صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۱۶۵۳۳
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۰۹ - ۲۳ دی ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سیدحسین موسویان در گفتگو با شبکه قطری الجزیره، چند ویژگی برجسته آیت الله را برشمرد.
 
به گزارش انتخاب، در این گفتگو که صادق زیباکلام و همچنین گرانمایه، دیگر کارشناس سیاسی نیز شرکت داشتند، موسویان مهمترین ویژگیهای آیت الله را برشمرد.
 
اهم مطالبی که سیدحسین موسویان، عضو ارشد تیم پیشین هسته‌ای کشورمان در این گفتگو مطرح کرد، بدین شرح است:  
 
*رفسنجانی مرد صلح و همکاری در روابط خارجی و توسعه و سازندگی درایران بود.
 
*او در پیدایش نظام جمهوری اسلامی نقش مهمی ایفاء کرد و سالها تبعید و زندان و شکنجه را بجان خرید.
 
*در پروسه انتقال از نظام شاهنشاهی به نظام جمهوری اسلامی نقش مهمی داشت بگونه ای که مردم با سلامت و آرامش طی انتخاباتی به نظام جمهوری اسلامی و
قانون اساسی رای دادندوپروسه تنقال از یک نظتم به نظامی دیگر بخوبی انجام شد.
 
*بعد از استقرار جمهوری اسلامی با فرماندهی موثر توانست جنگ رابنحو شایسته مدیریت و آبرومندانه به پایان برساند.
 
*بعد از جنگ نهضت سازندگی را در ایران براه انداخت تا کشور بازسازی شود.
 
*بعد از ریاست جمهوری هم نقش کلیدی در ممانعت از چرخش انقلاب به سمت افراطگرایی راست یا چپ داشت بطوریکه مهمترین میراث او را میتوان طرز
 
تفکر اعتدالی و نفی افراط گرایی در سیاست داخلی و خارجی دانست.
 
*او مجددانه تلاش کرد که کشور و ملتی معتدل و پیشرفته، شایسته دین و تاریخ ایرانیها ساخته شود بنحویکه با همسایگان هم در صلح باشند.
 
*تشییع جنازه هاشمی، بعد از امام، بزرگترین تشییع جنازه تاریخ حداقل یکصد ساله ایران است. حضور مردم حاکی از احترام به او و حمایت از تفکر میانه روی در سیاست داخلی و خارجی بود
 
سفیر پیشین کشورمان در آلمان همچنین در پاسخ به سئوالی در مورد جانشین رهبری بعد از هاشمی افزود:
 
مراجع ایران معمولا 95تا 100 سال عمر میکنند. حضرت ایت الله خامنه ای 78 سال دارند و لذا تا بیست سال آینده نیازی به بحث در مورد جایگزین رهبری نیست.
 
*معاون اسبق سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی کشورمان درپاسخ به سئوالی در مورد روابط ایران با همسایگان بعد از هاشمی بیان داشت:
 
یادم هست زمانیکه درآلمان سفیر بودم، گنشر وزیر خارجه وقت آلمان دیداری با آقای هاشمی داشت که ریئس جمهور وقت بودند. آقای هاشمی با ایجاد یک سیستم همکاری جمعی ، مشابه اتحادیه اروپا،توسط کلیه کشورهای خلیج فارس موافقت کرد.
 
بعد از این دیدار آقای ولایتی، وزیر خارجه وقت به تمام کشورهای همسایه عرب سفر کرد و آمادگی ایران را اعلام کرد. گنشر هم به واشینگتن رفت. همسایگان عرب ما جواب مثبت ندادند و آمریکا هم مخالفت کرد.
 
این ابتکار مهمترین میراث آقای هاشمی در روابط با همسایگان است. اگر کشورهای عرب همسایه بخواهند، میتوان این ابتکار رازنده کرد و آقای روحانی هم موافق است و مقام معظم رهبری هم همیشه نگاه مثبت به روابط خوب و همکاری با همسایگان داشته اند و لذا حامی خواهند بود.