صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۱۶۵۳
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۰۸ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۵
نخست وزیر هلند با تعجب آور دانستن تحریم های ترکیه علیه کشورش، در واکنش به سخنان اردوغان درباره قتل عام ۸ هزار نفر در سربرنیتسا توسط آمستردام گفت: این یک تحریف کثیف از تاریخ است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نخست وزیر هلند با تعجب آور دانستن تحریم های ترکیه علیه کشورش، در واکنش به سخنان اردوغان درباره قتل عام ۸ هزار نفر در سربرنیتسا توسط آمستردام گفت: این یک تحریف کثیف از تاریخ است.
 
به گزارش انتخاب، «مارک روت» نخست وزیر هلند امروز در واکنش به اظهارات تند رئیس جمهور و سایر مقامات ترکیه علیه این کشور اعلام کرد که اِعمال تحریم های دیپلماتیک آنکارا علیه آمستردام غیرقابل توجیه است.
 
نخست وزیر هلند در این باره اعلام کرد: هنوز هم متعجبم که چرا در ترکیه برخی افراد درباره تحریم ها سخن می گویند.
 
بر اساس اعلام روزنامه گاردین، «مارک روت» ادامه داد: این در حالیست که ما دلایل بیشتری برای عصبانیت از اقدامات اخیر ترکیه داریم.
 
به گزارش اسپوتنیک تُرک، وی تأکید کرد: اردوغان سعی در ادامه این تنش ها دارد؛ اما ما خودمان را آنقدر کوچک نخواهیم کرد. این رویکرد، به هیچ وجه قابل قبول نیست.
 
وی با اشاره به اظهارات اردوغان درخصوص قتل عام ۸ هزار نفر در سربرنیتسای بوسنی و هرزگوین گفت: این یک تحریف کثیف از تاریخ است.
 
این در حالیست که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه ساعاتی پیش در اظهاراتی گفته بود که ما هلند را از کشتار آنها در سربرنیتسای بوسنی و هرزگوین می شناسیم.
 
وی با حمله به هلند گفته بود: ما می دانیم که آن ها چگونه ۸ هزار بوسنیایی مظلوم را به قتل عام کردند.
 
درباره تهدید هلند توسط ترکیه می توان گفت که «عمر چیلیک» وزیر امور اتحادیه اروپای ترکیه دیروز در اظهاراتی اعلام کرد که باید درباره بخشی از توافق با اروپا درباره بحران پناهجویان بررسی های بیشتری صورت گیرد. این در حالیست که به گزارش آناتولی، کابینه ترکیه نیز قرار بود روز گذشته موضوع اعمال تحریم ها علیه هلند را نیز مورد بحث و بررسی قرار دهد.
 
در همین رابطه، کشور ترکیه و اتحادیه اروپا در ماه مارس سال جاری میلادی به توافقی رسیدند که بر اساس آن آنکارا متعهد شد تمام آوارگان به ثبت نرسیده ای که به کشورهای اتحادیه اروپا وارد شده اند را به صورت یک به یک در ازای اسکان آوارگان سوری در ترکیه بازگرداند. در عوض، این اتحادیه نیز وعده داده بود که فرایند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را تسریع و نیز نظام لغو روادید برای شهروندان ترکیه را به انجام برساند.
 
تنش ها میان هلند با ترکیه نیز از آنجا آغاز شد که آمستردام اجازه فرود هواپیمای حامل «مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه به این کشور را نداد.
 
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه متعاقب تنش ها میان آنکارا و آمستردام؛ سه روز پیش دولت هلند را «باقی مانده های نازی ها و فاشیست ها» توصیف کرده بود.
 
رئیس جمهور ترکیه که در اجتماع هوادارن خود در استانبول سخنرانی می کرد؛ گفته بود: وزیر خارجه ما را از پروازش منع کنید؛ اشکالی ندارد، ولی از هم اکنون به بَعد ببینید پروازهای شما چگونه در ترکیه فرود خواهد آمد.
 
گفتنی است سخنرانی مقامات ترکیه ای در راستای تبلیغ به نفع همه پرسی قانون اساسی ترکیه که برای  تغییر نظام سیاسی این کشور از پارلمانی به ریاستی است؛ انجام می گیرد.
 
صبح روز شنبه هفته جاری نیز شهردار شهر روتردام اعلام کرد که چاوش اوغلو اجازه ندارد تا در سفر به این شهر در تجمع اتباع ترکیه شرکت کند.
 
بر اساس اعلام شهرداری روتردام، هر چند چاوش اوغلو از مصونیت دیپلماتیک برخوردار است، این شهرداری اولویت ها و وظایف دیگری را نیز دارد.
 
در همین راستا ۴ تجمع اتباع ترکیه در اتریش و یک مورد تجمع در سوئیس هم لغو شده اند. شهرهای مختلف اروپایی در حالی قصد جلوگیری از برگزاری این تجمعات را دارند که در هفته گذشته، ممانعت آلمان از برگزاری تجمعات مشابهی موجب بروز تنش هایی بزرگ میان آنکارا و برلین شده بود.

منبع: مهر