صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۴۰۱۹۱
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۲۲ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شهردار مشهد با بیان اینکه مسلمانان باید حضور فعالتری در دیپلماسی شهری داشته باشند، گفت: «مشهد» سالانه میزبان 30 میلیون زائر امام‌رضا (ع) است و اکنون به عنوان شهری فعال در سازمان‌های فرهنگی بین‌المللی عضویت دارد.

به گزارش انتخاب به نقل از فارس، سیدصولت مرتضوی شهردار مشهد امروز (سه‌شنبه) پنجم اردیبهشت در نخستین اجلاس شهرداران جهان اسلام، با گرامیداشت سالروز مبعث حضرت رسول اکرم (ص)، برپایی این اجلاس در پایتخت فرهنگی جهان اسلام و بزرگترین کلان شهر مذهبی دنیای اسلام را فرصتی برای افزایش همکاری‌های میان‌شهری خواند و اظهار داشت: مشهد سالانه میزبان 30 میلیون زائر حضرت امام‌رضا (ع) است.

وی با بیان اینکه مواجهه امام‌رضا (ع) با دانشمندان ادیان دیگر دارای شهرت تاریخی است، گفت: تنها دست‌نوشته باقیمانده از خاندان پیامبر اسلام (ص) رساله ذهبیه امام رضاست.

مرتضوی وجود امام رضا (ع) در خراسان را موجب رشد دانش بشری در این خطه و آسیای میانه و شرقی خواند و تصریح کرد: شاید اگر اثرات وجود ایشان در ایران نبود، تاریخ شاهد خواجه نصیرها، خواجه نظام‌الملک‌ها و ... نبود، امروز که جهان اسلام در چنبره تفکر تکفیری قرار گرفته است، بی‌شک معرفی شخصیتی از سلاله پیامبر اسلام نقش بی‌بدیل در تمدن‌سازی دارد و می‌تواند انسان‌ها را به زندگی آکنده از عدالت امیدوار کند. اکنون مشهد مفتخر است که به عنوان یک شهر فعال در سازمان‌های فرهنگی بین‌المللی عضویت دارد.

شهردار مشهد ادامه داد: مسلمانان باید حضور فعالتری در دیپلماسی شهری داشته باشند و به تبیین حقوق و تکالیف مسلمانان در حوزه شهری بپردازند. اهمیت یافتن اماکن شهری در جهان شبکه‌ای شده و ما را بیش از پیش به سوی همکاری‌های شهری سوق می‌دهد؛ جهانی شدن فضلیتی را فراهم ساخته که مدیران شهری بیش از گذشته به هم نزدیک شده و در انتقال تجارب همکاری کنند.

وی تصریح کرد: درک این وضعیت سبب می‌شود ما به توسعه روابط شهری به ویژه در جهان اسلام بیشتر اهمیت دهی، شهرهای جهان اسلام دستاوردهایی بسیاری برای تمدن بشری داشته‌اند و امروز نیز می‌توانند برای بهبود زندگی شهروندان و صلح و هم‌زیستی به کار گرفته شد.

شهردار مشهد در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: همگرایی فرهنگی باید در جهت نزدیکی شهرهای جهان اسلام و پیوند شهروندان باشد، توسعه فرهنگ در عصر جهانی شدن بر دو محور باید استوار باشد، حفظ محیط زیست و حفظ حرمت شهروندان.

وی همچنین گفت: شهرهای بسیاری بری رسیدن به محیط زیست مناسب و خلق شهرهای شهروندمدار حرکت کرده‌اند؛ بشر امروز نیازمند محیط زیست سالم شهری است، برپایی این نشست‌ها این پیام را به جهان می‌رساند که همه ما در یک جهان واحد زندگی می‌کنیم و بر اساس سبک‌های زندگی متفاو، تجربیات متعدد داریم، انتقال تجربیات میان شهرها می‌تواند سبب از بین رفتن نابرابری‌ها شود.