صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۲۴۱۴۲
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۰۹ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
استعفای مایک فلین درپی برملا شدن روابط او با کرملین و اطلاعات فاش شده در مورد احتمال آگاهی کاخ سفید و رییس جمهور آمریکا از این روابط، به ابر سیاه و تهدیدی بر فراز کاخ سفید ترامپ بدل شده که می تواند او را با سرنوشتی نظیر سرنوشت ریچارد نیکسون رییس جمهور مستعفی این کشور روبرو کند.
 
به گزارش انتخاب، نزدیک به 48 ساعت پیش مایک فلین مشاور امنیت ملی ترامپ از سمت خود استعفا کرد و موجی از بهت، آشفتگی، گمانه زنی و احساس خطر در محافل سیاسی و بویژه در کاخ سفید آمریکا را در پی داشت.
صرف نظر از این که این رسوایی حاصل تنفر رسانه های آمریکایی نسبت به رئیس جمهوری این کشور و واکنش انتقام جویانه ای به حملات و اهانات گذشته او به این رسانه ها بوده است یا نه. آن چه که اکنون بر ملا شده حکایت از آینده متلاطمی در کاخ سفید ترامپ دارد.
 
نگاهی به گاه شمار جنجال های مربوط به دخالت روسیه در انتخابات آمریکا با هدف تضعیف وجهه ی کلینتون و حمایت از پیروزی ترامپ و آنچه که تقریبا در 18 ماه گذشته در ارتباط با این موضوع از طریق رسانه ها و دستگاه های اطلاعاتی آمریکا برملا شده شاید تصویر روشن تری برای داوری در این زمینه در اختیار بگذارد.
 
ماجرای هک کردن ها و حملات سایبری روسیه به مخاذن اطلاعاتی آمریکا عملا با خبری در مورد هک رایانه های کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا در سپتامبر سال 2015 آغاز شد و از ان پس در عین آگاهی و تلاش دستگاه های امنیتی آمریکا برای جلوگیری از این حملات نه تنها ادامه پیدا کرد بلکه شدیدتر و مخاطره آمیز تر شد.
 
حدود یکسال بعد دامنه این هک کردن به ایمیل های خصوصی هیلاری کلینتون که از مدت ها پیش بخاطر استفاده از سرور های شخصی در انجام مبادلات کاری آماج انتقادات و حملات زیادی قرار گرفته بود، گسترش پیدا کرد.
افشای این ایمیل ها، واکنش های تند جمهوریخواهان و دخالت اف بی آی آمریکا برای تحقیق در مورد آن ها طبعا به موضوع داغی در جریان مبارزات انتخاباتی آمریکا تبدیل شد.
 
پرونده این دخالت ها و شدت گرفتن احتمال دخالت کرملین در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و لحن ملایم و گاه حمایت گرانه و ستایش آمیز ترامپ از ولادیمیر پوتین طبعا ظن تبانی گردانندگان کرملین با ترامپ و اطرافیان را با هدف دگرگون کردن نتایج انتخابات آمریکا به نفع او تقویت کرد.
 
در این میان ترامپ بدنبال پیروزی در انتخابات آمریکا در 18 نوامبر سال گذشته از میان گزینه های مختلفی که پیرامون خود داشت مایک فلین را که سفر تابستان سال گذشته او به مسکو و روابط بسیار دوستانه او با ولادیمیر پوتین مدت ها تیتر روزنامه های آمریکا را بخود اختصاص داده بود، بعنوان مشاور امنیت ملی انتخاب کرد و او از روز 21 ژانویه رسما کار خود را در این سمت آغاز کرد.
 
ظاهرا از همان تاریخ دستگاه های امنیتی آمریکا که در پی افشاگری های مربوط به حملات سایبری روسیه و دخالت در انتخابات این کشور هرگونه تماسی از سوی مقامات روسی با داخل آمریکا را زیرنظر گرفته بودند، مایکل فلین مشاور آینده ترامپ را زیر ذره بین جاسوسی های خود قرار دادند.
 
