صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۴۱۹۵
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۰۴ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ميرحسين کريمان: پدر و مادرهايي که در مناطق جغرافيايي متفاوت زاده و بزرگ شده اند، فرزندان بلند قد خواهند داشت.

اگر دغدغه داشتن فرزند بلند قامت را داريد احتمالاً بايد در پي يافتن همسري باشيد که در منطقه جغرافيايي متفاوتي زندگي مي کند زيرا دانشمندان به اين نتيجه رسيده اند، پدر و مادرهايي که در يک شهر به دنيا آمده اند فرزندان کوتاه قامت تري خواهند داشت و همسراني که در مناطق جغرافيايي دور از يکديگر بزرگ شده اند در نسل هاي بعد، فرزندان و نوه هايي بلند قدتر خواهند داشت.

به گفته داريوش دانل، پژوهشگر مؤسسه مردم شناسي فرهنگستان علوم لهستان، اين پديده در گوناگوني و تنوع ژنتيکي ريشه دارد.

احتمال گوناگوني ژنتيکي پدر و مادرهايي که به مناطق جغرافيايي متفاوتي تعلق دارند، بيشتر از آنهايي است که در يک منطقه جغرافيايي بزرگ شده اند.

هر چه تنوع ژنتيکي بيشتر باشد شانس تولد فرزنداني که کارآمدي بدني افزون تري داشته باشند نيز افزايش مي يابد. انرژي نهفته در پس اين کارآمدي جسمي در نهايت به رشد و نمو بيشتر و بهتر فرزندان مي انجامد.

دکتر دانل در اين خصوص به مشهود بودن تأثير تنوع جغرافيايي خاستگاه والدين در کودکان و نوجواناني استناد مي کند که در سه دوره سني رشد و در فاصله سني 6 تا 18 سال مورد بررسي و مطالعه قرار گرفته اند.

در جامعه آماري پژوهشگران لهستاني، 2 هزار و 675 پسر و 2 هزار و 603 دختر حضور داشتند که در کنار طول قامت آنها به مواردي مانند قد والدين و درآمد خانواده نيز توجه شد.

همان گونه که محققان پيش بيني مي کردند طول قامت افراد با قد و ثروت والدين در ارتباط است زيرا خانواده هاي مرفه، تغذيه بهتري دارند.

در اين پژوهش، شواهد معناداري به دست آمد که از تأثير 20 درصدي فاصله جغرافيايي محل رشد زن و شوهر در تنوع طول قامت پسرها حکايت داشت. اين ميزان در ميان دختران 14 درصد بود.

چنانکه از آمارها بر مي آيد پسرها بيشتر در معرض تأثيرپذيري از عامل پراکندگي و دوري جغرافيايي قرار دارند زيرا شتاب رشد در آنها بيشتر بوده و از سويي نسبت به دخترها، دوره رشد در پسرها طولاني تر است.

گفته مي شود تأثير دوري جغرافيايي همسران در طول قامت فرزندان در قرن پيش چشمگيرتر بوده است.

دکتر دانل بر اين باور است رژيم غذايي کنوني بشر به دگرگوني عوامل طول قامت افراد در عصر حاضر انجاميده است. هم اکنون بيشتر کودکان غربي براي شتاب دادن به فرايند رشد، بيشتر از نياز بدني تغذيه مي کنند. اين در حالي است که ثابت شده در گذشته به دليل تغذيه ناکافي آدمي، تأثير جغرافياي زيستي متفاوت پدر و مادرها در طول قامت فرزندان بيشتر و آشکارتر بوده است.