پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: آیت الله هاشمی بالانسر جریانهای سیاسی کشور بودند و در جلسات خصوصی همواره افراد را نصیحت میکردند، فکر نمیکنم کسی بتواند جایگزین همه ابعاد وجودی آن مرحوم شود اما باید کسی در مجمع باشد که بین جریانات سیاسی توازن ایجاد کند.
به گزارش انتخاب، مصطفی کواکبیان در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان که در سالن کنفرانس ابن سینای بیمارستان شهید رحیمی برگزار شد با گرامیداشت ایامالله دهه فجر، اظهار کرد: علت نامگذاری این روزها به دهه فجر این بود که با ورود امام خمینی(ره) به ایران در 12 بهمن بعد از ده روز یعنی در 22 همین ماه، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم نیز به فجر و شبهای دهگانه اشاره شده است، افزود: در این سوره بیان شده که چه بلایی بر سر قوم عاد آمده و ساختمانهای بلندشان چگونه ویران شده است.
کواکبیان ادامه داد: هیچکس فکرش را نمیکرد که رژیم شاهنشاهی نیز با پایههای قوی که داشت و به ژاندارم منطقه مشهور بوداین چنین سرنگون شده و از هم بپاشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی به وصیتنامه سیاسی امام(ره) اشاره کرد و گفت: ایشان میفرمایند که دو عامل وحدت، همت و حضور گسترده مردم پای انقلاب و اسلام و انگیزهای که آنان داشتند باعث شد به خیابانها بریزند و اینها پایه اساسی انقلاب است.
وی با بیان اینکه موتور محرکه انقلاب، اسلام بود و مردم آن را به جلو بردند، ادامه داد: همچنین نقش بیبدیل امام(ره) را نباید نادیده گرفت چراکه اگر ایشان نبودند نمیتوانستیم به قطع بگوییم همان انگیزه در مردم ایجاد میشد؛ کمااینکه دیدیم بعد از ده روز از ورود ایشان به ایران انقلاب پیروز شد. همچنین یک دهه تلاش و مجاهدتهای ایشان باعث به وجود آمدن این مکتب سیاسی شد که به مراتب از نظام و انقلاب مهمتر است.
کواکبیان با بیان اینکه تا زمانی که این مکتب سیاسی را بخواهیم و به سمت آن بشتابیم انقلاب ما با همان اهداف جلو میرود،ادامه داد:کسانی که داعیه اسلام را دارند باید به فرازهای وصیت امام(ره) توجه کرده و مردم را فراموش نکنند و بدانند که مشکل آنان چیست وگرنه آنها را از دست میدهیم و در ادامه این انقلاب نیز از بین میرود.
دبیرکل حزب مردم سالاری گفت: جمهوریت و اسلامیت دو روی یک سکه هستند و معتقدم در تاریخ سیاسی ایران جنبشها، قیامها، انقلاب و تحولات زیادی داشتهایم اما چون فاقد دو عامل اصلی انقلاب اسلامی بودند مشروعیت نداشته و از بین رفتند. از جمله این انقلابها میتوان به انقلاب مشروطه اشاره کرد که بعد از آن رژیم ستمشاهی و نظامی قلدرمآبانه که ارزششی برای مردم نداشت روی کار آمد.
وی تصریح کرد: 37،38 سال این انقلاب پابرجا بوده و اگر یکی از این پایهها را نداشت تا به حال از بین رفته بود. در این مدت حوادث زیادی دیدهایم و باید یاد کنیم از مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی که در هر سنگری که بودند زحمات بسیار زیادی کشیدند و ملامتهای زیادی دیدند. چه بسا افرادی که بد و بیراه میگفتند و ما را خواص بی بصیرت مینامیدند. خدا خواست و در تشییع پیکر آن مرحوم دیدیم که چه جمعیت خیرهکنندهای از همه نوع طیفی آمده بودند و نشان دادند که همگی در این موضوع نقطه اشتراک دارند.
کواکبیان با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: ریاست ستاد بحران در هر استانی به عهده استاندار است اما در تهران شهردار این وظیفه را بر عهده دارد و بیشترین مسئولیت به دوش او است. آقای قالیباف میگوید که در مورد فرسودگی ساختمان تذکر دادهایم اما آیا با تذکر مشکل حل میشود؟ شما که احساس نگرانی داشتید باید موضوع را به جد پیگیری میکردید. جالب اینکه یک بساط را سریع جمع میکنید اما در این مورد به کسبه تذکر دادهاید!
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید افزود: مالک اصلی، بنیاد مستضعفین است و باید به او میگفتند، رئیس بنیاد گفت دو ساله این ساختمان را میسازد اما بنیاد و شهرداری در این موضوع مقصر هستند. آتشنشان باید از کف زمین با آب 17 طبقه آتش را خاموش کند؟ هلیکوپتر آبپاش نداریم و استفاده نشد و البته دولت هم در این رابطه کوتاهی کرده است.
کواکبیان افزود: دولت برای تهران باید برنامه ساماندهی داشته باشد. قانون داریم که پادگانها باید از تهران خارج و به بیرون از شهر انتقال داده شوند اما چرا تا به حال انجام نشده است؟ اگر فردا زلزلهای رخ دهد با یک بحران بزرگ مواجه خواهیم شد، دولت باید شورای ساماندهی را که در این سه سال ایجاد نکرده، پیگیری کند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید با اشاره به پدیده شاندیز گفت: این شرکت حدود 136 هزار سهامدار دارد و یک میلیون و 100 هزار مترمربع تنها ساخت و ساز خود پدیده است و 900 هزار مترمربع نیز در کیش دارد که شهرداری پایان کار آن را صادر کرده است؛ در حال حاضر توافقی انجام شده که برای هر سهم قیمتی تعیین شود و زمینه فروش آن فراهم آید ما نیز پیگیر وصول نتیجه آن هستیم.
