صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۵۶۱۴۸
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۶ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۶
۴۷ سال پیش در چنین روزی سعید بن تیمور از سوی پسرش قابوس بن سعید در جریان یک کودتای آرام از اریکه قدرت به زیر کشیده شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
۲۳ جولای ۱۹۷۰ قابوس بن سعید ۳۰ ساله بر ضد پدرش سعید بن تیمور کودتا کرد و سلطان عمان شد.

به گزارش «انتخاب»؛ عمان از زمان کوروش بزرگ تا پایان دوران ساسانیان وابسته به ایران بود، مرکز حکومت آن صحار و عنوان رییس حکومت محلی بُلند بود که واژه‌ای است پارسی و یک مفهوم آن عالی مقام است. 

بعد از اسلام نیز عمان چند بار در کنترل ایران قرار گرفت ازجمله در زمان بوئیان، سلجوقیان و نادرشاه. در زمان سلجوقیان، عمان در قلمرو کرمان بود. ورود پرتغالی‌ها و سپس انگلیسی‌ها و هلندی‌ها، روابط ایرانیان و عمانی هارا تضعیف و دچار اختلال کرد. عمان هیچگاه مستعمره اروپاییان نبود تنها برای مدتی طولانی متحد دولت لندن بود. سلاطین عمان از قرن هجدهم از طایفه عضد Azd هستند و از اعراب قحطانی.
  
قابوس بن سعید در انگلستان تحصیلات متوسطه و فنون نظامی را به پایان برده و مدتی نیز در ارتش دولت لندن تجربه نظامی کسب کرده بود که به عمان احضار شد و به دستور پدرش تحت نظر قرار گرفت، اما دوستان انگلیسی‌اش می‌توانستند با او ملاقات کنند. 

قانوس پس از نشستن برجای پدر موفق شد با کمک نظامی انگلستان و شاه وقت ایران به ماجرای ظفار پایان بدهد. ظفاری‌ها دعوی استقلال داشتند و با حمایت دولت یمن جنوبی (عدن) و کمک تسلیحاتی مسکو دست به جنگ زده بودند. در آن زمان حکومت یمن جنوبی در دست کمونیست‌ها بود.

عمان که در سوی جنوبی تنگه هرمز قرار دارد از موقعیت سوق الجیشی ویژه برخوردار است. رفاه مردم عمان نتیجه نفت آن است.