صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۱۶۹۵۸
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۴ - ۲۵ دی ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: تهران، مسکو و آنکارا به عنوان حامیان برنامه مذاکرات صلح سوریه بین نمایندگان دولت و مخالفان که قرار است 23 ژانویه (4 بهمن) در شهر آستانه قزاقستان برگزار شود، تلاش می کنند.

به گزارش انتخاب، وزارت خارجه روسیه روز شنبه با صدور بیانیه ای در پایگاه اینترنتی خود ضمن اعلام این موضع، نوشت: هیات های روسی، ایرانی و ترکیه ای در مسکو راهکارهای رسیدن به موفقیت بیشتر در مذاکرات سوری آستانه را بررسی کردند.
 
در این بیانیه آمده است: در نشست مسکو که روز جمعه برگزار شد، میخائیل بوگدانف نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و معاون وزارت امور خارجه، حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه ایران و سدات اونال معاون وزارت خارجه ترکیه شرکت داشتند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز در ابتدای نشست بر اهمیت ادامه همگرایی سه کشور با هدف حل بحران سوریه و پیشبرد امور مربوط به مذاکرات آستانه تاکید کرد.
 
وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرده است که طرف های شرکت کننده در نشست مسکو بر اهمیت مذاکرات آستانه تاکید کرده و آن را در راستای اجرای توافق های به دست آمده منجر به صدور قطعنامه 2336 شورای امنیت سازمان ملل برای تامین آتش بس پایدار و بلندمدت در سوریه و ادامه مبارزه با گروههای تروریستی دانستند.

در بیانیه آمده است: مذاکرات آستانه همچنین برای تحرک بخشی به روند حل و فصل سیاسی بحران سوریه مطابق قطعنامه 2254 شورای امنیت و تصمیم های گروه بین المللی حامیان این کشور مهم و ضروری است.
 
به گزارش خبرنگار ایرنا، معاونان وزارت خارجه ایران، روسیه و ترکیه در مذاکرات مسکو افزون بر بررسی آخرین اوضاع سوریه و برنامه مذاکرات طرف های سوری در آستانه، همچنین توافق کردند به رایزنی های خود برای کمک به موفقیت بیشتر این نشست و حل سیاسی بحران سوریه ادامه دهند.

اجلاس آستانه قرار است به میزبانی دولت قزاقستان با حضور نمایندگان دولت و معارضان سوریه با نظارت سه کشور ایران، ترکیه و روسیه و مشارکت نماینده سازمان ملل متحد برگزار شود.
 
مذاکرات طرف های سوری یکی از اصلی ترین بندهای بیانیه پایانی نشست 30 آذرماه وزیران خارجه روسیه، ایران و ترکیه در مسکو است که مبارزه با داعش و جبهه النصره، فراخوان جهانی برای همکاری علیه تروریسم، حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه، رد راهکار نظامی برای حل بحران کنونی، اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت، کمک فراگیر به سوری ها، لزوم اجرای نظام خروج آزادانه مردم از مناطق درگیری و تحت سلطه تروریست ها و همچنین پشتیبانی از برگزاری مذاکرات سوری-سوری در قزاقستان را شامل می شود.
منبع: ایسنا