اوباما رئیس جمهوری آمریکا در 29 دسامبر سال گذشته و در آخرین روز های ریاست کاخ سفید، ضمن اعلام تحریم های تازه ای علیه کرملین، 34نفر از کارکنان سفارت روسیه در این کشور را اخراج کرد اما ولادیمیر پوتین در رویکردی غیرمنتظره گفت که به عمل تلافی جویانه ای در این رابطه دست نخواهد زد.
 
یک روز بعد از این اظهارات پوتین، ترامپ در یک پیام توئیتری این واکنش او را ستود و گفت که همواره به ذکاوت رهبر کرملین ایمان داشته است و برغم انگشت های اتهامی که از این دیدگاه چه در زمان نامزدی و چه پس از پیروزی در انتخابات به سوی او نشانه رفته بود،همچنان به لحن ملایم خود در مورد پوتین ادامه داد.
گزینش فلین از سوی ترامپ با توجه به پرونده موجود او و سابقه روابط حسنه ای که با رهبران کرملین برقرار کرده بود طبعا چشم و گوش مخالفان ترامپ و بویژه دمکرات های آمریکایی، دستگاه های اطلاعاتی و رسانه های این کشور را که برخوردهای توهین آمیز ترامپ بغض و کینه محسوسی در آن ها بوجود آورده بود، تیزتر کرد.
 
با گذشت کمتر از سه هفته از تصدی فلین در این سمت، نشریه نیویورک تایمز با انتشار گزارشی فاش کرد که مشاور امنیت ملی ترامپ در دوران انتقال ریاست جمهوری یعنی فاصله 8 نوامبر تا 20 ژانویه در تماس هایی با سرگی کیسلیاک سفیر روسیه در واشنگتن بر سر تخفیف تحریم های آمریکا علیه مسکو گفتگوهایی داشته است.
 
این خبر سر اغاز جنجال های تازه ای بر سر قانون شکنی های فلین و نقض احتمالی قانون اساسی این کشور شد و بسیاری از مقامات آمریکایی و بویژه دمکرات های این کشور از جمله ننسی پلوسی رهبر دمکرات های مجلس آمریکا خواستار برکناری فلین شدند.
با این همه ترامپ که بطور عادی هر روز در واکنش به جنجال های رسانه ای کشورش با پیام های توئیتری به این جنجال ها واکنش نشان می داد، حدود 48 ساعت نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداد تا سرانجام در اواخر روز دوشنبه 13 فوریه مشاور امنیت ملی او از مقام خود استعفا کرد.
 
گرچه کاخ سفید و سخنگوی ترامپ دلیل استعفای فلین را خدشه دار شدن اعتماد میان رئیس جمهوری آمریکا و مشاور خود ذکر کردند، این رسوایی و گسترش شایعات مربوط به رابطه اطرافیان ترامپ با رهبران کرملین چه قبل و چه بعد از پیروزی در انتخابات موجب نگرانی قانونگذاران دو حزب امریکا شد و بجز برخی از این قانونگذاران اکثر آن ها چنین اقدامی را تهدید علیه امنیت کشورشان خواندند و خواستار تحقیقات و بررسی هایی از سوی کنگره آمریکا شدند.
 
نشریه نیویورک تایمز به این بسنده نکرد و سه شنبه شب با انتشار گزارش تازه ای بر ملا کرد که نه تنها مایک فلین بلکه شمار دیگری از رایزنان انتخاباتی ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با مقامات امنیتی روسیه در تماس ها و گفتگو های مستمری بوده اند.
به این ترتیب این ادعای سخنگوی ترامپ که استعفای فلین را نتیجه مخدوش شدن اعتماد میان رئیس کاخ سفید و مشاور خود ذکر کرده به دلائل زیر معتبر به نظر نمی رسد:
 
