد.
 
رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: علما و شخصیت های بزرگی از این استان به کشور معرفی شده و در سطح بین المللی نیز شخصیت هایی از استان زنجان وجود دارند که نشان از سابقه فرهنگی، فرهنگ غنی و نیروی انسانی توانمند دارد.