صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۵۸۸۴۳
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۷ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
مصباحی‌مقدم:
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: تا احزاب بزرگ و فراگیر دست به کادرسازی نزنند ما نمی‌توانیم چهره‌های جدید برای ریاست جمهوری یا نمایندگی مجلس معرفی کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: تا احزاب بزرگ و فراگیر دست به کادرسازی نزنند ما نمی‌توانیم چهره‌های جدید برای ریاست جمهوری یا نمایندگی مجلس معرفی کنیم.

به گزارش انتخاب، حجت الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم سخنگوي جامعه روحانيت مبارز در نشست خبري خود با خبرنگاران در پاسخ به خبرآنلاين درباره لزوم كادرسازي هاي سياسي گفت: متاسفانه به دليل اينكه ما احزاب فراگير نداريم نميتوانيم دست به كادرسازي‌هاي سياسي و تهيه برنامه جديد بزنيم.

او ادامه داد: تا احزاب بزرگ و فراگير دست به كادرسازي نزنند ما نمي توانيم چهره هاي جديد براي رياست جمهوري يا نمايندگي مجلس معرفي كنيم.

سخنگوي جامعه روحانيت مبارز گفت: تا وقتي كادرسازي ها انجام نشده و افراد در يك حركت سيستماتيك حركت نكرده و اعتماد برنيانگيخته اند، مسن ترها حاضر نيستند جاي خودشان را به جوان ها بدهند.

او با بيان اينكه اين نهادها و تشكل ها نيستند كه بايد جاي خودشان را به تشكل هاي جديد بدهند، گفت؛ جامعه روحانيت مبارز يك نهاد سياسي با كاركردهاي اجتماعي و فرهنگي است. آنچه مهم است اين است كه افراد بايد عوض شوند و ما در قالب جامعه روحانيت مبارز مرتب دست به دعوت از جوان ها زده ايم و سعي كرده ايم كاستي هايمان را برطرف كنيم.

**اهم اظهارات سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در این نشست خبری از این قرار است؛

*در آخرین جلسه جامعه روحانیت مبارز اظهارات اخیر آقای احمدی نژاد و برخی اطرافیان ایشان در پی دستگیری آقای بقایی، آزاد شدن وی با قرار وثیقه  که شبهه‌ناک شد، مورد بررسی قرار گرفت. سخنان آقای احمدی‌نژاد حتی به شکلی مطرح شد که مرجع ضمیر آن سخنان مشخص نیست و معلوم نیست شخصی که آقای احمدی‌نژاد از «او»یی که صحبت می‌کند کیست که گاهی به هشتاد ساله یا نود ساله بودن او تاکید می‌شود.

* آقای احمدی‌نژاد در سخنانی که در خوزستان داشت هم حرف‌هایی را زد که درباره آن تفسیرهای فراوان مطرح شد. ایشان از زمان ریاست جمهوری هم سخن از داشتن فهرستی از مفسدین اقتصادی به میان آورد و بیان کرد که این لیست را افشا می کند اما هیچ گاه این اتفاق نیفتاد. احمدی‌نژاد خودش تخلفات فراوانی دارد،که بخشی از این تخلفات در دوران ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد رخ داد؛ یک مورد از آن در زمینه قانون یارانه‌ها بود که باید این تخلفات از سوی دیوان محاسبات کشور و قوه قضاییه پی گیری می‌شد تا مشخص شود که اگر ایشان صلاحیت برای ادامه ریاست جمهوری را ندارد این موضوع اعلام شود.

*خواسته جامعه روحانیت مبارز این است که قوه قضاییه پرونده‌های آقای احمدی نژاد را مورد بررسی قرار دهد و هرچه حکم شد، قابل قبول است.این درست نیست که آقای احمدی‌نژاد هر از چند گاهی بیاید و سخنانی را نسبت به مسئولان عالی رتبه نظام و خصوصا مسئولان قوه قضاییه مطرح کند.

*آقای احمدی‌نژاد ظاهرا خودش را در شرایطی می بیند که از موضع طلبکارانه سخن می‌گوید اما ما می‌خواهیم بگوییم که ایشان بدهکار است، بیاید و بدهی‌اش را پرداخت کند. مردم از رسیدگی به پرونده دانه درشت‌ها حمایت می‌کنند و امیدوارم قوه قضائیه وظیفه خودش را انجام دهد.

*{با بیان اینکه یکی از دلایل کناره‌گیری ناطق نوری از جامعه روحانیت را می‌توان موضع نگرفتن این تشکل در خصوص ادعاهایی بود که احمدی‌نژاد علیه وی مطرح کرد، دانست}: به نظر می‌رسد این موضوع را می‌توان نقطه آغازی برای کناره‌گیری آقای ناطق نوری دانست. البته من به صراحت اعلام می‌کنم که جامعه روحانیت مبارز نتوانست به رای اکثریت اعضایش در زمینه حمایت از آقای احمدی‌نژاد چه در دوره اول ریاست‌جمهوری و چه در دوره دوم برسد و اینکه بگویند جامعه روحانیت مبارز به دلیل حمایتش از احمدی نژاد باید عذرخواهی کند، این یک آدرس غلط است.

