صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۴۳۱۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۰۹ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بخش خصوصي، شرکت مخابرات ايران و اپراتورهاي وايمکس بر پايه شواهد موجود در مجموع توانسته اند کمتر از 3 ميليون خط اينترنت پرسرعت راه اندازي کنند.

به گزارش انتخاب به نقل از مهر؛ با اين وصف و با آنکه نيمي از خطوط قابل واگذاري در اختيار کاربران قرار گرفته است، باز هم ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت به 3 درصد هم نمي رسد.

اگرچه شرکتهاي ارائه دهنده اينترنت پرسرعت به تعهدات خود در قالب سند برنامه چهارم توسعه عمل کرده و 1/5 ميليون پورت اينترنت در کشور راه اندازي کرده اند اما با توجه به ضريب نفوذ اينترنت جهاني و رشد ثانيه اي آن در دنيا، وضعيت اينترنت پرسرعت در کشور از روند مطلوبي برخوردار نيست.

شرکتهاي ارائه دهنده خدمات ADSL و شرکت مخابرات ايران در مجموع نزديک به 2/5 ميليون خط اينترنت پرسرعت در کشور نصب کرده اند که از اين تعداد يک ميليون و 200 هزار پورت به مشترکان واگذار شده و در حال استفاده است. در اين ميان آمار واگذاري خطوط اينترنت پرسرعت بي سيم وايمکس مشخص نيست و تاکنون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي گزارشي از روند فعاليت اپراتورهاي وايمکس کشور ارائه نکرده است.

بر پايه آخرين آمارهاي ارائه شده از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، گروه شرکتهاي ارايه دهنده خدمات اينترنت پرسرعت توانستند تعداد پورت هاي ADSL نصب شده در سطح کشور را تا پايان خردادماه 1390 از مرز يک ميليون و 500 هزار پورت عبور دهند که از اين تعداد بيش از 911 هزار پورت داير و به کاربران واگذار شده است.
تا آخر خردادماه امسال يک ميليون و 537 هزار و 184 پورت ADSL در 31 استان توسط شرکت هاي بخش خصوصي داراي پروانه PAP در کل کشور نصب شده که در مقايسه با آمار پيشين(تا آخر ارديبهشت)، 76 هزار و 145 پورت به مجموع پورت هاي ADSL نصب شده گروه شرکت هاي ندا در کل کشور اضافه شده که اين ميزان افزايش، نسبت به دوره يک ماه پيش از آن تقريبا دو برابر است.
شرکت مخابرات ايران نيز که از 1/5 سال پيش و پس از خصوصي شدن درصدد ورود به عرصه واگذاري مستقيم اينترنت پرسرعت برآمده تاکنون توانسته 917 هزار پورت پرسرعت ADSL نصب کند که 297 هزار پورت از اين تعداد داير شده است.

با توجه به واگذاري حدود 1/5 ميليون پورت پرسرعت اينترنت در کشور و با وجود نامشخص بودن آمار مشترکان اپراتورهاي وايمکس، شواهد نشان مي دهد ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت در کشور حدود 3 درصد است.

مشکلاتي مانند عدم همکاري و تعامل شرکت هاي مخابراتي با « PAP »ها در واگذاري لينک اينترانت در مراکز مورد درخواست، عدم ارايه برنامه زمان بندي منطقي و مشخص در پاسخ به درخواست ها و نيز عدم وجود سيستم جامع و يکپارچه از جمله عواملي کندي روند واگذاري پورت هاي ADSL به شمار مي روند.

از سويي، به دليل محدوديت در عرضه اينترنت با سرعت بيشتر از 128 کيلوبيت در ثانيه، همچنان کشور ما از ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت قابل قبولي برخوردار نيست خاصه آنکه اتحاديه جهاني مخابرات، ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت را بر پايه اينترنت حداقل 512 کيلوبيت بر ثانيه محاسبه مي کند.

آخرين گزارشها حاکي از آن است که ايران از نظر سرعت اينترنت در شمار 6 کشور انتهاي اين جدول قرار دارد و از نظر ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت نيز حرفي براي گفتن ندارد.
ضريب نفوذ اينترنت «دايل آپ» در کشور که دسترسي کاربران را با حداکثر سرعت 56 کيلوبيت در ثانيه به شبکه اينترنت ممکن مي کند براساس آخرين آمار وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات 42/6 درصد اعلام شده است.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
من الان دیدم تعرفه وايمکس نسبت به ADSL خیلی خوبه اگر کیفیت و سرعتش هم خوب باشه وايمکس ارزش استفاده داره امروزی تر هم هست ... فقط نمی دونم چرا هیچوقت کیفیت خدمات سرویس دهنده ها تحلیل و بررسی نمی شه
حسینی
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
بعنی مسئولین نمیدونن چقدردرانجام تحقیقات دانش جویان ارتباط شرکت ها و...کندی صورت میگیرد؟معیارهای رشدعلمی وفن آوری واستانداردهای جهانی و...لااقلبه خاطرعلاقمندی به شعارهای دهن پرکن یه تلاشی بکنید...تاسف باراست..یعنی تکنولوزی اش رونداریم؟بودجه نیست؟مردم لیاقتشوندارن؟چیه بابا؟دیگه چندسال؟
محسن
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۸
بسیاری از خطوط تلفن ثابت امکان براقراری adsl را ندارند چون pcm هستند. یعنی بدون اطلاع مشترک، مخابرات یک خط تلفن را به چند مشترک فروخته و کلی پول به جیب می زند اما مشترک از برخی سرویس ها مثل adsl محروم می شود. پاسخگو هم نیستند!