صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۹۶۵۳
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۰ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برمبنای پایش شاخص های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور که به تازگی منتشر شده است تا پایان سال ۹۵ ، شمار کاربران ایرانی که از اینترنت استفاده می کنند به ۵۳.۲۳ درصد رسید.

به گزارش انتخاب به نقل از مهر، مرکز آمار ایران، گزارش تخمینی خود در خصوص مقادیر نشانگرهای مورد استفاده در محاسبه «شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات» را که مربوط به پایان سال ۹۵ می شود، به تازگی اعلام کرد.
 
این گزارش که از سوی پایگاه اطلاع رسانی نظام پایش شاخص های ICT به عنوان زیرمجموعه سازمان فناوری اطلاعات منتشر شده، نشان می دهد که ۶۱.۳۹ درصد خانوار ایرانی یعنی ۱۴ میلیون و ۸۵۴ هزار و ۱۲۴ خانواده، دارای رایانه و کامپیوتر هستند.
 
آمار ارائه شده تا پایان سال ۹۵ را مورد بررسی قرار داده و مشخص شده که در پایان سال ۹۴، میزان دسترسی خانوار ایرانی به رایانه ۵۷.۴ درصد بوده است و این مقدار، رشد ۷ درصدی را نشان می دهد.
 
در همین حال برمبنای گزارش مرکز آمار ایران که به سازمان فناوری اطلاعات ایران، ارائه شده است، ۶۲.۲۱ درصد خانوار ایرانی به اینترنت دسترسی دارند. به این معنی که اینترنت در خانه ۱۵ میلیون و ۵۱ هزار و ۳۴۸ ایرانی وجود دارد. این شاخص در سال ۹۴ حدود ۵۵.۵ درصد بود و در این زمینه رشد ۱۲ درصدی حاصل شده است.
 
بر اساس تخمین اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران در انتهای سال ۱۳۹۵، نسبت کاربران اینترنت در کشور نسبت به سال ۱۳۹۴، ۱۷.۵ درصد رشد داشته است. به نحوی که هم اکنون ۵۳.۲۳ درصد ایرانی ها از اینترنت استفاده می کنند و شمار کاربران اینترنت بالای ۶ سال در کشور، ۳۸ میلیون و ۹۹۶ هزار و ۴۸۰ نفر اعلام شده است. این رقم در سال ۹۴ بالغ بر ۴۵.۳ درصد گزارش شده بود.
 
براساس بررسی صورت گرفته از حیث برخورداری خانوار ایرانی از ابزارهای فناوری اطلاعات، کاربر اینترنت به افرادی اطلاق می شود که حداقل در ۳ ماه گذشته از اینترنت استفاده کرده باشند.
 
پایش شاخص های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، برمبنای نشانگرهای مورد تاکید اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU ) صورت گرفته است؛ به نحوی که دو نشانگر «نسبت خانوارهای دارای رایانه» و «نسبت خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت» در محاسبه زیرشاخص «دسترسی به ارتباطات» و نشانگر «نسبت افرادی که از اینترنت استفاده می کنند.» در محاسبه زیرشاخص «استفاده از ابزارهای ارتباطی» مربوط به شاخص جهانی اندازه‌گیری توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات (IDI ) دیده می شود.
 
ضریب نفوذ خانوار دارای دسترسی به اینترنت از طریق شبکه های ثابت و سیار و ضریب نفوذ کاربران اینترنت، از جمله سنجه های بنیادین برای ارزیابی میزان پیشرفت کشور به سمت جامعه اطلاعاتی محسوب می شود و هرچه این ضرایب نفوذ بیشتر باشد، مهارتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و استفاده بیشتر خواهد بود.
 
بنابراین رشد ضریب نفوذ کاربران اینترنت در یک سال، نویدبخش حرکت مثبت کشور به سمت جامعه اطلاعاتی عنوان شده که با افزایش تعداد مشترکین پهن باند سیار در کشور و گسترش کاربردهای متنوع فناوری اطلاعات و ارتباطات در جامعه تناسب دارد.
 
از سوی دیگر اندازه گیری در دسترس بودن رایانه در خانوارها، ابزار مهمی برای درک شکاف اجتماعی- اقتصادی است. داشتن رایانه در خانه به معنی افزایش آگاهی و انجام وظایف محاسباتی و توسعه مهارتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در اعضای خانوار تلقی می شود. علاوه بر این، رایانه امکان اتصال به اینترنت و بهره مندی از کاربردهای پیشرفته را به وجود می آورد.
 
این سه نشانگر به همراه ۱۸ نشانگر دیگر در طرح های «آمارگیری برخورداری خانوارها و استفاده افراد از فناوری اطلاعات و ارتباطات» توسط مرکز آمار ایران اندازه گیری می شوند.
 
سازمان فناوری اطلاعات ایران به‌عنوان مجری نظام پایش شاخص ­های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و نماینده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر این طرح­ ها نظارت دارد و منابع مالی آن را تأمین می‌کند.
 
مرکز آمار ایران در سالهای ۸۷، ۸۹، ۹۲ و ۹۴ طرح آمارگیری برخورداری خانوارها و افراد از فناوری اطلاعات و ارتباطات را انجام داد و نتایج آن را منتشر کرد. هم اکنون نیز این مرکز و سازمان فناوری اطلاعات ایران در حال برنامه ریزی برای انجام این طرح در سال ۱۳۹۶ هستند.