صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۶۰۴۱
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۱ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پنتاگون می گوید دو ناو آمریکایی از شرق دریای مدیترانه یک پایگاه هوایی در غرب سوریه را هدف ۵۹ فروند موشک کروز قرار داده است. اما موشک‌های تاماهاک که در این حمله مورد استفاده قرار گرفته‌‌اند چه مشخصات فنی دارند؟

به گزارش انتخاب به نقل از خبرآنلاین،تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرده است که «آمریکای تجاوزکار» اهدافی نظامی ای را در سوریه هدف قرار داده است. موشک‌های تاماهاک مورد استفاده قرار گرفته در این حمله هر کدام قیمتی در حدود ۳ میلیون دلار دارند. این موشک‌‌ها حدود ۶.۲۵ متر طول دارند و با وزن ۴۵۳ کیلوگرم و برد حدود ۲۵۰۰ کیلومتر می‌توانند در ارتفاع پایین به اهداف مورد نظر برسند.

تاماهاک موشک جنگی دور برد مادون سرعت صوت از نوع موشک کروز و با بالهای جمع شونده است که قابلیت پرتاب و استفاده در همه شرایط آب و هوایی و جوی را دارد. این موشک در دهه ۱۹۷۰ برای پرتاب از زیر دریایی‌های داخل آب به صورت دوربرد، ارتفاع پائین، و قابل شلیک توسط زیر دریایی‌های داخل آب توسط شرکت جنرال داینامیکس آمریکایی طراحی شد. از آن زمان تا کنون این موشک چندین بار توسط شرکت‌های زیر مجموعه‌ای و غیر زیر مجموعه‌ای ارتقا یافته است و هم اکنون توسط شرکت ریتون ساخته می‌شود.

تاکنون چندین مدل برای موشک تاماهاک بی جی ام-۱۰۹ تولید شده که از کلاهک‌های مختلف در آنها استفاده می‌شود. گونه‌های مورد استفاده شامل مدل متعارف برای حملات زمینی (تی ال ای ام-سی)، تاماهاک با بمب منشعب شونده برای حملات زمینی (تی ال ای ام-دی)، تاماهاک مجهز به کلاهک هسته‌ای (تی ال ای ام-ای) و (تی ال ای ام-ان) و موشک تاماهاک ضد موشک ناوهای جنگی(تی ای اس ام) می‌شود. موشک‌های تی ال ای ام بلاک ۳ که در سال ۱۹۹۳ به کار گرفته شدند دارای برد بیشتر و مجهز به گیرنده‌های سامانه موقعیت یاب جهانی بودند که دقت آنها را در هدف یابی بیشتر می‌کرد. تی ال ای ام‌های بلاک ۴ نیز مجهز به سامانه‌های تطبیق دهنده موقعیت هدف دیجیتالی (دی اس ای ام سی) همراه با توربوجتهای پیشرفته تر بودند. موتورهای مدل دبلیو آر-۴۰۲ در تی ال ای ام‌های بلاک ۳ مجهز به کنترل کننده‌های سوختی بودند که قابلیت سرعت کم یا سرعت زیاد را به تاماهاک در طول پرواز می‌داد. این موتور همچنین از لحاظ سوختی مقرون به صرفه بود. موشک‌های تاماهاک بلاک ۴ فاز ۲ توانایی حملات ضربتی تر و عمیقتر را دارند و مجهز به سیستم‌های هدف یاب متحرک هستند که اجسام متحرک را در روی زمین هدف یابی می‌کنند.
 
 

اخرین نسخه تاماهاک یو  جی ام ۱۰۹ ایی / ار جی ام ۱۰۹ ایی است که بلاک ۴ نامیده می‌شوند.این نمونه بر اساس جنگ شبکه محور  توسعه یافته است . بر این اساس می‌توان  از هر منبعی برای مشخص کردن هدف موشک استفاده کرد و این مسئله از جمله ویژگی‌های این بلاک است . یک سرباز پیاده،  بالگرد،  آواکس و یا ماهواره قابلیت مشخص کردن هدف را برای این موشک دارند.  به همین خاطر  هر زمانی می‌توان به موشک  اطلاعات هدف را داد و حتی در آسمان هدف را تغییر داد.این نمونه در سال ۲۰۰۴ وارد خدمت شد و این اجازه را به کاربر می‌دهد که بعد از شلیک موشک مختصات هدف را به موشک  داد و یا اینکه به موشک دستور داد تا دست به پرواز بر فراز هدف بزند تا دستور  حمله داده شود. همچنین نصب یک دوربین اپتیکی با توان ارتباط ماهواره‌ای می‌توان در مرحله آخر موشک را به صورت دستی به هدف کوبید ویا به کمک ان پیش از برخورد از میزان خسارت موشکهای قبلی اطلاع پیدا کرد. می‌توان اهداف این موشک  را از داخل پنتاگون مشخص کرد و تا مختصات ۱۶ هدف را در حافظه موشک ذخیره کرد.
 
 

می‌توان تاماهاک را از لانچر های پرتاب عمود سیلو شکل ویا لانچر های زاویه دار شلیک کرد. تمامی نسخه  های دارا یک بوستر کمکی راکتی هستند  که موشک  را تا ارتفاع   مناسب بالا برده تا موتور توربوفت کار خود را آغاز کند.