صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۲۲۷۳۳
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۷ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ادبیات و اظهارات تنش‌زای رئیس‌جمهوری آمریکا و اعضای کابینه وی علیه تهران می‌تواند در نبرد ایالات متحده علیه داعش در عراق و سوریه به ضرر دولت ترامپ تمام شود.

به گزارش انتخاب، رویترز در گزارشی به بررسی تاثیر ادبیات سرسختانه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا علیه ایران بر دولت خود پرداخته است. ترامپ در شعارهای تبلیغاتی خود اوباما را به نرمش بیش از حد در برابر ایران متهم کرد و وعده داد درصورت پیروزی در انتخابات توافق هسته‌ای با تهران را پاره خواهد کرد.

ترامپ پس از ورود به کاخ سفید و به دنبال آزمایش موشکی ایران در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز تهران را "دولت تروریستی شماره یک" خواند. به اعتقاد برخی کارشناسان تهران به دنبال مشاهده واکنش دولت جدید آمریکا بود و در همین ارتباط مایکل فلین، مشاور امنیت ملی ترامپ در اول فوریه اعلام کرد که آمریکا رسما دراین باره به ایران هشدار داده است. دو روز بعد دولت ترامپ 25 شخصیت و شرکت مرتبط به برنامه موشکی و سپاه را هدف تحریم قرار داد و ترامپ نیز طبق عادت همیشگی خود با پیامی توییتری ایران را تهدید کرد.

به گزارش رویترز این اظهارات باعث اتخاذ سیاستی جدید از سوی ایران خواهد شد و ممکن است آمریکا دیگر شاهد حمایت ایران در مبارزه با داعش در عراق و سوریه نباشد. هرچند داعش شکستهای زیادی را در نبردهای اخیر متحمل شده اما نارضایتی ایران مانند این است که ترامپ حتی پیش از آغاز جنگ با داعش به پای خود شلیک کرده باشد. دولت ایران با توجه به منافعی که در عراق دارد اولین کشوری بود که پس از حمله داعش به موصل در سال 2014 به کمک ارتش عراق و آموزش نیروهایش شتافت.

ایران در منطقه رقیبی سنتی همانند عربستان دارد که به نظر می‌رسد ترامپ تمایل بیشتری به جلب حمایت آنها دارد. او و مشاورانش فراتر از کمک نظامی اوباما به رژیم آل سعود گام برداشته و حتی همانند عربستان حوثی ها را نماینده ایران در یمن لقب داده‌اند. جنگ یمن بدون مصالحه میان عربستان و ایران پایان نخواهد یافت اما به نظر ادبیات دولت ترامپ می‌تواند باعث تشدید این تنش شود و در جنگ علیه داعش به ضررش تمام شود.
منبع: تسنیم