صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۲۰۰۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۲ - ۲۸ تير ۱۳۹۰
براي معتادان، «ترياك» و «شيشه» ارزان و «متادون » گران شده است. ظرف هشت ماه گذشته و همزمان با موج هاي تورمي در كشور قيمت متادون نيز دست كم در سه مرحله رشد داشته و از حدود صد تومان براي هر قرص پنج ميلي گرمي به 250 تا 300 تومان افزايش پيدا كرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
براي معتادان، «ترياك» و «شيشه» ارزان و «متادون » گران شده است. ظرف هشت ماه گذشته و همزمان با موج هاي تورمي در كشور قيمت متادون نيز دست كم در سه مرحله رشد داشته و از حدود صد تومان براي هر قرص پنج ميلي گرمي به 250 تا 300 تومان افزايش پيدا كرده است.

به گزارش انتخاب، اين در حالي است كه همزمان قيمت انواع مواد مخدر به ميزان قابل توجهي كاهش داشته است. ميزان مصرف متادون براي معتاداني كه قصد ترك كردن دارند، بسته به نظر پزشك متفاوت است اما براي رضا يكي از اين معتادان كه هشت ماه است تصميم گرفته به جاي ترياك، متادون مصرف كند اين تعداد هم اكنون معادل 5/2 گرم ترياك است. تهيه اين ميزان ترياك در بازار امروز تهران شش هزار تومان هزينه براي معتادان در پي خواهد داشت و معادل درماني آن يعني «متادون» در مراكز قانوني ترك اعتياد دست كم چهار هزار تومان و در بازار آزاد ناصر خسرو يا ستارخان كمتر از هفت هزار تومان است .

قيمت شيشه و كراك ايراني به مراتب از اين ارقام پايين تر و با دو هزار تومان هم قابل تهيه است. رضا تصميم به ترك درمان ندارد اما مي گويد دوستاني را مي شناسد كه همزمان با برابري قيمت موادمخدر و متادون خود را از چرخه خارج كرده و به مصرف ترياك بازگشته يا حتي تصميم گرفته اند شيشه و كراك ايراني را به دليل قيمت ارزان تر جايگزين متادون كنند. اين مصرف كننده سابق، معتقد است منطق اين نوع معتادان نيز قابل درك است، چرا كه تعدادي از آنها به دليل ناتواني در پرداخت هزينه ها تصميم به ترك گرفته بودند كه هم اكنون و با برابري هزينه ها با يك منطق كوتاه مدت تصميم به بازگشت مي گيرند.

به اعتقاد او كه 20 سال ترياك مصرف مي كرد، نداشتن نشئگي متادون در مقابل ساير مواد نيز بر اين اشتباه اثر گذار مي شود. رضا، «قدرت» را مثال مي زند كه با يكديگر شروع به درمان كردند اما همزمان با موج دوم گراني متادون به او گفت: «من بايد ماهي 160 هزار تومان پول متادون بدهم در حالي كه خرج ترياكم 190 هزار تومان در ماه است و تازه اون نشئگي داره كه اين يكي نداره.» اين معتاد در حال ترك مي گويد كه ده ها نفر ديگر از هم دوره اي هاي خود را با چنين استدلال هايي از دست داده است.

 تصميم به «بازگشت» معتادان ورودي به چرخه درمان با متادون به دليل گراني اين شيوه درمان در حالي است كه پيش از به وجود آمدن اين مشكل نيز مدير كل اسبق ستاد مبارزه با مواد مخدر از «بازگشت» 75 درصد ورودي هاي چرخه درمان با متادون خبر داده بود.

 در سال 1387 سردار احمدي مقدم، رييس پيشين ستاد مبارزه با مواد مخدر تعداد معتادان تحت درمان را ۶۰۰ هزار نفر اعلام كرده بود. اما همزمان با افزايش قيمت متادون كه به گفته مدير يكي از مراكز ترك اعتياد خصوصي، با دستور وزارت بهداشت بوده است، خلاقيتي جديد در مراكز خصوصي ترك اعتياد در جهت كسب سود بيشتر به وجود آمده است كه از نبود نظارت حكايت مي كند.

