پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس جمهور با بیان اینکه موانع کار بنگاههای کوچک برداشته شده از اشتغال ۱۵۲ هزار نفر در حوزه فناوری ارتباطات در سال گذشته خبرداد.
به گزارش انتخاب به نقل از ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی در شبکه خبر در تشریح برنامه هایش در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که در برابر تکانهها مقاوم باشد. اقتصاد مقاوتی معنایش این است که اقتصاد بتواند در برابر فشار مقاومت کند و بحران اقتصادی در جامعه به وجود نیاید. بهترین امتحانی که دولت یازدهم داشته مربوط به سال ۹۴ است که قیمت نفت افت کرد و باید اقتصاد مادچار افت می شد اما در سال ۹۴ ثبات را احساس کردیم و رشد اقتصادی داشتیم و تورم را کاهش دادیم.
موانع شروع بکار بنگاههای کوچک را برداشتهایم
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی باید در برابر انواع فشارهای داخی و خارجی مقاوم باشد و ثبات را حفظ کند، درباره برنامه های خود در زمینه اشتغال و تولید گفت: این دولت بسیاری از موانع را برای شروع کار بنگاه ها کم کردیم و تسهیلات بانکی را اضافه کردیم. رشد تولید ما مربوط به بنگاههای بزرگ ما می شود. بنگاههای متوسط بنگاه هایی هستند که حداکثر در آنجا ۴۹ نفر اشتغال دارند و بنگاههای بزرگ ۴۰۰ نفر هستند. بنگاه های کوچک را باید رونق دهیم. اشکال این است که بنگاه های کوچک و بزرگ اتصال ندارند.
ایجاد ۱۵۲ هزار شغل از طریق فناوری ارتباطات
رییس جمهور ادامه داد: در سال گذشته ۲۴ واحد اقتصادی کوچک و متوسط از تسهیلات بهره مند شدند. برخی از بنگاه هایی که خوابیده بودند، راه ندازی شد. باید در این زمینه کار کنیم و باید بر روی گردشگری و اقتصاد اینترنتی کار کنیم. در سال گذشته ۱۵۲ هزار نفر از طریق فناروی ارتباطات مشغول به کار شدند.
حقوق بازنشستگان را با نرخ تورم افزایش دادیم
او در پاسخ به این سوال که افزایش قدرت خرید بازنشستگان و شاغلین دغدغههای جدی است. برنامه شما برای برطرف کردن این دغدغه چیست؟ گفت: بازنشستگان به دلیل عقبماندگی سالهای پیش مشکلات زیادی داشتند. سالانه تورم افزایش مییافت اما حقوق آنها کم بود. ما سعی کردیم در دولت یازدهم حقوق را با توجه به تورم سالانه افزایش دهیم. از طرفی در سال گذشته و امسال حقوق بازنشستگان را افزایش دادیم. حداقل دریافتی بازنشستگان یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان است و تحول خوبی در زمینه زندگی بازنشستگان شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. در دولت داوزدهم تصمیم داریم حقوق بازنشستگان را به سطحی برسانیم که کفاف زندگی آنها را بدهد و برای کسانی که توان دیگری غیر از این حقوق ندارند تصمیمگیریهای دیگری گرفته شده است.
او ادامه داد: در زمینه بیمه درمانی کمکهای خوبی شده و افراد هزینه کمتری پرداخت میکنند. خدمات درمانی به روستاها و حاشیهنشینها گسترش پیدا کرده و سبد غذایی هم داریم و به ۸ تا ۱۰ میلیون نفر پرداخت میشود.
رییس دولت یازدهم با بیان اینکه رشد تولید باعث مهار تورم میشود گفت: اگر کالا به اندازه کافی و بیش از مورد نیاز تولید شود بازار متعادل میشود. باید در بازار رقابت آزاد باشد و بنگاههای مختلف باهم رقابت میکنند و هم در زمینه کیفیت و قیمت با هم رقابت کنند. مسئله دوم انضباط مالی است. در گذشته دست دولت در جیب بانک مرکزی میبرد و پایه پولی را افزایش میداد که بسیار برای تورم خطرناک است و ما در این دولت از پایه پولی استفاده نکردیم و انضباط مالی داشتیم و این باعث شد تورم تک رقمی را تجربه کنیم.
