پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تولیت آستان قدس رضوی گفت: حقوق بشر باید در راستای اعتقاد به خدا باشد و نمیتوان تنها با سروصدای شعارهای آن، گوش جهان را کر کرد ولی در عمل اثری نداشته باشد.
به گزارش تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی صبح امروز در مراسم آغاز جشنهای دهه کرامت که در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به شاخصهای زندگی کریمانه اظهار داشت: در فرهنگ دینی ما کرامت، معنا و مفهوم فراگیری داشته تا جایی که فلسفه بعثت رسول اکرم(س) کامل شدن کرامتهای اخلاقی ذکرشده است.
وی با اشاره به عقل و درک آدمی بهعنوان کرامتهای ذاتی انسان بیان کرد: کرامتهای ذاتی را تمامی انسانها دارا هستند، اما آنچه دراینبین اهمیت دارد کرامتهای اکتسابی است که در سایه علم و عمل صالح به دست میآید.
تولیت آستان قدس رضوی بابیان اینکه شهر کریمان، شهری است که محوریت آن عشق و بندگی به خداست و پیروی از ولایت است ابراز کرد: زندگی کریمانه در پرتو اخلاقی همراه باکرامت به دست میآید و اگر معارف اهلبیت(ع) در دنیا نشر پیدا کند خیل عظیمی از مردم جهان بهسوی این معارف کشیده میشوند.
وی با اشاره آیهای از قرآن کریم عنوان کرد: اگر نگاه انسان نگاه توحیدی باشد، انسان نخستین گام برای صالح شدن را برداشته است، همچنین نظام سازی در اسلام، در پرتو اعتقاد به خدا و اخلاق کریمانه شکلگرفته و باید حقوق مستضعفان به آنها داده شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر پوشالی بودن شعارهای حقوق بشر در مجامع بینالمللی گفت: حقوق بشر باید در راستای اعتقاد به خدا باشد و نمیتوان تنها با سروصدای شعارهای آن گوش جهان را کر کرد ولی در عمل اثری نداشته باشد.
وی بابیان اینکه شهدای راه اسلام جایگاه والایی دارند گفت: شهدا قبل از اینکه شهید باشند کریم هستند که از خودخواهی به خداخواهی رسیدهاند و جان خود را در این راه فدا کردهاند.
رئیسی ادامه داد: هیچ قرارداد و پیمانی در نظام اسلامی نمیتواند بدون حفظ کرامت منعقد شود و باید کرامت جامعه اسلامی در بستن پیمانها و قراردادها حفظ شود و مردم جامعه باید در تمامی عرصههای زندگی خود کرامت را درک کنند تا در برخوردها و اتفاقات جامعه کرامتشان مخدوش نشود.
وی خاطرنشان کرد: امروز ایران پرچمدار کرامت انسانی در جهان است و از همین منطق است که ایران از آرمانهای فلسطین، عراق، یمن و سوریه حمایت میکند و برای انتخاب و عقیده ملتهای این کشور کرامت قائل است.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به لزوم ارتباطهای بشری براساس اصل کرامت تأکید کرد: آنچه از زندگی کریمانه کریمان دین برداشت میشود این است که، کلام و پیام اهلبیت(ع) بوده که زندگی کریمانه را به انسان معاصر امروز میآموزد.
وی بابیان مغفول ماندن کلام اهلبیت(ع) در جامعه گفت: آنچه امروز از حوزههای علمیه و انتظار میرود نشر و نهادینهسازی دین و ارزشهای دینی در جهان است و در این شرایط اجتهادها در حوزه باید تمدنساز باشد تا در پرتوی آن آموزههای دینی در جهان فراگیر شود.