*{درباره بازگشت ناطق‌نوری به جامعه روحانیت}: امیدوارم برادر بزرگوار ما به جامعه برگردد، ولی هنوز تلاش‌های ما موثر نشده است.

*{درباره زمان مشخص شدن اعضای جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام}: به احتمال زیاد تا پایان مردادماه اعلام می‌شود.

*{ درباره کابینه دولت دوازدهم و تیم اقتصادی دولت}: نگاه به دوره گذشته ترکیبی از جهات مثبت و ضعف‌ها را می‌توان دید. از نقاط مثبت دولت ثبات در بازار ارز و وضع عمومی اقتصاد بود و کاهش نرخ تورم را شاهد بودیم که اخیرا باز به بالای 10 درصد رسیده است. در بخش صنایع گام‌های دولت بزرگ نبوده و ما هنوز نمی‌توانیم سخن از رونق بگوییم که وضعیت فراگیر و شامل باشد و ضعف‌ها هم همچنان ضعف قابل توجهی است، از جمله اشتغال که نسبت به سال اول آقای روحانی بدتر هم شده که با توجه به نرخ رشد جمعیت در دهه شصت، تقاضا برای کار زیاد است. 1246 هزار میلیارد نقدینگی در خدمت بانک‌ها و بخش غیرمولد است و اگر فکر درستی می‌شد، شاهد رشد خوبی بودیم.

*امیدواریم با جوان‌گرایی در کابینه و افراد توانمند شاهد بهبود شرایط اقتصادی باشیم و انتظار این است نگاه شایسته‌سالاری و کارآمدی باشد و نباید کسانی روی کار بیایند که موجب رضایت مردم نباشند.

*{درباره نواصولگرایی}: ما فرصت نکردیم از قالیباف بخواهیم دیدگاهش را مطرح کند، لذا نمی‌توانم فعلا اظهارنظری کنم.

*جبهه مردمی وقتی شکل گرفت با جامعه روحانیت گفت‌وگو کرد و رضایت دبیرکل جامعه را گرفت و مخالفتی نداشتیم و ما از خروجی این حرکت استقبال کردیم. جبهه مردمی حرکت خوبی بود، ولی بهتر است از ظرفیت احزاب اصول‌گرا هم استفاده کند.

*{درباره سلفی نمایندگان با موگرینی}: از این اتفاق احساس شرم می‌کنم. نمایندگان باید شخصیت برجسته‌ای داشته باشند که خود را نبازند و حفظ کنند. این نوع رفتار نوعی خودباختگی است که در شان نمایندگان نیست. من در ملاقات‌ها با مقامات اروپایی از موضع قدرت و طلبکار وارد می‌شدم، بدون آنکه انفعال داشته باشیم. شان نماینده اقتضا می‌کند که خودشان را کوچک نکنند.

*{درباره روابط ایران با شرکت‌های اروپایی پس از توافق برجام}: اروپایی‌ها می‌گفتند بعد از مذاکرات شرکت‌های ما به ایران هجوم می‌آورند. هجوم آوردند، اما اثر خاصی نداشت. حضور هیئت‌های خارجی باید به این نیت باشد که محدودیت تجاری برداشته شود، اما چشم‌انداز روشنی نمی‌بینیم.

*{ درباره تیم اقتصادی دولت}: در این باره اظهارنظر نمی‌کنم، چون در جامعه روحانیت در این مورد صحبتی نکردیم، ولی شاخص‌هایی هست که باید به آن توجه شود.

*{درباره پوست‌اندازی در جریان اصولگرا} ما منشور اصولگرایی داریم و این صحبت‌ها بیشتر حرف رقبای ماست، البته کارهایی لازم است که انجام دهیم. ما ضرورت می‌بینیم نسبت به دوره‌های قبل قدم‌های تازه‌ای برداریم. هیچ‌گاه ملت ایران با یک جریان عقد اخوت نمی‌بندد و اصطلاحا آسیاب به نوبت است. مردم گاها به جریان رقیب رو می‌آورند و ما احساس شکست نمی‌کنیم و حرکت ما کاملا طبیعی است و خودمان را عرضه می‌کنیم و اگر مردم رای ندادند، خدا را شکر می‌کنیم که باری به دوش ما نیامد.

*ما ادعا نکردیم احمدی‌نژاد فاسد است، بلکه گفتیم تخلفاتی دارد و اگر ایشان را فاسد می‌دانستیم به قوه قضائیه ارجاع می‌دادیم.