کواکبیان در بخش دیگری از سخنانش مجددا به خلأ وجود آیتالله هاشمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و افزود: در رابطه با جایگزینی ایشان باید مقام معظم رهبری تصمیمگیری کنند. آیتالله موحدی کرمانی به صورت موقتی جانشین شدهاند اما مقام معظم رهبری باید در این رابطه تصمیم بگیرند. معتقدم فقیه و مومن داریم اما به این زودیها کسی نمیتواند جای ایشان را بگیرد چرا که ایشان بالانسر جریانهای سیاسی کشور بودند و در جلسات خصوصی همواره افراد را نصیحت میکردند، فکر نمیکنم کسی بتواند جایگزین همه ابعاد وجودی آن مرحوم شود اما باید کسی در مجمع باشد که بین جریانات سیاسی توازن ایجاد کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وضعیت زندگی مردم در عمر این دولت تغییرکرده است؟ گفت: باید پذیرفت دچار مشکلات عدیدهای هستیم و نمیخواهم بگویم که دولت عملکرد مطلوب را در این موضوع داشته و خود انتقاداتی به آن دارم اما در بحثهای اقتصادی نمیتوان به راحتی مشکل را حل کرد و نباید توقع سطح بالایی را داشت؛ قبول دارم برای تغییر وضعیت میتوان کار بیشتری را کرد اما عملکرد دولت در شاخصهای کلان مطلوب بوده و توانسته آنها را ثابت نگه دارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم اکنون در مورد وضعیت نرخ رشد و تورم، شاخص مثبتی داریم و حتی در بحث اشتغال که دولت کار زیادی نکرده توانسته روند بیکاری را تاحدودی متوقف کند. انتظار نداریم به یکباره قیمتها تغییر کنند و البته در قبل اینطور بود اما توقع مردم و سطح رضایتمندی آنان میطلبد بهتر و تندتر عمل کنیم.
کواکبیان با اشاره به انتصاب دکتر ولایتی در دانشگاه آزاد اظهار کرد: ایشان از قبل هم عضو هیأت امنا بودند، آییننامهای ایجاد شده بود که هیأت موسسین از بین خود یک نفر را انتخاب کنند اما بعضی افراد شبهه میکردند و مقام معظم رهبری اینگونه تشخیص دادند که خود یک نفر را انتخاب کنند. دکتر ولایتی خیلی هم گزینه نامناسبی نیست و تا اینجا نگرانی هم وجود ندارد اما بعد از آن را نمیدانم.
وی در رابطه با موضوع حصر یادآور شد: سه سال پیش در تلویزیون از مقام معظم رهبری خواهش کردم که مساله حصر را رفع کنند و گفتم تا کی میخواهیم این موضوع را کش بدهیم، احمدینژاد مصوبهای به شورای امنیت ملی فرستاد و موضوع حصر را به وجود آورد، معتقدم برای رفع حصر روحانی نیز میتواند این موضوع را به شورای امنیت ببرد و در آخر آن را به مقام معظم رهبری ارائه دهد. در مجلس تنها میتوانیم منویات خود را بگوییم اما اگر بخواهد اتفاقی بیفتد باید در سطح شورا و رهبری باشد.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید، گفت: حداقل دو بار در همین مجلس تذکر دادم که چرا پرونده مفتوح احمدینژاد در قوه قضائیه بررسی نمیشود و ما تنها میتوانیم تذکر بدهیم و در تصمیمگیری نقشی نداریم. بیانضباطترین دولت، دولت احمدینژاد بود و پولها را جابجا کرده است. قوه قضائیه باید این موضوع را بررسی کند، امیدواریم که این دستگاه به آن رسیدگی کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در رابطه با عملکرد دولت تدبیر و امید بیان کرد: این دولت در مسیر مردمسالاری حرکت میکند اما حرکت آن خیلی خیلی آرام است. ما از روحانی حمایت میکنیم اما این به معنای دادن چک سفید امضا نیست و بین اصلاح طلبها حدود 20 کاندیدای ریاست جمهوری وجود دارد. موضوعاتی هست که باید مورد توجه قرار گیرد اما رویکرد اصلی ما حمایت از روحانی است.
کواکبیان در رابطه با تحولات اخیر آمریکا اظهار کرد: این کشور دچار یک نوع احمدینژاد شدهاند و معلوم نیست که میخواهد چکار کند، در رابطه با این فرد نگرانی زیادی نداریم اما آدم جنجالی غیرقابل پیشبینی و خطرناکی است. در این کشور پنتاگون، سیا و سازمانهای دیگری وجود دارد که این فرد نمیتواند هر کاری را که بخواهد علیه برجام انجام دهد و هرگونه اقدام ضد برجام باعث میشود که خود آنها ضرر ببینند چراکه متخصصین ایرانی زیادی در سطح بالا به آمریکاییها کمک میکنند و ما نمیتوانیم بگوییم که از این موضوع متضرر میشویم اما باید در سطح بینالمللی اقداماتی را در این رابطه داشته باشیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر اتحادیه اروپا نیز با دولت آمریکا همراهی نمیکند. این فرد غیرقابل پیشبینی و تازهکار است و باید به صورت کامل او را زیرنظر داشت.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در رابطه با ممنوعالتصویری رئیس دولت اصلاحات گفت: این موضوع را دستگاه قضا باب کرده و مجلس و شورای امنیت ملی هیچگونه مصوبهای در رابطه با آن نداشته است و میگویم این کار غیرقانونی بوده و درست نیست.