صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۳۰۴۸۵
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۱ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۵
سرکنسول ایران در استانبول:
در ماه های اخیر، کشور ترکیه در سه حوزه های مختلف با مشکلات و چالش های زیادی مواجه بود، ایرانیان مقیم در ترکیه نیز از این وضع بی آسیب نماندند؛ مجروح شدن 7 شهروند ایرانی در حادثه بمب‌گذاری شهر وان، کشته شدن شمس‌الدین رسایی در بمب‌گذاری 15 مهر ماه در شمدنیلی بدون جبران خسارت از سوی دولت ترکیه، کشته و زخمی شدن دو ایرانی در استانبول به دست تبهکاران، کشته و مجروح شدن بیش از 20 نفر از ایرانیان طی عملیات‌های تروریستی، حمله به اتوبوس و کامیون‌های ایرانی و کلاهبرداری متعدد تجار و شهروندان ترکیه‌ای از شهروندان ایرانی و برخورد تبعیض‌آمیز دستگاه‌های دولتی و قضایی ترکیه با مال‌باختگان ایرانی تنها بخش کوچکی از اتفاقاتی است که اخیرا برای هموطنانمان در این کشور رخ داده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در ماه های اخیر، کشور ترکیه در سه حوزه های مختلف با مشکلات و چالش های زیادی مواجه بود، ایرانیان مقیم در ترکیه نیز از این وضع بی آسیب نماندند؛ مجروح شدن 7 شهروند ایرانی در حادثه بمب‌گذاری شهر وان، کشته شدن شمس‌الدین رسایی در بمب‌گذاری 15 مهر ماه در شمدنیلی بدون جبران خسارت از سوی دولت ترکیه، کشته و زخمی شدن دو ایرانی در استانبول به دست تبهکاران، کشته و مجروح شدن بیش از 20 نفر از ایرانیان طی عملیات‌های تروریستی، حمله به اتوبوس و کامیون‌های ایرانی و کلاهبرداری متعدد تجار و شهروندان ترکیه‌ای از شهروندان ایرانی و برخورد تبعیض‌آمیز دستگاه‌های دولتی و قضایی ترکیه با مال‌باختگان ایرانی تنها بخش کوچکی از اتفاقاتی است که اخیرا برای هموطنانمان در این کشور رخ داده است.
 
به گزارش انتخاب، "اینجا نیایید!" این جمله  را سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول خطاب به هموطنان گفت و افزود:"ترکیه، ترکیه سابق نیست، تغییر کرده  و نا امن شده است، اگر کار ضروری ندارید به ترکیه سفر نکنید."  
 
وی در این گپ و گفت که به مدت 80 دقیقه به طول انجامید ضمن اشاره به آتش زدن تریلی های ایرانی و به قتل رساندن راننده های آنها در جنوب شرق ترکیه، اضافه کرد: دولت ترکیه علیرغم پیگیری های ما غرامتی به خانواده های رانندگان پرداخت نکرده است.
 
مخاطبان می توانند مشروح گفت و گو با  "بختیار اسدزاده "سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول را در ادامه بخوانند.
 
بختیار اسد زاده با اشاره به اینکه وضعیت ترکیه بعد از کودتای نافرجام آن به شدت ناامن شده و افرادی از داعش هر ازگاهی اقدام به بمب گذاری می کنند، گفت: برخی از ایرانیانی که به امید مهاجرت به اروپا ابتدا به ترکیه می آیند تا سپس به کشورهای اروپایی بروند، طعمه کلاهبرداران قرار می گیرند.
 
تشریح  شگرد کلاهبرداران برای اخاذی از مسافرین ایرانی
 
سرکنسول ایران با تشریح  شگرد کلاهبرداران برای اخاذی از مسافرین ایرانی گفت: آنها با شناسایی افرادی که از وضعیت مالی خوبی برخوردار هستند به سراغ آنها رفته و می گویند ما می توانیم با 50 میلیون تومان شما را به فلان کشور اروپایی ببریم و می گویند تا زمان انجام نهایی کار امکان اسکان شما را هم فراهم کرده ایم و می توانید به طور رایگان اقامت کنید.
 
اسدزاده ادامه داد: آن فرد هم این سخنان را می پذیرد و در محلی که به او پیشنهاد شده مستقر شده و 50 میلیون تومان هم می دهد و وقتی که آن فرد می خواهد خارج شود می گویند باید 50 میلیون دیگر هم بدهی تا کار تو را درست کنیم.
 
وی با بیان اینکه گروگان گیران در مرحله بعدی با خانواده آن افراد تماس می گیرند، اظهار داشت: آنها به خانواده ها می گویند ما فرزند شما را گروگان گرفتیم و باید 50 میلیون تومان بفرستید تا این فرد را آزاد کنیم و خانواده ها هم به ناچار این پول را می دهند ولی این افراد گروگان را آزاد نمی کنند.  
 
