صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۱۳۷۲
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۰۹ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خروج قالیباف از جمنا و خداحافظی از انتخابات به دلیل جدی شدن حضور ابراهیم رییسی بیشتر قابل تامل است. این خروج می‌تواند نوعی خداحافظی در اوج تلقی شود.
 
به گزارش نامه نیوز، عجایب جمنا تمامی ندارد؛ حالا نشانه ها از کناره گیری قریب الوقوع محمد باقر قالیباف از این ساز و کار ائتلافی حکایت دارد. تغییر در نگاه محمد باقر قالیباف به انتخابات پیش رو البته بلافاصله بعد از مجمع عمومی جمنا نمایان شده و بعد از مطرح شدن نام ابراهیم رییسی جدی تر هم شده است.
 
اوپیش تر نگاه متفاوتی به انتخابات اردیبهشت داشت. حرف هایی می زد که از سرسختی اش برای نامزدی و عدم کناره گیری با وجود فشارها حکایت داشت. چنانچه در یکی اظهار نظر گفته بود:«نفر می‌فرستند پیش من می‌گویند فلانی تو بیا بگو در انتخابات شرکت نمی‌کنم، در این شرایط از تو حمایت هم می‌کنیم، این بحث‌ها هم جمع می‌شود و اینقدر هم فشار نمی‌آورند. من هم گفتم من یک مجاهد و خدمتگزار هستم و به این افتخار می‌کنم. ما انقلاب کردیم که همین زد و بندها اتفاق نیفتد و فضای باز سیاسی وجود داشته باشد؛ هر چقدر شما تخریب کنید، ما محکم‌تر ایستاده‌ایم. در این مورد اخیر هم جز بحث‌های سیاسی موضوع چیز دیگری نیست.»
 
حالا اما او ساز نیامدن و از همه مهتر ساز اعتراض را کوک کرده است . او بلافاصله بعد از مجمع عمومی جمنا توسط برخی نزدیکانش اعلام کرد که از حضور در انتخابات منصرف شده است .
 
قربانزاده از افراد نزدیک به او گفته بود:«قالیباف برای کاندیداتوری در انتخابات مذاکره‌اى با این جبهه نداشته است و اعضاى جبهه و نیروهاى منتخب براساس لطف، علاقه و اعتقاد خود نام وی را مطرح کردند. به نظر بنده قالیباف قصدى هم براى حضور در انتخابات ریاست‌جمهورى ندارد و منش و روش وی همیشه بر حمایت از هر حرکتى بوده و هست که براى کمک به مردم و حل مشکلات آنها صورت گیرد و بر این اساس نیز در آینده عمل خواهد کرد.» یا در تحولی دیگر سید‌محمود رضوی نیز گفت: «شنیده‌های من از عدم کاندیداتوری محمد باقر قالیباف در انتخابات سال 96 حکایت می‌کند.» آیا او به واقع از حضور در انتخابات منصرف شده است؟ حسین سبحانی‌نیا از چهره‌های اصولگرا پیش‌تر یک جمله مهم در مورد شرط قالیباف برای نامزدی در انتخابات مطرح کرده و گفته بود:«من شنیده‌ام که آقای قالیباف مطرح کردند در صورتی وارد عرصه می‌شوم که مجموعه اصولگرایان برای کاندیداتوری‌ام اتفاق نظر داشته باشند و ایشان می‌خواهند وفاق جمعی برای کاندیداتوری‌اش وجود داشته باشد که البته منطقی هم همین است. اگر مثل دور گذشته کاندیداهای اصولگرایی متعدد باشند فایده‌ای ندارد و آرا پراکنده می‌شود بنابراین باید منتظر باشیم. البته به نظر می‌رسد رای نیاوردن آقای قالیباف در دو دوره نیز به دلیل همین نبود اتفاق نظر بوده است.»
 
نکته این بود که گویا او از نتیجه رای گیری در نشست مجمع عمومی با خبر شده و به این تحلیل رسیده بود که از این ساز و کار در نهایت نام او بیرون نخواهد آمد . حال آنکه گویا حرف و حدیث هایی هم بوده در مورد اینکه برخی افراد در چینش و نوع گرایش سیاسی حاضرین در این مجمع عمومی مداخله مشهود داشته اند .
 
در جدیدترین تحول که بعد از اعلام لیست 14 نفره جمنا پدیدار شده ؛ رسانه انتخاباتی محمد باقر قالیباف در مطلبی انتقاداتی تند به جمنا را وارد کرده است . روزنامه صبح نو در سرمقاله دیروز خود با عنوان "اول قرار نبود" نوشت: «اینکه جبهه متحد پس از گذشت چند هفته با عدول از قرار نخستین ناگهان 14 نفر را به‌جای 10 نامزد معرفی می‌کند، جلوه‌ای از سهم خواهی های پشت صحنه و تداوم خصلت‌های قبیله گرایانه گذشته است. حال آنکه در مرامنامه این جبهه بر"مشارکت پذیری؛ جمع‌گرایی و پایبندی به عقل جمعی در تصمیم‌گیری و اقدام " و "عبور از دسته‌بندی‌های تفرقه آمیز قبیله‌ای " تاکید شده و همه اعضا به آن رأی داده‌اند.»
 
برخی خبرها حکایت از این دارد که اکنون دو گزاره برای تصمیم گیری مقابل تیم اتاق فکر قالیباف قرار دارد؛
 
1- خروج از جمنا و خداحافظی از انتخابات که این گزاره به دلیل جدی شدن حضور ابراهیم رییسی بیشتر قابل تامل است. این خروج می تواند نوعی خداحافظی در اوج تلقی شود.
 
2- خروج از جمنا و حضور مستقل در انتخابات که این گزاره نیز مورد تاکید برخی از تصمیم سازان انتخاباتی حامی اوست.
 
به نظر می رسد دیگر چندان رقبتی برای ماندن در جمنا باقی نمانده؛ همین روزها خبر خداحافظی قالیباف از جمنا را خواهیم شنید .
منبع:نامه نیوز