صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۴۶۱۵۵
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۱۹ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۶
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مغز ما انسان‌ها در تشخیص و دوری از بیماری‌ها بسیار بهتر از آن‌چه پیش از این تصور می‌کردیم عمل می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مغز ما انسان‌ها در تشخیص و دوری از بیماری‌ها بسیار بهتر از آن‌چه پیش از این تصور می‌کردیم عمل می‌کند.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، حس بینایی و بویایی به تنهایی کافی‌اند تا حتی پیش از این که یک بیماری شیوع پیدا کند، به ما هشدار دهند یک نفر دچار بیماری است. بر این اساس ما نه تنها از این بیماری مطلع می‌شویم بلکه بر اساس اطلاعات مغز وارد عمل شده و از افراد بیمار دوری می‌کنیم. این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) به چاپ رسیده است.

سیستم ایمنی انسان در مقابله با بیماری‌ها عملکرد مؤثری دارد، اما با توجه به این که مقابله با بیماری به انرژی بسیاری نیاز دارد، ممانعت از بیماری نیز باید بخشی از غریزه حیاتی ما باشد. این مطالعه جدید نشان می‌دهد که در واقع چنین هم هست. مغز انسان در شناسایی علائم مربوط به اولین مراحل بیماری بسیار بهتر از آن‌چه پیش از این تصور می‌کردیم عمل می‌کند. علاوه بر این ما به طور غریزی بر اساس این سیگنال‌ها عمل کرده و با افراد آلوده کمتر از افراد سالم تعامل برقرار می‌کنیم.

در این مطالعه محققان با تزریق ترشحات بیماری‌زای باکتری‌ها موفق شدند پاسخ ایمنی را در افراد شرکت‌کننده تحریک کنند. این کار باعث می‌شد نشانه‌های کلاسیک بیماری یعنی خستگی، درد و تب به مدت چند ساعت در بدن این افراد ایجاد شود. در طول این مدت از بوی این افراد نمونه‌برداری شد و تصاویر و فیلم‌هایی نیز به ثبت رسید. پس از مدت کوتاهی اثر مواد تزریق شده و همینطور علائم بیماری از بین رفت.

دیگر گروه شرکت‌کننده افرادی بودند که در معرض بوها و تصاویر افراد بیمار و افراد سالم قرار گرفتند. از این داوطلبان خواسته شد بگویند نسبت به کدام افراد احساس خوشایندتری دارند. از این افراد خواسته شد با نگاه کردن به تصاویر حدس بزنند کدام افراد بیمارند، کدام جذاب‌ترند و آن‌ها تعامل با کدام فرد را ترجیح می‌دهند. در زمان انجام آزمایش، فعالیت مغزی افراد در اسکنر MIR اندازه‌گیری شد.

پروفسور متز اولسون از مؤسسه کارولینسکا دانشگاه علوم اعصاب بالینی سوئد می‌گوید: این مطالعه نشان می‌دهد افراد برای برقراری ارتباط با افراد سالم و افراد بیمار که سیستم ایمنی آن‌ها به طور مصنوعی فعال شده تمایلات بسیار متفاوتی از خود نشان می‌دهند.

او می‌گوید: مجموعه علائمی همراه با پاسخ ایمنی در بدن افراد وجود دارد که به ما می‌گوید چه افرادی بیمارند و باید از آن‌ها دوری کرد. با این حال اگر شما رابطه بسیار نزدیکی با فرد بیمار داشته باشید الزاما از او دوری نمی‌کنید. بنابراین علائم بیماری در افراد نزدیک باعث می‌شود حس مراقبت شما تحریک شود.