صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۵۳۳۵۸
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۵ - ۱۵ تير ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
منتخب شورای پنجم شهر گفت: اگر بخواهیم جمهوری اسلامی که مدعی هستیم به عنوان ام‌القرای جهان اسلام است را یک الگو برای اداره جهان مطرح کنیم، حداقل فضای لازم برای تحقق این ادعا فراهم شود.

به گزارش انتخاب به نقل از ایلنا، محمدجواد حق‌شناس، در همایش فصلی خانه احزاب گفت: امیدواریم دولت تدبیر و امید در چهار سال آینده مسیر خود را در زمینه احزاب پیگیری کند. هیچ توسعه و پیشرفت و حرکت روبه‌جلویی بدون یک نظام حزبی منسجم و قوی وجود نداشته و ندارد.

منتخب شورای پنجم شهر خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم جمهوری اسلامی که مدعی هستیم به عنوان ام القرای جهان اسلام است را به عنوان یک الگو برای اداره جهان مطرح کنیم، باید حداقل فضای لازم برای تحقق این ادعا فراهم شود.

عضو حزب اعتمادملی بیان داشت: دو قانون انتخابات و احزاب را داریم که با وزارت کشور ارتباط دارد. هیچ پیوندی بین این دو حوزه وجود ندارد مگر می‌شود در مورد قانون انتخابات صحبت کنیم اما هیچ اشاره‌ای به احزاب نشود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تشریح کرد: بزرگترین دغدغه اصلی مردم در صد سال گذشته انتخابات بوده است. مصدق وقتی بر سر کار آمد بیان کرد دو برنامه دارم که یکی مربوط به انتخابات بود. متاسفانه چهار نوع انتخابات داریم که چهار قانون هم برای آن داریم. ما نیاز به نظام جامع فعالیت سیاسی داریم. موضوع جرم سیاسی باید در قانون انتخابات دیده شود. سال در ۸۸ کشور مشکل ایجاد شد؛ و عده‌ای بحث انحراف و عده‌ای فتنه را مطرح کردند و همه هم ضرر کردیم.

حق شناس تاکید کرد: این یعنی نتوانستم در انتخابات مدیریت کنیم. هنوز نتوانستیم جرم سیاسی را با اینکه در قانون اساسی آمده تعریف کنیم. هفته گذشته آقای محمد جواد لاریجانی اعلام کردند که در این مملکت زندانی سیاسی نداریم.

او افزود: چرا باید اینگونه رفتار شود؟ جرم سیاسی را تعریف کنیم اگر کسی مجرم شد، فرقی نمی‌کند از آقای کروبی و موسوی گرفته تا دیگران اگر مجرم بودند بر اساس همان قانون محاکمه شوند. اگر در  چهار سال آینده این  موضوع در دستور کار قرار گیرد همه احزاب هم حمایت می‌کنند.

حق‌شناس یادآور شد: در دو جا باید از دولت تشکر کنم یک اینکه شورای سیاست‌گذاری یک گام رو به جلو بود که نهایتا به سمت تشکیل احزاب بزرگ برویم. در حوزه اصولگرایی جمنا را داریم که متاسفانه از بالا به پایین شکل گرفت. اگر اصولگرایان این تلاش را مانند اصلاح‌طلبان انجام می‌دادند می‌توانستیم زمینه رسیدن به تشکل‌های سیاسی قدرتمند را مهیا کنیم. کاری که دولت انجام داد شایسته بود اما کافی نبود و انتظار بیش از این می‌رود که به توسعه احزاب  بیشتر توجه شود.