صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

پنجشنبه - ۲۷ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۲۷۷۴۷
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۲۰ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به دنبال گزارش‌هایی حاکی از گرفتار شدن یک پلنگ در تله‌ سیمی در شهرستان بهشهر، مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران ساعتی پیش عازم محل شده و تلاش برای جدا کردن تله و زنده‌گیری این حیوان زخمی را آغاز کردند.
 
به گزارش انتخاب، به دنبال گزارش‌هایی حاکی از گرفتار شدن یک پلنگ در تله‌ سیمی در شهرستان بهشهر، مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران ساعتی پیش عازم محل شده و تلاش برای زنده‌گیری این حیوان زخمی را آغاز کردند.
 
حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت: متاسفانه این حیوان ارزشمند یکی دیگر از قربانیان تله‌های سیمی است که به منظور دفع گراز از مزارع مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
وی با بیان اینکه پلنگ گرفتار در تله توسط دامپزشک معتمد اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران مورد شلیک دارت بیهوشی قرار گرفته است، افزود: هنوز حیوان به طور کامل بیهوش نشده و تله از حیوان جدا نشده است. بنابراین نمی‌توان میزان آسیب وارد شده را گمانه‌زنی کرد.
 
ابراهیمی کارنامی با ابراز تاسف از این حادثه، مقابله با تعارضات انسان و حیات وحش را که تله‌گذاری یکی از پیامدهای ناگوار آن است مستلزم فرهنگ‌سازی عنوان کرد و یادآور شد: امیدوارم در نتیجه پرتونگاری و معاینات دامپزشکی که پس از زنده‌گیری این پلنگ در دست اجرا داریم، آسیب جدی به این حیوان ارزشمند تشخیص داده نشود.
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم، 17 بهمن سال جاری، به دنبال گزارش‌های تلفنی اهالی روستای سجیدان منطقه سیاهکلرود شهرستان رودسر، یک پلنگ ماده که به دلیل جراحت و بارش سنگین برف به حاشیه این روستا پناه آورده‌بود توسط مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان با استفاده از اسلحه بیهوشی زنده‌گیری و شد و پس از انتقال به تهران مورد عمل جراحی ستون مهره‌ها قرار گرفت. تا کنون خبری در رابطه را پیگیری متخلفانی که با استفاده از تله، سرنوشتی ناگوار را برای پلنگ رودسر رقم زده‌اند، منتشر نشده است.
 
این در حالی است که سالانه بسیاری از گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات وحش کشور قربانی تله‌هایی می‌شود که به منظور حفاظت از مزارع در جنگل‌ها نصب شدند. این تله‌ها که عموما به منظور شکار گراز مورد استفاده قرار می‌گیرند مانند طناب دار عمل می‌کنند و با تقلای حیوان، تنگ‌تر و تنگ‌تر می‌شوند تا در نتیجه ایجاد فشار شدید به گردن حیوان توسط تسمه یا سیم بوکسل به مرگ قربانی منجر شوند. هرچند در برخی موارد، حیوانات موفق می‌شوند خود را این تله‌ها خلاص کنند اما عموما به دلیل شدت جراحات وارده پس از مدتی از پا در‌ می‌آیند.
منبع: تسنیم