اعضای باندی که ایرانیان را گروگان گرفته بودند دستگیر شدند
 
اسدزاده با بیان اینکه در این مرحله خانواده ها به وزارت خارجه متوسل می شوند و مسئله گروگان گیری را شرح می دهند، اظهار داشت: وزارت خارجه هم با پلیس ترکیه تماس می گیرد تا مسئله پیگیری شود و اخیرا هم باندی را گرفتند که چند ایرانی را گروگان گرفته بودند و از خانواده آنها اخاذی می کردند و پلیس توانست اینها را شناسایی و گروگان ها را آزاد کند.
 
وی با بیان اینکه عده ای از ایرانیان گرفتار این باندها خطرناک می شوند و مورد اخاذی قرار می گیرند تاکید کرد: توصیه ما این است که هموطنان به هر کشوری که می خواهند بروند در همان ایران ویزای آن کشور را بگیرند و اگر می خواهند مثلا به آلمان بروند در همان ایران ویزای آلمان را بگیرند و از طریق  ترکیه عمل نکنند چون اینجا گرفتاری هایی خاص خودش را دارد.
 
اسدزاده ، بیان داشت: اکثریت ایرانیان مقیم ترکیه در استانبول مستقر هستند که شامل همه گروه ها اعم از نخبگان و افراد عادی می شوند.
 
وی با بیان اینکه حضور در ترکیه خطراتی دارد، خاطر نشان کرد: عده ای از ایرانیانی که برای گردش به ترکیه می آیند برخی مسائل ایمنی را که از طریق سفارت و یا سرکنسولگری به آنان گوشزد می شود را رعایت نمی کنند و بعضا مدارک مهم و یا اشیاء قیمتی شان مفقود می شود.
 
اسد زاده با اشاره به اینکه گروه های زیادی در ترکیه هستند که پول ها و گذرنامه  افراد ایرانی را مورد سرقت قرار می دهند، اظهار داشت: هموطنان در این موارد تنها جایی را که می توانند مراجعه کنند سرکنسولگری است.
 
سرکنسول ایران در ترکیه با بیان اینکه کنسولگری برای افرادی که قبلا از بلیت خود عکس گرفته بودند می تواند چاره اندیشی کند، بیان داشت: در این مورد دیگر مشکلی برای بلیتشان نیست و فقط یک برگه عبور باید برایشان صادر کنیم که با این کار به فرودگاه می روند و با آن پروازی که داشتند بر می گردند.
 
وی افزود: کسانی که گذرنامه شان را مفقود می کنند شش ماه طول می کشد تا مجددا گذرنامه بگیرند، مضاف براینکه، یک عده ای هم هستند که وقتی به ایران می آیند گذرنامه شان را می فروشند و گذرنامه ای دیگر می گیرند.
 
اسدزاده بیان داشت: برخی از افرادی هم که گذرنامه شان را می فروشند تلاش دارند تا با تهیه گذرنامه و ویزای جدید به کشوری دیگر بروند.
 
وی با ذکر مثالی ادامه داد: مثلا فردی که گذرنامه کشوری را با ویزای جعلی می گیرد و به سنگال می رود تا از آنجا به آمریکا برود، در همان سنگال متوجه می شود که گذرنامه و ویزای این فرد جعلی است و در همان فرودگاه هم دستگیرش می کنند.
 
افراد با ویزای جعلی دادگاهی می شوند
 
سرکنسول ایران در استانبول با بیان اینکه با مشخص شدن جعلی بودن ویزا فرد دادگاهی می شود، اظهار داشت: در این جا یا به حبس محکوم می شود یا با چشم پوشی به کشورش بازگردانده می شود.
 
وضع زندگی ایرانیان در کمپ ها اسف بار است
 
اسدزاده با بیان اینکه عده ای از افرادی که به ترکیه می آ‌یند پس از ورود به سازمان ملل مراجعه می کنند و برای پناهندگی ثبت نام می کنند، بیان داشت: در این مرحله ابتدا اعراب و سوری ها رسیدگی شده و سپس نوبت به ایرانی می رسد و ایرانی ها سرگردان هستند و به صورت اسفباری در  کمپ ها زندگی می کنند چون فکر می کنند در غرب به آرزوهایشان خواهند رسید ولی وقتی هم که به انجام می روند به آلت دست غربی ها تبدیل می شوند.
 
گروه های تروریستی در ترکیه فعال هستند/ مواظب باشید
 
وی با توصیه به افرادی که به منظور گردشگری به ترکیه سفر می کنند اظهار داشت: این دسته از افراد نیز باید هوشیار باشند زیرا بعد از کودتا ناامنی در ترکیه زیاد شده و گروه های تروریستی در اینجا فعال هستند و هر لحظه امکان انفجار وجود دارد و خشک و تر با هم می سوزند.
 
