صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۴۳۸۷۹
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۲ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبیر شورایعالی مناطق آزاد با بیان اینکه در فاصله سال های 1384 تا 1392 درآمدهای نفتی کشور صرف واردات شده و دستاوردهای صنعتی دولت های پیشین بر باد رفت، گفت: افرادی که مرتکب این کارها شده اند، تصور می کنند ما دچار آلزایمر شده و فراموش کرده ایم چه اتفاقی افتاده است.

به گزارش انتخاب به نقل از ایرنا، اکبر ترکان در «گردهمایی فعالان صنعت نفت و انرژی حامی دکتر روحانی» به شکل گیری بیماری هلندی در اقتصاد ایران اشاره کرد و بیان داشت: کارشناسان و متخصصان برنامه ریزی معتقدند بهترین برنامه های توسعه در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مربوط به سال های 1341 تا 1351 بوده است که رشد خوب صنعتی در کشور تحقق یافت.
 
دبیر شورایعالی مناطق آزاد افزود: اما از سال 1352 روند رشد صنعتی دچار چالش شد و به دلیل افزایش شدید درآمدهای نفتی، سیل واردات روانه کشور شد.
 
مشاور رئیس جمهوری با بیان این که افزایش درآمدهای نفتی در آن تاریخ باعث سرمستی تصمیم گیرندگان شد، اضافه کرد: بدین ترتیب صنایعی که برای آنها در داخل کشور ظرفیت سازی شده بود، به علت واردات از بین رفتند، این صنایع دچار رکود و ورشکستگی شدند و همه دستاوردهای صنعتی کشور بر باد رفت.
 
وی با بیان اینکه پس از گذشت سال ها ما یک بار دیگر دچار این معضل شدیم، ادامه داد: پس از پایان دفاع مقدس، دولت سازندگی دوره پرشتاب توسعه را آغاز کرد، نرخ رشد اقتصادی بالا رفت و رشد صنعتی شکل گرفت.
 
دبیر شورایعالی مناطق آزاد گفت: سپس در دولت اصلاحات این مسیر ادامه یافت به طوری که رشد اقتصادی 6 درصدی کسب شد و برای دوران طولانی رشد صنعتی داشتیم که تا سال 1384 ادامه داشت.
 
ترکان افزود: اما از سال 1384 به بعد دچار شرایط مشابه سال 1352 به بعد شدیم، زیرا قیمت نفت به یکباره بالا رفت و درآمدهای هنگفت نفتی وارد کشور شد.
 
وی گفت: افزایش درآمدهای نفتی می توانست فرصتی تاریخی برای توسعه اقتصادی کشور باشد اما متاسفانه همان اشتباهات سال 1352 تکرار شد.
 
وی ادامه داد: بدین ترتیب درآمدهای نفتی، صرف واردات کالاهایی شد که برای تولید آنها در داخل کشور، ظرفیت سازی شده بود.
 
دبیر شورایعالی مناطق آزاد با بیان اینکه در فاصله سال های 1384 تا 1392 همه درآمدهای نفتی بر باد رفت، بیان داشت: علاوه بر درآمدهای نفتی، دستاوردهای صنعتی دولت های پیشین نیز از بین رفت.
 
مشاور رئیس جمهوری با ذکر مثالی گفت: به عنوان نمونه، با وجود فعالیت کارخانه های قطعه سازی برای خودرو در داخل کشور، به بهانه ارزان بودن نمونه خارجی، اقدام به واردات این قطعات از خارج شور کردند.
 
ترکان افزود: بدین ترتیب سهم ارز در تولید خودروی پژو که حدود 500 دلار بود به یکباره به هفت هزار دلار افزایش یافت، البته به تدریج کیفیت خودرو نیز کاهش یافت.
 
مشاور رئیس جمهوری اضافه کرد: در دولت اصلاحات برای مقابله با بیماری هلندی و ورود بی رویه درآمدهای نفتی به کشور تدبیری اندیشیده و صندوق ذخیره ارزی ایجاد شد تا مازاد درآمد نفتی به آن صندوق واریز شود.
 
دبیر شورایعالی مناطق آزاد ادامه داشت: اما پس از دولت اصلاحات این درآمدهای ارزی را بر باد دادند.
 
مشاور رئیس جمهوری گفت: همان افرادی که مرتکب این کارها شده اند، تصور می کنند ما دچار آلزایمر شده ایم. فکر می کنند ما فراموش کرده ایم چه اتفاقی افتاده است.
 
ترکان به اظهارات مطرح شده توسط منتقدان درباره تعطیلی کارخانه ها اشاره کرد و گفت: می گویند چرا بخشی از کارخانه ها هنوز راه نیفتاده اند؟ اما نمی گویند که چرا این کارخانه ها دچار مشکل شده و تعطیل شده اند.
 
وی به راه اندازی فعالیت 15 تا 16 هزار کارخانه اشاره کرد و ادامه داد: آنها می گویند چرا بقیه آنها را راه نینداخته اید.
 
دبیر شورایعالی مناطق آزاد یادآور شد: کسی از آنها نمی پرسد که شما چطور این ها را نابود کرده اید؟ انگار این دولت بود که این کارخانه ها را تعطیل کرد.
 
مشاور رئیس جمهوری افزود: متاسفانه، این ها مسایلی فنی است که نمی شود برای 80 میلیون نفر بازگو کرد.
 
ترکان به واردات گسترده میوه و سنگ قبر در دولت گذشته اشاره کرد و بیان داشت: با دلار های نفتی کالاهایی وارد شد که به صنعت داخل ضربه زد.
 
وی با بیان اینکه در فاز نخست پارس جنوبی که در سال 1378 آغاز شد 63 درصد تولید داخل وجود داشت، گفت: اکنون کسانی که این دستاوردها را بر باد داده اند، در برخی ستادهای انتخاباتی جمع شده اند.
 
دبیر شورایعالی مناطق آزاد افزود: من نمی گویم دولت یازدهم، دولت کاملی است اما نمره خوبی برای قبولی می گیرد.
 
مشاور رئیس جمهوری با بیان این که زنگنه وزیر نفت توانست دوباره سهم ما را پس بگیرد و برگرداند، اضافه کرد: سهم ایران از بازار نفت، به حلقوم عربستان رفته بود و با این وجود این کشور و حامیانش می گفتند باید سهمیه همه کشورها حتی ایران کم شود، اما زنگنه مقاومت کرد.
 
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تاکید کرد: این مسیر باید ادامه یابد، کارهای بسیاری باقی مانده که باید انجام داد.
 
به گزارش ایرنا، گردهمایی فعالان صنعت نفت و انرژی حامی دکتر روحانی با حضور صدها نفر از فعالان صنعت نفت که در بخش بالادستی و پایین دستی صنعت نفت و انجمن های صنفی این صنعت مشغول فعالیت هستند شنبه شب در سالن صدر برگزار شد.
 
در این گردهمایی، فعالان صنعت نفت، توسعه این صنعت را در دولت یازدهم و گشایش های ایجاد شده پس از برجام یادآور شدند و بر لزوم ادامه این مسیر تاکید کردند.