پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون اول رئیسجمهوری گفت: همه در همه سطوح یاد بگیریم همدیگر را تحمل و با همدیگر کار کنیم.
به گزارش تسنیم، اسحاق جهانگیری در همایش ملی صبر اظهار کرد: سه فاکتور صلح، بخشش و رضایت اگر در جامعه تحقق یابد، میتواند جلوی بروز خیلی از مشکلات در کشور را بگیرد. نبودن روحیه بخشش و گذشت در جامعه، به سلامت و روان جامعه آسیب جدی میزند. در واقع آسیبهای اجتماعی در اثر نبودن چنین روحیهای در کشور گسترش یافته و حتی میتواند تبدیل به بحران شود.
وی ادامه داد: در همین راستا امسال چهار جلسه در رابطه با موضوع آسیبهای اجتماعی محضر رهبر انقلاب رسیدیم. قطعا پیرو این جلسات و تشکیل ستاد صبر، در آینده شاهد توفیقاتی خواهیم بود. اگر بخواهیم با تنگناهای پیش رو جامعه مقابله کنیم، مفاهیمی مثل عفو و صبر باید به گفتمانی غالب در سراسر کشور تبدیل شود.
جهانگیری گفت: از منظر یک مسئول اجرایی به این جمعبندی رسیدم که هیچ برنامه توسعهای و تحول اقتصادی، بدون مدارا و صبر امکان ندارد. هر جا سرمایه اجتماعی کم شود، مشارکت و همبستگی در بین نهادهای مدنی کاهش مییابد و منابع انسانی دچار اختلال می شوند. اگر بخواهیم به جهات مختلف سرمایههای کشور نگاه کنیم، حتما سرمایههای اجتماعی در اولویت قرار دارد. ما باید انگیزههای اخلاقی را در قالب رفتارهای فردی و اجتماعی تقویت کنیم؛ قطعا این مسئله از زوال سرمایههای اجتماعی پیشگیری میکند.
معاون اول رئیسجمهوری خاطرنشان کرد: این کار بزرگ نیازمند این است که همه در همه سطوح یاد بگیریم همدیگر را تحمل و با همدیگر کار کنیم. گاهی اوقات فکر میکنند منظور از مدارا و صبر، صرفا یک کار سلبی است اما صبر محدودیت نیست بلکه گشایش است و فرصت توسعه و پیشرفت و حل مسایل و مشکلات را ایجاد می کند. یک عده از اقتصاد مقاومتی برداشت اقتصاد منزوی دارند ولی مقاومت در اینجا به معنای ایجاد فرصتهای بهتر است تا با تکیه بر ظرفیتهای درون جامعه، رفاه و آسایش مردم را فراهم کرد.
جهانگیری با بیان اینکه امیدوارم این همایش و ستاد با هماهنگی قوای دیگر، اقتصاد مقاومتی در جامعه به یک گفتمان تبدیل شود گفت: متاسفانه در برخی مناطق کشور، برخی مشکلات طایفهای به حالت بغرنج درآمده که در این زمینه نیازمند کار جدی هستیم.