 بر اساس گزارش هاي رسيده و مشاهدات از دو مركز ترك خصوصي اين مراكز قرص هاي 40 ميلي گرم متادون را دست كم 50 تومان گران تر از قرص هاي پنج ميلي گرمي به معتادان مي فروشند. اين در حالي است كه پزشك حاضر در يكي از اين مراكز مي گويد: اين قرص هاي هيچ تفاوتي در كاركرد با يكديگر ندارند و در تجويز پزشكان مراكز نيز تنها ميزان كلي متادون لازم براي يك معتاد نوشته مي شود.

 او مي گويد به عنوان نمونه من براي يك معتاد مي نويسم كه روزي دو گرم يا پنج گرم مصرف كند. اما مجتبي يكي از معتادان در حال ترك مي گويد: «براي ما از نظر رواني مهم است كه چه تعداد قرص در روز مصرف كنيم و به همين خاطر معمولاآنهايي كه مصرف شان بالاست ترجيح مي دهند قرص هاي 40 ميلي گرمي استفاده كنند.» به گفته اين مصرف كننده متادون مثلامصرف خود او در روز معادل 30 قرص پنج ميلي گرمي است كه در صورت تبديل به 40 ميلي گرم به چهار عدد كاهش پيدا مي كند و از نظر رواني خيلي فرق مي كند بين 30 قرص يا چهار قرص.»

 رضا نيز با اين منطق موافق است و مي گويد كه اما وقتي تقاضاي قرص 40 ميلي گرم مي كنيم مسوولان مركز    50 تومان قيمت هر قرص را افزايش مي دهند. مدير يكي از مراكز كه نمي خواهد نام خود و مركزش منتشر شود دليل اين افزايش قيمت را تقاضاي بالاي بيماران عنوان مي كند. سايت فارس، در سال 1386 به نقل از مديركل وقت ستاد مبارزه با مواد مخدر نوشته بود سالانه 5/2 ميليارد تومان براي درمان با متادون در ايران هزينه مي شود.

اين رقم در سال 1390 بي شك بايد افزايش داشته باشد اما با روند حاكم بر مراكز خصوصي كه تقريبا هزينه درمان توسط خود معتادان پرداخت مي شود و ظرفيت محدود مراكز دولتي مشخص نيست كه اين هزينه در كجا هزينه مي شود.

به گزارش انتخاب به نقل از شرق، اين در حالي است كه درمان با متادون هم اكنون يكي از افتخارات مسوولان به شمار مي آيد. در اين رابطه حسن رفيعي، استاد دانشگاه و پژوهشگر اعتياد معتقد است كه در شرايطي كه درمان متادون يكي از پايه هاي مبارزه با مواد مخدر در كشور به شمار مي آيد، بهتر است كه دولت براي آن برنامه اي داشته باشد. او از تدوين نوعي بيمه براي معتادان بي بضاعت سخن مي گويد كه مي تواند موثر باشد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۰
با این گرانی متادون که در مراکز خصوصی زیر نظر بهداری انجام میگیرد به نظر میاید با اینکه 18 ما است از متادون استفاده میکنم بهتر است از تریاک استفاده کنم که ارزانتر است
ناشناس
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۸
با توجه با اینکه از دو سال پیش تا کنون مرزهای شرقی در حال بسته شدن مطلق و کنترل شدید می باشد .بطوریکه در بعضی نقاط حتی دیوار کشیده اند و فنس وسیم خار دار و برجک گذاری و نیروی انسانی و موانع طبیعی از قبیل تغییر جهت رودخانه و از این قبیل را انجام داده اند.سوال این است چطور باز هم تریاک فراوان وارد کشور میشود والان ارزان شده در حالیکه 2 سال است قیمت تریاک 10 برابر شده بود و همه بسراغ متادون رفتند ولی حالا تریاک زیاد شده آیا 100 نفر قاچاقچی که هر کدام میتوانند در وسایل خود یا روی پشت خود چند کیلو تریاک بیاورند میتوانند بازار ایران و اروپایی را بعد از گذشتن از ایران تامین کنند؟ مسلما نه.مثل واردات قاچاق سیگار مگر با یک ماشین وکامیون میشود بازار سیگار ایران را قاچاق کرد ؟نه.باید با کشتی و عملیات گسترده این کار را کرد .مثل قاچاق ماهواره .مگر ماهواره را بنده یا شما وارد میکنیم.نه باباجون.همان کسی که ماهواره و سیگار و جنس قاچاق میاره تریاک را هم میاره.حالا خدا کنه فقط تریاک بیاره .کراک و کک وکریستال و شیشه و....... نیاره.