صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۱۹۴۶
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۲ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۵
رستم قاسمی در نشست خبری با خبرنگاران آذربایجان شرقی با مقایسه آماری عملکرد پروژه‌های فازهای توسعه میدان گازی پارس جنوبی در چهار دوره زمانی اظهار داشت: در دوره دولت هفتم و هشتم و حضور شرکت‌های چندملیتی مانند توتال و شل، میانگین پیشرفت ماهیانه پروژه‌ها در 10 فاز 1.29 درصد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رستم قاسمی گفت که 5 یا 6 تن از کاندیداهای جمنا از وزرای احمدی نژاد هستند.

به گزارش «انتخاب»؛ رستم قاسمی در نشست خبری با خبرنگاران آذربایجان شرقی با مقایسه آماری عملکرد پروژه‌های فازهای توسعه میدان گازی پارس جنوبی در چهار دوره زمانی اظهار داشت: در دوره دولت هفتم و هشتم و حضور شرکت‌های چندملیتی مانند توتال و شل، میانگین پیشرفت ماهیانه پروژه‌ها در 10 فاز 1.29 درصد بود.

وی با اشاره به اینکه در دولت نهم و قبل از تحریم‌های شدید، متوسط ماهانه پیشرفت 12 فاز 0.75 درصد بود، افزود: از مرداد 1389 تا مرداد 1392 و در دوران تشدید تحریم‌های همه‌جانبه بین‌المللی و خروج شرکت‌های چندملیتی از ایران، با تکیه بر توان داخل، متوسط ماهانه پیشرفت 18 فاز پارس جنوبی به 1.49 درصد رسید.

وزیر سابق نفت ادامه داد: متأسفانه در دورانی که تحریم‌ها به‌قول آقایان ترک برداشت میانگین پیشرفت ماهانه 18 فاز پارس جنوبی به 0.58 درصد کاهش یافت که جای تأسف دارد.

قاسمی در پاسخ به سؤالی در مورد ارتباط بابک زنجانی با وزارت نفت و حواشی آن گفت: در دوران سخت تحریم، وزارت نفت در خارج از کشور شرکت‌هایی را به‌صورت خصوصی ثبت کرد، زنجانی هم از یکی از شرکت‌های خارجی وزارت نفت، نفت می‌خرد و ال.سی. می‌دهد، سپس از بانک خارجی‌ای که از آن ال.سی. دریافت کرده بود، آن بانک را می‌خرد و ال.سی. را پاس نمی‌کند.

وی ادامه داد: شاید در صنعت نفت ریسکی رخ داده باشد ولی به‌جرئت ادعا می‌کنم در وزارت نفت هیچ کارمندی در این پرونده و در شرایط سخت تحریم فساد نداشت.

وزیر سابق نفت با ابراز اینکه در سال‌های 90 و 91 و در دوران اوج تحریم بیش از 170 میلیارد دلار نفت فروخته شد که در تاریخ صنعت نفت ایران بی‌سابقه بود، تصریح کرد: بابک زنجانی اگر خلافی کرده باشد، خودش باید پاسخگو باشد و در دادگاه به این موضوع به‌دقت و از همه جوانب رسیدگی می‌شود.

قاسمی در ادامه در مورد حضور نام وی در لیست کاندیداهای احتمالی جبهه مردمی انقلاب اسلامی، گفت: اسامی حاضر در لیست فعلی جمنا با حساب و کتاب آورده شده است و امیدوارم با طی روند صحیح به نتیجه قابل قبول همه برسند.

مسئول سابق قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اینکه "آیا وزیر احمدی‌نژاد بودن برای شما نقطه ضعف محسوب می‌شود یا نقطه قوت"، خاطرنشان کرد: وزیر احمدی‌نژاد بودن یا نبودن مهم نیست، باید عملکرد افراد بررسی شود. من برای رفتن به وزارت نفت تمایل نداشتم و لابی کردم که نروم اما به‌خاطر توانی که برای مقابله با تحریم‌های سخت داشتم رفتم که در نهایت در یک جنگ بزرگ اقتصادی فلج‌کننده پیروز شدیم.

وی با تأکید بر اینکه "گرچه شرایط سخت بود ولی به خودکفایی‌های بزرگی رسیدیم و آمار و ارقام این را نشان می‌دهد"، ابراز داشت: کتاب «عبور از تحریم» را روزی منتشر می‌کنم که بسیاری از خاطرات خود را در این ایام در آن نوشته‌ام.

وزیر سابق نفت در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اینکه "آیا در دوران شما در وزارت نفت، حقوق نجومی داشتید؟" گفت: به‌عنوان وزیر نفت آخرین فیش حقوقی من 7 میلیون تومان بود، ضمن اینکه از وزارت نفت حقوقی دریافت نکردم علی‌رغم اینکه بر اساس مقررات می‌توانستم از وزارت نفت حقوق بگیرم ولی از محل خدمتی سابق می‌گرفتم.

وی به خبرنگار دیگری که نظر وی درباره نتیجه انتخابات را پرسیده بود، گفت: ادامه این دولت را مردم تصمیم می‌گیرند که آیا 4ساله خواهد بود یا نه، ولی در مجموع شرایط بد اقتصادی پاشنه آشیل دولت شده و اقتصاد کشور شرایط خوبی ندارد.

رستم قاسمی در مورد اینکه آیا جبهه مردمی انقلاب اسلامی مخالفتی با حضور وزرای احمدی‌نژاد در لیست کاندیداها ندارد، تصریح کرد: عملکرد افراد مهم است، اکنون 5 یا 6 نفر از کاندیداها وزرای احمدی‌نژاد هستند.

وزیر سابق نفت در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد نامه احمدی‌نژاد به روحانی در مورد خزانه خالی خاطرنشان کرد: برخی‌ها خزانه را با خزینه اشتباه گرفتند، هرساله درآمد و هزینه مشخصی داریم. در همین استانداری شما اگر منابعی اختصاص یابد و آن را هزینه نکند، نمی‌گویند که عرضه نداشته و چرا نتوانسته هزینه کند و برگشت خورده است؟ درآمد و هزینه در هر سال باید تفریغ شود و میزان دقیق آن مشخص است.

وی افزود: آیا باید انبار پول وجود داشته باشد؟ از سال قبل نباید منابعی برای سال آینده بماند، کشور در بعضی زمینه‌ها پول خوبی داشت، عدد بسیار بالایی در صندوق توسعه ملی وجود داشته و بانک مرکزی هم بیش از 600 تن طلا تحویل داد.