صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۲۵۲۶۱
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۰ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
«احمدی‌نژاد نه این که تلاش خواهد کرد تا بازی انتخاباتی اصولگرایان را بر هم بزند، مدت‌هاست که دارد تلاش می‌کند تا به این مقصود خود جامه عمل بپوشاند. تلاش‌های او خیلی موثر نخواهد بود.»

«رونمایی و اعلام کاندیداتوری چهره‌های اصولگرا برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم این روزها اوج گرفته است. یک روز نام تقوی مطرح می‌‌شود و روزی دیگر نام رستم قاسمی و حاجی‌بابایی، حتی زریبافان و بذرپاش و ... این در حالی است که سفرهای انتخاباتی سعید جلیلی هم بیش از گذشته شده و احمدی‌نژادی‌ها هم با فعلا با پرچم بقایی وارد گود رقابت شده‌اند. در میانه این اعلام نامزدی‌ها این سوال مطرح است که مکانیزم همگرایی اصولگرایان بعد از ۲ ماه از اعلام موجودیت چقدر توانسته موفق عمل کند.

عباس سلیمی‌نمین معتقد است: این اعلام حضور شخصیت‌های اصولگرا خارج از برنامه نیست. طبق برنامه همه قرار است برنامه‌های خود را به جبهه مردمی نیروهای انقلاب ارائه دهند و متعهد به نظر اعلامی این مجموعه باشند تا در چند مرحله انتخاب نامزد نهایی انجام شود.

گر چه برخی چهره‌های پایداری از رونمایی مدل جدید همگرایی در جریان اصولگرا سخن می‌گویند اما عباس سلیمی‌نمین تأثیرگذاری آن مکانیزم را رد می‌کند و می‌گوید: مجموعه‌ای نیست که پایداری بخواهد با آنها مدل همگرایی تعریف کند.

گزیده این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

- ابتدا باید مشخص شود که چه افرادی مایلند برای انتخابات ریاست‌جمهوری به صحنه بیایند. بعد از آن که مشخص شد آنها به شورای منتخب جبهه مردمی تعهد خواهند داد تا برنامه‌ها و دیدگاه‌های آنها برای اداره کشور در این شورا بررسی شود و مورد ارزیابی قرار بگیرد. این تعدادی شخصیتی که در سوال مطرح شد ابتدا به ۱۵ نفر، بعد به ۱۰ و سپس به ۵ نفر تقلیل پیدا می‌کنند در نهایت این پنج نفر در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام می‌کنند. بعد از اعلام نظر شورای نگهبان، ۴ نفر به نفع کسی که مقبولیت و اقبال عمومی بیشتری در نظرسنجی‌ها دارد کنار می‌روند.

- الان که شاهد هستیم افرادی برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام آمادگی می‌کنند، به آن معنا نیست که تشتت وجود دارد.

- آقای حاجی‌بابایی از شورای جبهه مردمی کناره گرفت چون کسانی که در شورای جبهه مردمی حضور دارند، نمی‌توانند در انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا شوند.

- همه جریانات اصولگرا با جبهه مردمی نیروهای انقلاب همراه شدند. بنابراین جز خودشان یعنی جبهه پایداری کس دیگری وجود ندارد که با آن حرکت همگرایی را شکل دهند.

- به نظر من هم موقعیت آقای روحانی مستحکم نیست و هم جبهه مردمی دارد استحکامی را ایجاد می‌کند که این استحکام با اقداماتی که در آینده انجام خواهد شد، قطعا فزونی خواهد یافت و به عنوان یک ساختار بسیار خوب در انتخابات نقش موثری ایفا خواهد کرد.

- این دفعه تمام پایگاه اجتماعی نیروهای طیف اصولگرا به این جمع‌بندی رسیدند که باید حتما اتحاد به وجود آید. بنابراین کسانی که اتحاد را دنبال نمی‌کنند - هر کسی می‌خواهد باشد - این رفتارش مورد پسند نخواهد بود و جامعه رأی اصولگرایی از چنین شخص یا اشخاصی فاصله خواهد گرفت.

- هر کسی که در مسیر فردگرایی حرکت کند با اقبال مواجه نمی‌شود.

- میزان اقبال آقای روحانی تنزل پیدا کرده است.

- آقای بقایی دارای پرونده‌هایی است و چندین بار احضار شد. پس بعید است که تأیید صلاحیت شود و امکان رقابت پیدا کند. معتقدم حتی اگر هم پرونده نداشت وضعیت تأیید صلاحیتش چندان روشن نبود.

- احمدی‌نژاد نه این که تلاش خواهد کرد تا بازی انتخاباتی اصولگرایان را بر هم بزند، مدت‌هاست که دارد تلاش می‌کند تا به این مقصود خود جامه عمل بپوشاند. تلاش‌های او خیلی موثر نخواهد بود.