صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۳۱۲
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۳ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۰
جنگل هاي زاگرسي در نوار غربي كشور كه با تغييرات اقليمي و افزايش روزافزون خشكسالي و فعاليت هاي انساني، شديدا متاثر و دچار آتش سوزي هاي مداوم مي شد، به گفته مسوولان سازمان جنگل ها و مراتع و آبخيزداري كشور، حفاظت از جنگل ها و منابع طبيعي غرب با افتتاح بزرگ ترين پايگاه اطفاي حريق در كرمانشاه با امنيت بيشتري دنبال مي شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
  جنگل هاي زاگرسي در نوار غربي كشور كه با تغييرات اقليمي و افزايش روزافزون خشكسالي و فعاليت هاي انساني، شديدا متاثر و دچار آتش سوزي هاي مداوم مي شد، به گفته مسوولان سازمان جنگل ها و مراتع و آبخيزداري كشور، حفاظت از جنگل ها و منابع طبيعي غرب با افتتاح بزرگ ترين پايگاه اطفاي حريق در كرمانشاه با امنيت بيشتري دنبال مي شود.
    به گزارش خبرنگار «اعتماد»، افتتاح اولين پايگاه اطفاي حريق براي مهار آتش هاي افتاده بر دامان جنگل هاي غرب و جنوب غرب ايران در حالي سه شنبه هفته پيش در كرمانشاه افتتاح شد كه رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري و همينطور فرمانده يگان حفاظت جنگل هاي سازمان معتقدند جنگل هاي بلوط زاگرسي با بحران آب مواجهند و در سال هاي اخير زاگرس با مرگ مواجه شده و ظرف 10 سال تبديل به بيابان مي شود.
    اين پايگاه با هزينه يي 20 ميليارد توماني در كرمانشاه احداث شده كه وظيفه مديريت و هماهنگي اطفاي حريق عرصه هاي منابع طبيعي در 11 استان منطقه زاگرس را بر عهده دارد. پايگاه يكم اطفاي حريق جنگل هاي زاگرس مجهز به بيش از 20 دستگاه ماشين آلات آتش نشاني و وسايل مرتبط است و از سوي ديگر امكان فرود بالگرد نيز در اين پايگاه پيش بيني شده است، با اين حال به تعداد بالگردهاي اين پايگاه و چگونگي خدمات رساني به ديگر مناطق زاگرس اشاره يي نشده است.
    علي سلاجقه، معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان جنگل ها، ايجاد پايگاه اطفاي حريق به مركزيت كرمانشاه در غرب ايران را به دليل بالابودن ميزان آتش سوزي در جنگل ها و مراتع اين استان عنوان كرده و افزود: «با استفاده از تمام ظرفيت ها تا پايان برنامه پنجم توسعه پوشش حفاظتي منابع طبيعي كشور را كه در حال حاضر 40 درصد است به 90 درصد مي رسانيم.»
    وي به يكي ديگر از پايگاه هاي اصلي اطفاي حريق در گرگان اشاره كرد و يادآور شد: در آبان سال جاري و نيمه دوم سال كه فصل حريق است يكي ديگر از پايگاه هاي اصلي اطفاي حريق را به مركزيت استان گلستان در شهرستان گرگان مستقر خواهيم كرد.
    با اين حال فرمانده يگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع كشور با اشاره به نامگذاري سال 2011 به نام سال جنگل در جهان، معتقد است: «جنگل هاي زاگرسي با مشكلات زيادي مواجهند و ظرف 10 سال زاگرس تبديل به بيابان مي شود چرا كه خشكسالي پي در پي، هجوم ريزگردها، آفات و امراض و بهره برداري و چراي دام و در نهايت آتش سوزي هاي مداوم جان جنگل هاي بلوط غرب را بشدت تهديد مي كند.»
    سرهنگ ايرواني اظهار كرد: «كمبود نيروي انساني و امكانات اطفا، سختي كار در صخره ها و مناطق صعب العبور و همين طور كمبود اعتبارات كافي در زاگرس بر مشكلات كار افزوده است با اين حال دو ميليارد تومان براي بحث اطفاي حريق بودجه دريافت شده است.» همچنين سلاجقه رييس سازمان جنگل ها تصريح كرد: گرگان پايگاه اصلي اطفاي حريق براي جنگل هاي شمال است و پايگاه هاي فرعي آن در استان هاي مازندران، گيلان و استان هاي سمنان و خراسان شمالي استقرار خواهد داشت و كرمانشاه نيز مركز مناطق زاگرسي است و استان هاي جنگل هاي غرب را پوشش مي دهد.
    وي ضمن تاييد روند افزايشي نابودي منابع طبيعي كشور در سمينار مديريت حريق در عرصه هاي منابع طبيعي (رويشگاه زاگرس) اظهار كرد: از مجموع 43 بلاي طبيعي 23 مورد آن در ايران وجود دارد كه نشان از بي توجهي نسبت به منابع طبيعي است.
    رييس سازمان جنگل، مراتع و آبخيزداري كشور همچنين از جذب 15 هزار نفر هميار طبيعت در كشور خبر داد و اظهار كرد: ارتباط با مردم و فرهنگ سازي اهميت منابع طبيعي در بين اقشار مختلف جامعه يكي از راه هاي موثر در جلوگيري از تخريب منابع طبيعي بوده و گامي در راستاي توسعه منابع جنگلي و مرتعي است.
    اين مسوول منابع طبيعي با بيان اينكه با ايجاد بزرگ ترين پايگاه اطفاي حريق در كرمانشاه، 35 پايگاه در كشور ايجاد مي شود، اظهار كرد: با افزايش اعتبارات منابع طبيعي و پيگيري رديف اعتباري مستقل براي بخش حفاظت، تامين و تجهيز يگان حفاظت در كشور طي برنامه پنجم توسعه مورد توجه بوده و با ايجاد پنج پايگاه اصلي و 30 پايگاه فرعي اطفاي حريق، جنگل ها و منابع طبيعي كشور را به نحو مطلوب و بهينه مديريت و كنترل خواهيم كرد.
    همچنين فرمانده يگان حفاظت جنگل هاي كشور نيز سال گذشته با تاييد اين روند از افزايش صد درصدي آتش سوزي در جنگل هاي زاگرس خبر داده و گفته بود: شرايط جنگل هاي خارج از شمال در روزهاي گرم امسال بحراني بوده و حريق در سطح و در تعداد دفعات به نسبت سال گذشته صد درصد رشد داشته است. به گفته وي از ابتداي سال جاري نيز 155 فقره آتش سوزي در جنگل ها اتفاق افتاده است كه از مجموع آتش سوزي هاي صورت گرفته در كشور در سال هاي 1385 تا 1389، از نظر تعداد 60 درصد و از نظر سطح 76 درصد در جنگل هاي زاگرس رخ داده است.
    فرمانده يگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور با بيان اينكه در سال گذشته 20 ميليارد ريال اعتبار براي مقابله با حريق در كل كشور تخصيص يافت، مساحت جنگل هاي دنيا را 6/3 ميليارد هكتار عنوان كرد و افزود: ايران در بين 56 كشور داراي جنگل، در مقام چهل و پنجم قرار دارد.
    ايرواني با اشاره به اينكه حفاظت از جنگل ها و منابع طبيعي در هر منطقه بايد با شرايط آن منطبق باشد، خاطرنشان كرد: وجود 40درصد از منابع آب كشور در منطقه زاگرس و همچنين لزوم توجه به پديده گرد و غبار و مقابله با آن، اهميت بيش از پيش حفاظت از جنگل هاي اين منطقه را نشان مي دهد.