امسال تورم هفت درصد بوده است
روحانی خاطر نشان کرد: ما میتوانیم با افزایش تولید و افزایش سطح زندگی مردم میتوانیم کاری کنیم که مردم زندگی بهتری داشته باشند و کالاهای بهتری بخرند. ما در اواسط ۹۲ تورم بالایی داشتیم اما امسال تورم حدود ۷ درصد بوده است. ما رشد تورم را کاهش دادیم و قیمتها متعادل شده و باید اقدامات دیگری انجام شود تا مردم زندگی راحتتری داشته باشند.
رییسجمهور با تشکر از مردم گفت: در سال ۹۳ وقتی از مردم خواستیم کسانی که نیاز ندارند ثبتنام نکنند ، با ما همکاری کردند و اقدام آنها باعث شد یارانههای را برای نیازمندان ادامه دهیم. اما متاسفانه از سوی برخی ستادهای رقبا شائبههایی صورت گرفته که یارانه میخواهد قطع شود ما معتقدیم یارانه کافی نیست و معتقد به نظام تامین اجتماعی برای مردم هستیم. از مددجویان آغاز کردیم کسانی که از کمیته امداد مستمری دریافت میکند امسال سه برابر سال ۹۲ شده است. معتقدیم یارانه به تنهایی کمک نیست و باید یارانههای دیگر به آنها پرداخت شود و در زمینه مستمری به آنها خدمت شود تا نقطه پایان فقر مطلق در کشور ادامه دهیم.
او با بیان اینکه تا پایان دولت داوزدهم فقر کامل را برطرف میکنیم تصریح کرد: افرادی هستند که برای غذا، پوشاک و سایر نیازمندیها تحت فشار هستند سهام عدالت را سامان دادیم. الان دو دهک هر نفر دو میلیون تومان دارند که ما به زودی لایحه آن را به مجلس خواهیم داد و از پایان امسال سود آن را دریافت میکنند. بقیه دهکها یک میلیون تومان در حساب دارند و میتوانند ارزش سهام را به دو میلیون نیز برسانند و از این طریق میتوان به مردم کمک کرد و فقط نباید به یارانه متکی باشیم یارانه مربوط به حاملهای انرژی است و اگر بخواهیم یارانه را افزایش دهیم حاملهای انرژی گرانتر میشود اما قطعا یارانه را ادامه خواهیم داد.
لایحه شفافیت به زودی تقدیم مجلس میشود
روحانی در پاسخ به این سوال که برنامه شما در عمل و اجرا در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصاد چیست، اظهار کرد: مفاسد از عدم شفافیت شروع میشود؛ ما الان لایحه شفافیت را آماده کردیم به زودی تقدیم مجلس می شود. باید همه دستگاه ها برنامه و هزینه شان معلوم باشد. عدم شفافیت هست که فساد را به وجود می آورد.
او با تاکید بر اینکه باید از ریشه با فساد برخورد شود، گفت: ما در مفاسدی که امروز شاهد هستیم بعضی ذی نفعان هستند و تصمیم میگیرند؛ عضو هیات مدیره برای درآمد خودش میتواند تصمیم بگیرد. از اینجا فساد آغاز می شود. لایحه ای برای تضاد منافع آماده کردیم که به زودی تقدیم مجلس می شود.
