صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۹۹۷۱
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۷ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
چنانچه محصول دانش بنیان از طریق کمیته های ملی استانداردسازی تبدیل به استاندارد ملی شود و حداقل در دو سال متوالی مورد آزمونهای تصادفی و دوره ای قرار گیرد شرایط دریافت پروانه دانش نماد را پیدا خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی که صبح امروز با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری اطلاعات برگزار شد ، نخستین گواهی انطباق محصول دانش بنیان اعطا شد.

جهانبخش سنجابی، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران در حاشیه این نمایشگاه گفت: این اقدام به منظور ساماندهی استاندارد و توسعه بازار محصولات دانش بنیان و در اجرای منویات مقام معظم رهبری در چارچوب بند 24 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با همکاری معاونت علمی و فناوری و سازمان ملی استاندارد ایران و تصویب شورای عالی استاندارد صورت گرفت.

وی افزود: با مصوبه شورای عالی استاندارد، صدور گواهی انطباق (COC) یا گواهی محصول (COP)برای محصولات دانش بنیان این امکان را به شرکتهای دانش بنیان می دهد تا با بهره گیری از استانداردهای معتبر بین المللی یا کارخانه ای از سازمان ملی استاندارد گواهینامه ای معتبر را برای تایید محصول خود دریافت کنند که در بیش از70 کشور دنیا معتبر است.

سنجابی با بیان اینکه این اقدام به موجب تفاهم نامه بین سازمان ملی استاندارد ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفت ، گفت: بهره گیری از توان تخصصی، علمی و اجرایی طرفین و لزوم تجاری سازی و تسهیل ورود محصولات دانش بنیان به بازارهای داخلی و بین المللی از موضوعات اصلی این تفاهم نامه است.

وی با اشاره به ساماندهی نظام ملی نوآوری اظهار داشت: در قالب طرح شبکه ملی آزمایشگاهی کشور (شماک ) بهره گیری از تمام ظرفیتهای آزمایشگاهی موجود در دستگاههای دولتی و شبکه دانشگاهی در دستور کار قرار دارد. با استقرار استاندارد 17025 در شبکه آزمایشگاههای معتمد و بهره گیری از توانمندیهای شبکه آزمون، بسترهای لازم برای صدور گواهی انطباق دانش نماد به شرکت های دانش بنیان ایجاد شده است.

سنجابی در خصوص چگونگی اعطای گواهی نامه به محصولات دانش بنیان توضیح داد: اگر محصول دانش بنیان منطبق با استاندارد باشد ، گواهی انطباق برای محصول صادر می شود. اگر محصول منطبق با هیچ استانداردی نباشد ، آزمون لازم برای ارزیابی عملکرد و ویژگی های مبتنی بر اصول بنیادین استاندارد سازی محصول انجام می گیرد و گواهی کیفیت محصول صادر می شود و چنانچه محصول دانش بنیان از طریق کمیته های ملی استانداردسازی تبدیل به استاندارد ملی شود و حداقل در دو سال متوالی مورد آزمونهای تصادفی و دوره ای قرار گیرد شرایط دریافت پروانه دانش نماد را پیدا خواهد کرد.

سنجابی در خصوص تجاری سازی محصولات دانش بنیان با ارایه گواهی های استاندارد افزود: این موضوع بی شک زمینه تقویت بازاریابی شبکه شرکت های دانش بنیان را در داخل و خارج از کشور فرآهم خواهد.