صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۵۱۱۸
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۵ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 خونریزی‌در دوران بارداری یکی از مشکلاتی است که به شدت خانم‌ها را نگران می‌کند


خونریزی‌در دوران بارداری یکی از مشکلاتی است که به شدت خانم‌ها را نگران می‌کند و اولین چیزی که در این شرایط به آن فکر می‌کنند سقط شدن جنین‌شان است. با اینکه از کنار خونریزی‌های این دوران نباید به آسانی گذشت اما این اتفاق در این دوران همیشه خطرناک نیست و منجر به سقط نمی‌شود. بنابر‌این ما عوامل خونریزی‌های نیمه اول و نیمه دوم بارداری را برای‌تان فهرست کرده‌ایم.


چه زمانی نگران لکه‌بینی‌و خونریزی باشیم؟
اگرچه لکه‌بینی برای بعضی از خانم‌های باردار اتفاق می‌افتد، اما این اتفاق اغلب سلامت مادر و کودک را تهدید نمی‌کند و معمولا برای درصد کمی از خانم‌های باردار، لکه‌بینی بعد از عمل نزدیکی رایج است. بقیه هم ممکن است به دلایلی خونریزی داشته باشند که هیچ ربطی به حاملگی ندارد. دلایلی مانند عفونت یا پارگی دیواره آلت تناسلی. بسیاری از لکه‌بینی‌ها بی‌خطر هستند. اما خونریزی، هرچقدر هم که اندک، ممکن است نمایانگر مشکلاتی مانند سقط‌جنین، حاملگی خارج از رحم یا بسته شدن دهانه رحم توسط جفت جنین باشد.

 
خونریزی های نیمه اول بارداری

خونریزی در نیمه دوم بارداری باید خیلی جدی گرفته شود

 
خونریزی‌های نیمه اول بارداری
- بیشتر خونریزی‌هایی که در اثر لخته شدن یا تجمع خون اتفاق می‌افتند، برطرف شدنی هستند، اما این مشکل، خانم‌ها را در معرض خطر عوارضی مانند زایمان زودرس قرار می‌دهد.


- سقط جنین به دلیل از دست دادن ناگهانی بارداری در 20 هفته  اول اتفاق می‌افتد. اغلب خونریزی‌ها و لکه‌بینی‌هایی که بر اثر سقط جنین اتفاق می‌افتند، با علائم دیگری مانند درد‌های شکمی و گرفتگی عضلات همراه هستند.


- خونریزی ناشی از بارداری خارج رحمی، زمانی اتفاق می‌افتد که تخم بارور در جایی غیر از رحم  و معمولا در لوله فلوپ جا گرفته باشد. این نوع بارداری اگر تشخیص داده نشود ممکن است جان مادر را تهدید کند.


- خونریزی ناشی از بارداری مولار، که در این نوع بارداری، جفت جنین رشد غیر طبیعی دارد و معمولا جنین هم غیر‌عادی می‌شود.


-  پس از هر خونریزی واژینال، فورا با پزشک‌تان تماس بگیرید و به او درباره  مقدار خونی که از دست داده‌اید وضعیت حال‌تان بگویید به ویژه اگر خونریزی‌تان مداوم یا با درد و تب همراه بود.
 
خونریزی‌های نیمه آخر بارداری
خونریزی در نیمه دوم بارداری باید خیلی جدی گرفته شود، به ویژه اگر مداوم باشد. عوامل زیر از دلایل خونریزی در این دوره زمانی هستند:


- عمل نزدیکی
- معاینات دهانه رحم، به ویژه در اواخر سه ماهه سوم بارداری که معاینات بیشتر می‌شوند.


-  بسته شدن دهانه رحم توسط جفت. این مورد زمانی اتفاق می‌افتد که جفت تقریبا یا کاملا دهانه رحم را پوشانده باشد.


- جدا شدن ناگهانی جفت، که جفت از دیواره رحم جدا می‌شود و ممکن است باعث خونریزی‌های جدی واژینال شود و تهدیدی برای جان مادر و جنین باشد. طبق انجمن پزشکان خانواده آمریکا، قطع ناگهانی جفت رایج‌ترین دلیل خونریزی‌های جدی در دوران بارداری است. این شرایط نادر است و تنها در یک درصد از خانم‌های باردار اتفاق می‌افتد.


- در شرایط زایمان زودرس که خونریزی قبل از هفته 34 همراه با گرفتگی عضلات یا انقباض آنها، اسهال، فشار به لگن و کمر درد همراه است. اگر این وضعیت پیگیری و درمان نشود عواقبی جدی برای جنین همراه خواهد داشت. اما بعد از 37 هفته، این علائم برای آغاز زایمان طبیعی هستند.

منبع: ninisite.com