صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۵۵۲۴۹
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۱ - ۲۷ تير ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور برخی تهدیدات سایبری در حوزه سلامت را برشمرد.

به گزارش انتخاب، سردار غلامرضا جلالی در نخستین همایش ملی پدافند بیوسایبری در نظام سلامت گفت: امروز اولین همایش بررسی فرصت‌ها و تهدیدات ناشی از فناوری‌های ادغام شده بیولوژیک و سایبری است و امیدواریم این همایش آغازی باشد تا این علوم را که در حوزه سلامت اثرگذارند، بررسی کرده و فرصت‌ها و تهدیدات آن را احصا کنیم.

وی با تاکید بر اهمیت دیدگاه‌هایی که نسبت به فناوری‌ها وجود دارد، گفت: ما کشوری هستیم که خودمان در بخش زیادی از این حوزه‌ها تولید علم داشتیم. حال اگر فکر کنیم که همه علوم و فناوری‌ها به نوعی فرصت تلقی می‌شوند درست نیست. در سند 20 آمریکا می‌گوید ما دنیا را از طریق فضای سایبر کنترل می‌کنیم. همچنین برخی از استراتژیست‌های صهیونیستی می‌گویند برای تسلط بر انسان‌ها باید منابع غذایی و سلامت را کنترل کرد. بنابراین کسانی هستند که از این فناوری‌ها حداکثر استفاده را در جهت منافع خودشان انجام دهند.

وی با اشاره به تغییر سریع مفاهیم و تعاریف فضای سایبر گفت: در دنیا همه سرمایه‌ها در فضای سایبر تبدیل به داده می‌شود و این داده‌ها از سرمایه فیزیکی به سمت سرمایه سایبری تغییر شکل می‌دهند. همچنین در حوزه نظامی در کنار ارتش فیزیکی شاهد شکل گیری ارتش سایبری نیز هستیم. در عین حال باید توجه کرد که تاثیر فضای سایبر بر زندگی مردم و زیرساخت‌ها انکار ناپذیر است.

جلالی با اشاره به کنفرانس امنیتی مونیخ و سخنرانی بیل گیتس در آن گفت:‌در این کنفرانس آقای بیل گیتس بحث بهداشت امنیتی یا امنیت در حوزه بهداشت را مطرح کرد و یکی از نکات او این بود که طی پنج تا 10 سال آینده دچار اپیدمی جهانی برخی بیماری‌ها می‌شویم که مهمترین‌شان فلج اطفال و آبله است. او پیشنهاد داده است که یک سامانه نظارتی جهانی ایجاد شود و بتوانیم این بیماری‌ها را از نظر میزان و نحوه جابجایی این بیماری‌ها در کشورها نظارت کنیم و پیش بینی می‌کند که اگر این اپیدمی‌ها رشد کنند می‌توانند 50 تا 100 میلیون قربانی بگیرند.

جلالی ادامه داد: بر این اساس امکان انتقال ویروس‌های بیولوژیک از طریق کامپیوتر و سایبر ممکن است ایجاد شود و اگر چنین امکانی باشد تروریست‌ها می‌توانند ویروس‌های بیولوژیک را تبدیل به ویروس‌های سایبری کنند.

وی ادامه داد: تهدیدات سایبری در حوزه سلامت در چند قسمت قرار می‌گیرند که شامل استفاده و تبدیل ویروس‌های بیولوژیک به سایبری یا برعکس، دسترسی به بانک‌های اطلاعاتی سلامت مانند بانک ژنتیک کشور، امکان اشراف اطلاعاتی بر داده‌های بیمارستانی و تهدیدات بیوتروریسم می‌شود.

جلالی در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به پدپده گرم شدن زیست بوم از طریق دستکاری‌های سایبری، گفت: برای بررسی این پدیده جمعی متشکل از هفت رشته علمی اعم از اقلیم شناس، زمین شناس و ... را ایجاد کردیم، اما جمع‌بندی‌مان این بود که این بحث واقعیت جدی ندارد و در حد نظریه است.

وی همچنین درباره امنیت گوشی‌های همراه، گفت: گوشی‌های هوشمند همراه کاربردهای زیادی دارند، اما در کنار آن دو دسته تهدید فردی و اجتماعی را نیز شامل می‌شوند. بنابراین هم می‌توانند فرصت باشند و هم تهدید. به ویژه تهدیدشان برای مسئولان بیشتر است. البته عمده مسئولان این مسائل را رعایت می‌کنند، اما از طریق این گوشی‌ها امکان شنود، مکان‌یابی، دسترسی به اطلاعات و ... وجود دارد.

به گزارش ایسنا، در بخشی از این مراسم علی مهدی‌پور - معاون سلامت سازمان پدافند غیر عامل گفت: در این دوره با وزارت بهداشت توافق کردیم که اولین همایش را در حوزه بیوسایبر پایه‌گذاری کنیم و مقرر شد که نمایندگانی از همه دستگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی در این همایش حضور داشته باشند تا بتوانیم با اقدامات مورد نظر به شرایط جدیدی در پایداری امنیت سایبری در زیرساخت‌های حوزه سلامت برسیم و اقداماتی را در حوزه‌های نرم افزاری و سخت افزاری بیوسایبری در حوزه سلامت انجام دهیم.

وی افزود: در این همایش می‌خواهیم برای مقابله با ایمنی و پایداری سایبری در حوزه سلامت کشور ظرفیت سازی کنیم و امیدوارم بتوانیم به نگاه جدید در حوزه بیوسایبر در بخش زیرساخت‌های سلامت دست یابیم.
منبع: ایسنا