صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۴۰۵۱۰
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۶ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بلومبرگ اعلام کرد: در حقیقت عربستان را یکی از بازندگان و ایران و عراق را برندگان اصلی توافق اوپک باید نامید که در این میان سعودی‌ها سهم‌شان را از بازار نفت منطقه به این دو کشور واگذار می‌کنند.

 به گزارش انتخاب به نقل از فارس‌ و بر اساس تحقیق انجام شده در مؤسسه سرمایه‌گذاری ابوظبی، عربستان سعودی به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت در جهان سهم بازار خود را در برابر ایران و عراق از دست می‌دهد.

بلومبرگ می‌نویسد دلیل از دست رفتن سهم بازار عربستان اجرای توافق اوپک است که بر اساس آن کشورهای تولیدکننده نفت را متعهد کرد تا تولید خود را به منظور بالا بردن قیمت نفت کاهش دهند. 

«کریستف راحل» روز چهارشنبه در کنفرانسی در دوبی، گفت: «اگر شما درباره برندگان بازار نفت صحبت می‌کنید باید روی ایران و عراق متمرکز شوید».

بر اساس این گزارش کشورهیا صادرکننده نفت (اوپک) توافق کرده‌اند که تولید نفتشان را کاهش دهند که در این میان سهم عربستان 486 هزار بشکه در روز  و سهم عراق 210 هزار بشکه در روز است و در این میان ایران هم نه تنها تولید خود را کاهش نداد بلکه  90 هزار بشکه در روز هم اجازه دادند که افزایش دهد.

راحل که پیش از این با شرکت نفتی بی‌پی همکاری می‌کرد گفت: ایران تولید نفت خود را به واسطه لغو تحریم‌های بین‌المللی افزایش‌ داده است. این در حالی است که عربستان سعودی حتی بیش از سهم توافق اوپک تولید خود را کاهش داده است. 

عربستان می‌داند که سهم خود را در بازار به واسطه افزایش تولید نفت ایران از دست می‌دهد.عربستان زمانی با توافق اوپک موافقت کرد که تولید نفت ایران در اوج بود. به نظر می‌رسد تلاش برای کسب سهم از بازار نفت بیشتر در آسیا مطرح است. 

بر اساس آمارهای منتشره توسط  گمرک  ایران و عراق فروش نفت خود را در چین افزایش داده‌اند این در حالی است که عربستان سعودی در این بازار از روسیه جا مانده است و آنگولا بزرگ‌ترین تأمین‌کننده نفت چین به شمار می‌رود. عربستان سهم خود را در بازارهای منطقه از دست می‌دهد چرا که دیگر کشورها توانسته‌اند تولید نفت خود را افزایش دهند.حتی عربستان تلاش می‌کند تا با کاهش قیمت فروش نفت به عربستان سهم خود را در این منطقه نگه دارد.

عربستان احتمالاً قیمت رسمی خود را برای ماه ژوئن هفته آینده منتشر خواهد کرد. و این احتمال وجود دارد که دیگر کشورهای منطقه هم از این قیمت تبعیت کنند. جنگ سهم بازار اوپک پایانی ندارد.

عربستان در سال گذشته نزدیک به 100 میلیارد دلار کسری بودجه داشت که حتی مجبور شد یارانه بسیاری از کالاها و از جمله انرژی را بردارد، از سویی درگیر جنگ با یمن است که این مسئله فشار اقتصادی زیادی را به این کشور وا رد کرده تا جایی که مجبور به فروش آرامکو بزرگترین شرکت نفتی و دولتی این کشور شده است.