آزادی رسانهها در مهار فساد موثر است
نامزد ریاست جمهوری با بیان این مطلب که دولت الکترونیک فضا را میتواند مناسب کند و ارتباط چهره به چهره مردم را تبدیل به ارتباط اینترنتی می کند، گفت: ما باید رسانه ها را فعال کنیم. بخاطر همین شبکه هاست که مردم حساس شده اند. اگر رسانهها در این زمینه آزادی عمل باشند، میتوانند در مهار فساد نقش آفرین باشد. کارهای پلیسی و قضایی در جای خودش و در مرحله بعدی است
زمان تحریم مردم را به قاچاق تشویق کردند
روحانی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه در حال حاضر گفته میشود میزان حجم واردات قاچاق بالاست، برنامه مشخص شما در این زمینه چیست؟ افزود: در مقطعی مردم را به قاچاق تشویق کردند. چون بحث تحریم بود مقدار قاچاق افزایش یافت. قاچاق قبل تحریه ها ۲ میلیارد دلار بود اما از سال ۹۰ با تحریم ها تا ۲۵ میلیارد دلار هم رفت.
او با بیان این مطلب که خودمان مردم را به قاچاق تشویق کردیم و گفتیم که تحریم را دور می زنیم، عنوان کرد: این دولت قاچاق را از ۲۵ میلیارد دلاربه ۱۲ میلیارد دلار رسانده است؛ یعنی ۵۰ درصد کاهش قاچاق. در حال حاضر تجهیراتی در گمرگ صورت میگیرد که جلوی قاچاق را گرفته؛ از طرف دیگر ما باید کیفیت کالای داخلی خودمان را متعادل کنیم. مبارزه با قاچاق زمانی صورت میگیرد که مردم کالای مناسب داشته باشند. استانهای مرزی ما باید استان های صادر کننده باشند تا جلوی واردات قاچاق گرفته شود. می توان تا پایان دولت دوازدهم این پدیده شوم را از بین برد.
این نامزد ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه سال آینده بر تعداد فارغ التحصیلان بیکار اضافه خواهد شد، برنامه شما در این زمینه چیست؟ گفت: برای اینکه اشتغال ایجاد شود، اولا باید فضا را یک فضای آرامی کنیم تا مردم بتوانند سرمایهگذاری کنند. از طرفی دیگر فناوریهای جدید جوانان را تشویق کنیم. در حال حاضر ۳ هزار شرکت دانش بنیان تاسیس شده و این روند ادامه دارد. به این شرکت ها کمک و تسهیلات داده می شود، در مساله بنگاه های متوسط و کوچک و اصناف، مالیات را با خود اظهاری واگذار کردیم و این فضای خوبی به وجود آورده است.
رییسجمهور با اشاره به اینکه طرح کارورزی بهمن پارسال در شورای عالی اشتغال تصویب شد، اظهار داشت: کسانی که میخواهند کار کنند و به دلیل اینکه مهارت ندارند، میتوانند در این سایت ثبت نام کنند. ما آنها را دعوت میکنیم برای گذراندن دوره و یادگیری تخصص. در طول دوره به آنها کمک میشود و یکچهارم حقوق کارگری به آنها پرداخت میشود. در ادامه آنها به بنگاهها میروند برای مشغول به کار شدن و اگر از او راضی بودند آنجا ماندگار میشود.
مشغول به کار شدن ۷۵۰ هزار زن در این دولت
رییس جمهور دولت یازدهم با بیان اینکه طرح کارورزی را در ۳ استان به صورت آزمایشی پیاده کردیم و موفق بودیم، گفت: معتقدیم در این زمینه حرکت خوبی برای اشتغال زنان شد؛ زنان ما وارد بازار کار شدند. در گذشته زنان ما مشکل داشتند اما در این دولت بالای ۷۵۰ هزار خانم مشغول به کار شدند؛ باید فضای بزرگی را برای خانم ها و آقایان ایجاد کنیم. در ۵-۶ سال دیگر مساله اشتغال مساله اصلی خواهد بود.