سلی تیت جانشین موقت وزارت دادگستری آمریکا که بعدها به دلیل سرپیچی از حکم ریاست جمهوری ترامپ مبنی بر جلوگیری از ورود پناهندگان و مهاجرین به این کشور مورد غضب ترامپ قرار گرفت و از کار برکنار شد در 26 ژانویه در مورد روابط فلین با کرملین به مایک پنس معاون ترامپ و برخی دیگر از دایره اطرافیان او هشدار داده و پیش بینی کرده بود که مایک فلین به دلیل این تماس های سری و توافق های احتمالی با دولت روسیه بر سر تحریم های آمریکایی ممکن است طعمه حق السکوت گیری سران کرملین قرار بگیرد.
 
و به این ترتیب دور از ذهن نیست که همین مسئله و احتمال جنجال برانگیز شدن اطلاعات مربوط به فلین دلیل اصلی و یا یکی از دلائل عمده برکناری خانم تیت از مقام جانشینی موقت وزارت دادگستری آمریکا بوده باشد.
بر اساس همین اطلاعات فاش شده مایک پنس معاون ترامپ نیز روز بعد از این هشدارها ماجرا را با رییس جمهور آمریکا در میان گذاشته بود و در نتیجه او نیز از این تماس ها اطلاع داشت.
 
موضوع حضور مایک فلین در زمان تماس های تلفنی ترامپ با ولادیمیر پوتین که در 28 ژانویه صورت گرفته بود این ادعای سخنگوی ترامپ را که رشته اعتماد میان ترامپ و مشاور او از همان ابتدا گسیخته شده است بی اعتبار می کند.
 
این مایک فلین بود که 10 روز بعد از آغاز رسمی کار خود یعنی در روز اول فوریه در مقابل تریبون کاخ سفید حاضر شد و با قرائت بیانیه ای، ایران را به نقض توفقنامه هسته ای و حمایت از تروریسم متهم ساخت و تهدید کرد که از این پس ایران از سوی کشورش تحت نظارت کامل قرار خواهد گرفت.
 
علاوه بر این مشاور امنیتی رییس جمهوری آمریکا که به ادعای 'شان اسپایسر'، ترامپ اعتماد خود نسبت به او را از مدت ها پیش از دست داده بود حتی در دیدار 5 روز پیش ترامپ با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن که طی آن واکنش نسبت به آزمایشات موشکی کره شمالی مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود، نیز حضور داشت.
 
همه این نشانه ها و دلائل متعدد دیگر این ظن را برمی انگیزد این است که به احتمال زیاد آنچه به عنوان اقدام خود سرانه فلین در این تماس ها وانمود شده در واقع از ماه ها قبل از پیروزی ترامپ در انتخابات و بصورت طرح و تبانی حساب شده ای با هدف پیروزی در این رقابت ها با کمک یک دولت خارجی و با وعده پاسخ های قدر شناسانه ترامپ به این کمک ها صورت گرفته است.
 
به اعتقاد برخی تحلیل گران ،اگر چنین فرضی درست باشد که تا چند روز و یا چند هفته آینده درستی و نادرستی آن به اثبات خواهد رسید، این پرسش پیش خواهد آمد که ایا ترامپ به سرنوشتی نظیر سرنوشت ریچارد نیکسون رئیس جمهوری مستعفی آمریکا در دهه هفتاد میلادی دچار خواهد شد؟
 
ریچارد نیکسون یک بار در سال 1968 و دومین بار در انتخابات سال ۱۹۷۲ به ریاست جمهوری امریکا برگزیده شد ولی افشای اقدامات غیرقانونی در جریان انتخابات و نصب دستگاههای استراق سمع در محل کنوانسیون حزب دمکرات در ساختمان واترگیت که به «افتضاح واترگیت» معروف شد او را به استعفا از مقام خویش (۹ اوت ۱۹۷۴) وادار ساخت.
 

منبع: ایرنا