صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۲۶۴۶۱
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۳ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهدی سنایی که برای نخستین بار به عنوان سفیر ایران در روسیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به قطب شمال رفته، گزارشی کوتاه از این سفر قطبی داده است.
 
به گزارش انتخاب سنایی امروز (جمعه) نوشت: به دعوت دیمیتری کوبیلکین استاندار منطقه خودمختار یامال روسیه سفری سه روزه به مناطق همجوار قطب شمال روسیه انجام شد که مورد توجه رسانه های منطقه و همچنین تلویزیون این کشور قرار گرفت.
سفیر ایران در کانال رسمی تلگرامی خود افزوده است: در سفر به یامال که روز دوشنبه آغاز شد، در کنار دیدارها و مذاکرات بازدید از صنایع نفتی در دماغه میس کامین نیز انجام شد.
سنایی ادامه داده است: در سکوی حفاری و ترمینال ساخته شده با مسئولیت شرکت گازپروم نفت در طول سه سال، روزانه نزدیک به صد هزار بشکه نفت قطبی استخراج و با کشتی های یخ شکن صادر می شود.
 
این سکوی نفتی در صد کیلومتری ساحل اقیانوس منجمد شمالی قرار دارد. از شهر سالیخارد مرکز یامال همراه مقام های محلی پس از پروازی دو ساعته با بالگرد بر فراز پهنه ها و دشت های های یخ زده و برفی توندرا به ترمینال نفتی رسیدیم.
سنایی نوشته است: سطح اقیانوس کاملا یخ زده بود و فاصله ساحل تا ترمینال را روی این سطح که با قطر بیش از یک متر یخ بسته بود با ماشین های مخصوص رفتیم.
وی افزوده است: دیدن کارهای بزرگ که با اراده و توان بشری به سرانجام می رسد، همیشه ارزشمند است. روسیه از سه سال پیش با نگاهی ویژه و شعار «زمان توجه به قطب فرا رسیده» این موضوع را به عنوان یک نگرش ملی مطرح کرده است.
سنایی همچنین نوشته است: سفر به قطب زمانی انجام شد که الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه در تهران به سر می برد و در مذاکرات با بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران توافق های خوبی به دست آمد.
 
سفیر جمهوری اسلامی، تفاهم اصولی برای خرید نفت از ایران و ادامه مطالعه چند شرکت بزرگ نفتی روسیه برای عقد قرارداد و سرمایه گذاری در این حوزه را از جمله تعامل های دو کشور بر شمرده و تاکید کرده است که زمینه های نفتی می تواند به تحقق بسیاری از تفاهم های دیگر در عرصه های مختلف صنعتی و تجاری نیازمند سرمایه گذاری کمک کند.
به گزارش ایرنا، در نشست مذاکراتی سنایی و هیات عالی ناحیه خودمختار یامال راهکارهای افزایش همکاری های بین استانی و منطقه ای و همچنین نفتی-گازی بررسی شد.
مقام روسی همچنین گفت: شرکت گاز پروم نفت توانمندی های زیادی در اجرای پروژه های منطقه دارد که می تواند در توسعه همکاری ها نقش داشته باشد.
بارشینیکف معاون شرکت گازپروم نفت بزرگ ترین شرکت گازی روسیه نیز در این نشست، گفت: همکاری با ایران به اولویت ما تبدیل شده است. در جریان نشست کمیسیون مشترک دو کشور در تهران (آذرماه) یک یادداشت تفاهم امضا شد.
 
مقام شرکت روسی در پایان اظهار کرد: اکنون گروه کاری مرتبط با یادداشت تفاهم تشکیل شده است که باید در شش ماه آینده ارزیابی های فنی از میادین نفتی را - در شرایط رقابتی -انجام گیرد.
 
سفیر ایران در این مذاکرات به زمینه های مختلف سرمایه گذاری شرکت های روسی و ایرانی به عنوان یک فرصت اقتصادی دو سویه اشاره کرد.
کوبیلکین استاندار یامال نیز با استقبال از پیشنهاد سفیر ایران برای پایه گذاری روابط انرژی بین استانی، زمینه های همکاری را در عرصه های مختلف گسترده خواند.
استاندار یامال همچنین با اعلام خودکفایی مالی این استان و حتی درآمدزایی برای فدراسیون روسیه به عنوان نتایج طرح های توسعه ای اجرا شده، گفت که ارائه تسهلات مالیاتی یکی از انگیزه هایی است که سبب پیشرفت روزافزون منطقه شده است.
 
هم اکنون شرکت هایی از 32 کشور در استان یامال فعالیت دارند و همزمان شرکت های دیگری از کشورهای مختلف از جمله امارات متحده عربی، آلمان، فنلاند و نروژ در حال بررسی زمینه های همکاری هستند.
منبع: ایرنا