روحانی ادامه داد: آموزش و پرورش باید برای مهارت آموزی در دوران دبیرستان تلاش کند ما باید برای شهرهایی که گردشگرپذیر هستند زمینهها را مهیا کنیم. سالانه میتوانیم یک میلیون گردشگر جذب کنیم.ما باید موانع جذب گردشگر را از بین ببریم تا گردشگران ما را کشورهای همسایه جذب نکنند
رییسجمهور با بیان اینکه برخی از دانشگاههای ما با دنیا در ارتباط نیستند، گفت: برخی از دانشگاهها در دنیا نه تنها خودکفا هستند بلکه به گونهای هستند که همه بنگاههای بزرگ و کوچک دانشجویان و مهندسیان را جذب میکنند. دانشگاههای ما باید فعال شوند یکی از مشکلات ما اشتغال است و ما در برنامه پنج ساله ششم توسعه پیشبینی برای ایجاد ۹۵۰ هزار شغل داشتیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامههایش برای کنترل فضای مجازی گفت: سابقه تاریخی در کشور ما وجود دارد و آن فناوری هراسی است. هر فناوری جدیدی که میآید اول با آن مبارزه میشود. زمانی که رادیو آمد با رادیو مبارزه کردند بعد تلویزیون آمد و با آن نیز مقابله شد بعد از انقلاب با ویدئو و سپس با ماهواره و فضای مجازی مبارزه کردند. دنیای امروز تحولاتی دارد و باید آن را بپذیریم.
نامزد داوزدهمین انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید آموزش دهیم تا از این فضا به خوبی استفاده کنند، تصریح کرد: ما نمیتوانیم به خاطر اینکه دو تا پشه وارد اتاق میشود پنجره را باز نکنیم و هوای اتاق را راکد نگه داریم. در فضای حقیقی هم مشکل داریم. مسائل اجتماعی و اخلاقی در فضای حقیقی نیز ایجاد میشود. ما در دنیای امروز نمیتوانیم از فضای مجازی و فناوری اطلاعات استفاده نکیم. اشتغال و خدمات الکترونیک و ... از طریق اینترنت امکانپذیر است البته باید استفاده صحیح از آن را به جوانان آموزش دهیم و خطرات را گوشزد کنیم.
او ادامه داد: هر چیزی که خواص دارد مشکلات هم دارد. البته ما در این زمینه شبکه ملی اطلاعات را آغاز کردیم و فاز اول آن شروع به کار کرده است. فازهای بعدی تا پایان امسال شروع به کار میکند. ما در این زمینه برنامههای مختلفی داشتیم که میتوانیم در این فضا از آن استفاده کنیم. بسیاری از کارهایی که در صدا و سیما با هزینه زیاد ایجاد میشود در فضای مجازی میتواند شکل بگیرد و میبینیم که در فضای مجازی یک شبکه کوچک را با ۶۰، ۷۰ نفر میچرخانند. جامعه باید تحولات جهان را بپذیرد و با آن پیش برود.
رییس دولت یازدهم تاکید کرد : فضای مجازی باید امن باشد نه امنیتی. در این فضا باید از فرهنگ و اخلاق ما حفاظت شود باید با بالا بردن فرهنگ و مبارزه با قانونگریزی از این فضا استفاده بهینه کرد. همه باید متعهد به قانون باشیم، قانون گریزی چه در فضای مجازی و چه در فضای حقوقی باعث ایجاد مشکلاتی در جامعه شده است.
روحانی در پایان درباره آزادی رسانهها و عملکرد دولت در مقابل منتقدانش اظهارکرد: انتقاد نه تنها خوب است بلکه انتقاد لازم است اما انتقادی که دقیق، سازنده و با پیشنهاد باشد. معتقدیم در عین حال باید جلوی تخریب و اتهام را گرفت تخریب فضای جامعه و اخلاق جامعه را خراب میکند. امیدواریم انتخابات فضای خوبی را در اجامعه ایجادکند تا هم مردم بتوانند سوالات خود را از نامزدها بپرسند و آنها نیز پاسخگو باشند و هم فضای امن و آرامی برای انتخابات داشته باشیم تا مردم در روز ۲۹ اردیبهشت پای صندوق بیایند و رای دهند. علی برکتالله