صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۴۷۵۷
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۰۲ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مريم افلاطوني: فناوري پرنده فراصوت در دومين پرواز آزمايشي سقوط کرد.

پنجشنبه گذشته پرنده فراصوتي فالکون از پايگاه هوايي «وندربرگ» در کاليفرنيا سوار بر يک پرتابه(راکت) به پرواز در آمد و در مسير پروازي از پيش تعيين شده قرار گرفت.

پس از جدا شدن از راکت، فالکون به سرعت 21 هزار کيلومتر در ساعت دست يافت اما از دقيقه 9 پرواز ارتباط با آن قطع و از کنترل خارج شد. در نهايت بررسي ها نشان داد دومين پرواز آزمايشي فالکون فراصوت نيز به سرنوشت آزمايش نخست - که بهار سال گذشته انجام شد- دچار شده و اين پرنده ناکام از اقيانوس آرام سر در آورده است.

با چنين سرعتي مي توان در کمتر از 12 دقيقه از نيويورک به لس انجلس رفت؛ سفري که در حالت عادي بيشتر از 5 ساعت به طول مي انجامد.

هدف نهايي اين طرح مطالعاتي پرنده فراصوتي، کسب توانايي پرواز به هر نقطه از جهان در کمتر از 60 دقيقه و بدون موتور با سرعت هاي باورنکردني است. در چنين سرعت هايي دماي بدنه آن به حدود هزار و 927 درجه سانتيگراد مي رسد.

در فاصله بين پروازهاي آزمايشي اول و دوم فالکون، مهندسان دفتر فناوري هاي تاکتيکي وزارت دفاع ايالات متحده در گرانيگاه آن تغييراتي ايجاد کرده و زاويه جريان هاي هوايي را کاهش دادند و تصميم گرفتند از يک «سامانه پايش واکنشي» براي گشادگي بيشتر دريچه هاي بال ها استفاده کرده تا ايستايي و تعادل آن را حين عمليات پروازي حفظ کنند.

با وجود شبيه سازي هاي پيشرفته و پيچيده آزمون هاي جامع تونل باد، مهندسان وزارت دفاع آمريکا تأييد مي کنند اين آزمايش هاي زميني نتوانسته اطلاعات ضروري را در اختيار آنها بگذارد تا پرواز فراصوت فالکون در طبقات بالايي جو زمين با موفقيت انجام شود.

پژوهشگران آمريکايي با آنکه مي دانند چگونه اين پرنده را تا مرزهاي بالايي جو زمين پيش برده و به سرعت فراصوت برسانند اما هنوز از بدرستي از پس کنترل هاي آيروديناميکي در فاز پرواز بر نيامده اند.

گردآوري و تحليل اطلاعات مربوط به پرواز دوم فالکون فراصوت در هفته هاي آينده توسط يک گروه مهندسي مستقل انجام مي شود. هنوز روشن نيست پرواز سوم چه هنگام انجام خواهد شد.