دولت ترکیه تاکنون بابت کسانی که در اینجا کشته شده اند هیچ غرامتی نداده است
 
وی خاطر نشان کرد: دولت ترکیه تاکنون بابت کسانی که در اینجا کشته شده اند به خانواده های کشته شدگان هیچ غرامتی نداده است.
 
ممکن است ایرانیان با بدرفتاری مواجه شوند
 
اسدزاده با اشاره به اینکه به دلیل در پیش بودن ایام نوروز مسیر زمینی ورود به ترکیه دارای ازدحام است، اظهار داشت: توصیه من به افرادی  که به صورت زمینی و از مرز بازرگان می آیند این است که چون الان فصل مسافرت های نوروزی است و عده زیادی در صف می ایستند ممکن است با بدرفتاری مواجه شوند.
 
تریلی های ایران را آتش زدند و غرامت ندادند
 
اسد زاده با بیان اینکه مناطق جنوب شرق ترکیه ناامن است و تاکنون چند دستگاه از تریلی های ایرانی را آتش زده و رانندگان آن را کشته اند، اظهار داشت: دولت ترکیه در این مورد هم هیچ غرامتی به خانواده این افراد نداده است.
 
سرکنسول ایران در ترکیه با بیان اینکه از زمانی  که ترکیه وارد حمایت از مخالفین بشار اسد شده است تغییر کرد و ناامن شده است بیان داشت: این ناامنی به صنعت ترکیه آسیب زده و توصیه می کنیم اگر هموطنان  کار ضروری داشتند به اینجا سفر کنند.  
 
سرقت پاسپورت ایرانیان در فرودگاه!
 
وی با تاکید بر اینکه امنیت سفرهای هوایی بیشتر است، خاطر نشان کرد: علی رغم اینکه از مقامات ترکیه ای خواسته ایم با مسافران ایرانی به طور شایسته برخورد کنند، اما در فرودگاه شاهد برخورد بد هستیم و دیدیم در همان فرودگاه گذرنامه افراد مفقود می شود، زیرا در آنجا انواع پناهنده ها هستند و چون منبع ارتزاقی ندارند سعی می کنند از افرادی که  حواسشان نیست دزدی کنند.
 
آنتالیا مسائل خاص خود را دارد
 
وی با بیان اینکه در ایام عید مسافران زیادی به ترکیه می آ‌یند، خاطر نشان کرد: این اتفاقات در فرودگاه زیاد رخ می دهد چنانچه مناطق ساحلی مثل آنتالیا هم مسائل خاص خود را در پی دارد.
 
100 زندانی ایرانی آزاد شدند
 
اسدزاده در خصوص اتباع ایرانی در بند زندان های ترکیه گفت: اینجا 250 زندانی در یکی از زندان های استانبول داشتیم که تقریبا 100 نفر آنها آزاد شدند.
 
به صورت دوره ای با مجوز قوه قضائیه ایران از زندان های ترکیه بازدید می کنیم
 
وی با بیان اینکه ما به صورت دوره ای با مجوز قوه قضائیه ایران و با هماهنگی سفارت از زندان ها بازدید داشته و به آ‌نها سر می زنیم، عنوان کرد: ما با زندانیان صحبت می کنیم و کمک های مختلف اعم از نقدی و غیره را به آنها می رسانیم و مشکلات آنها را پیگیری می کنیم و اگر جرمشان سبک باشد نسبت به آزادی آنها اقدام می کنیم.
 
قانون جدیدی در ترکیه که مدت زمان زندانی عده ای از زندانیان را کم می کند  
 
وی با بیان اینکه دولت ترکیه بعد از کودتا افراد زیادی را بازداشت کرده است، بیان داشت: قانون جدیدی در ترکیه به تصویب رسیده که مدت زمان زندانی عده ای از زندانیان را کم می کند تا زودتر آزاد شوند که این قانون شامل مجرمین مواد مخدر،‌ قتل و جرم های سنگین از این قبیل نمی شود.
 
جرم اکثر 150 نفری که در زندان استانبول هستند قاچاق مواد مخدر است  
 
اسدزاده با اشاره به اینکه جرم اکثر 150 نفری که در زندان استانبول هستند قاچاق مواد مخدر است، خاطر نشان کرد: علی رغم اینکه ما با ترکیه قرارداد استراد مجرمین داریم اما ترکها همکاری نمی کنند و این مستلزم انجام مذاکرات است تا به تعهداتشان عمل کنند.
 
اسدزاده در پایان خاطر نشان کرد: در طول کودتای ترکیه موردی از دستگیری ایرانیان نداشته ایم.
منبع:میزان