صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۱۵۲۲۹
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۰ - ۱۸ دی ۱۳۹۵
اسامی 28 فیلم راه یافته به بخش سودای سیمرغ(بخش رقابتی) سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر عصر جمعه اعلام شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محمد حیدری دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر عصر امروز در حضور رسانه ها اسامی آثار راه یافته به بخش مسابقه ملی سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر را اعلام کرد.

وی از سیدضیاءهاشمی، محمدعلی حسین‌نژاد، نرگس آبیار، عماد افروغ، حسین کرمی و حجت‌الاسلام مرقاتی به عنوان اعضای هیات انتخاب نام برد.

دبیر جشنواره سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر اسامی 28 فیلم منتخب بخش سودای سیمرغ (بخش رقابتی) را به این شرح معرفی کرد:

فیلم های «کارگر ساده نیازمندیم» به کارگردانی منوچهر هادی، «مادری» به کارگردانی رقیه توکلی، «ایتالیا ایتالیا » به کارگردانی کاوه صباغ‌زاده، «انزوا» به کارگردانی مرتضی علی‌عباس میرزایی و «نگار» به کارگردانی رامبد جوان از جمله این آثار هستند.

«سدمعبر» به کارگردانی محسن قرائی، «چراغ‌های ناتمام» به کارگردانی مصطفی سلطانی، «ماه‌گرفتگی» به کارگردانی سیدمسعود اطیابی، «یک روز به‌خصوص» به کارگردانی همایون اسعدیان، «کمدی انسانی» به کارگردانی محمد هادی کریمی و «ویلایی‌ها» به کارگردانی منیره قیدی دیگر آثاری است که امروز معرفی شدند.

از دیگر آثار راه یافته به بخش سودای سیمرغ می توان به «گشت2» به کارگردانی سعید سهیلی، «سوفی و دیوانه» مهدی کرم‌پور، «رگ خواب» حمید نعمت‌الله، «پشت دروازه بهشت» علی نوری اسکویی، «اسرافیل» آیدا پناهنده، «فراری» علیرضا داودنژاد و «ماجرای نیمروز» محمد حسین مهدویان اشاره کرد.

«بدون تاریخ، بدون امضا» به کارگردانی وحید جلیلوند، «سارا و آیدا» مازیار میری، «زیر سقف دودی» پوران درخشنده، «خفگی» فریدون جیرانی، «پشت دیوار سکوت» مسعود جعفری جوزانی، «آذر» به کارگردانی محمد حمزه‌ای، «قاتل اهلی» به کارگردانی مسعود کیمیایی، «تابستان داغ ابراهیم» ابراهیم ایرج‌زاده، «21 روز بعد» سید محمدرضا خردمندان و «شماره 17 سهیلا» محمود غفاری دیگر فیلم های بخش سودای سیمرغ سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر است.
دبیر سی‌ و پنجمین جشنواره‌ فیلم فجر پس از معرفی اسامی فیلم‌های بخش رقابتی، گفت: از مجموع 94 فیلمی که هیات انتخاب در 45 روز گذشته دیده است، طبق آنچه در فراخوان ذکر شده بود، آثار بخش «چشم‌انداز سینمای ایران» مشخص شده‌اند که نهایتا شامل 44 فیلم می‌شود و از این بین، 28 فیلم برای بخش سودای سیمرغ (رقابتی) معرفی می‌شوند.
محمد حیدری اضافه کرد که در آثار بخش سودای

وی اظهار داشت: در این نشست فقط 28 فیلم بخش سودای سیمرغ معرفی می‌شوند که در بخش چشم‌انداز هم حضور دارند و باقی اسامی فیلم‌های بخش چشم‌انداز (غیر رقابتی) در روز یکشنبه هفته آینده (19 دی ماه) اعلام خواهند شد.

دبیر سی‌ و پنجمین جشنواره‌ فیلم فجر همچنین گفت: تمام 44 اثر بخش «چشم‌انداز» در بخش آرای مردمی حضور دارند و امسال طبق فراخوان به جز یک فیلم که سیمرغ مردمی دریافت می‌کند، دو اثر دیگر هم با اولویت دوم و سوم معرفی می‌شوند.

حیدری ادامه داد: از بین 28 اثر بخش «سودای سیمرغ»، 9 فیلم مربوط به فیلمسازان اول هستند و این نوید خوبی برای سینمای ایران است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در بررسی‌های هیات انتخاب فیلمی بوده که به دلیل ممیزی کنار گذاشته شود، یا فیلمی از شرکت در جشنواره انصراف داده باشد؟ گفت: هیات انتخاب بر اثر آنچه دیده بدون نام و نشان سازندگانشان، بررسی کرده است.

حیدری با بیان اینکه به هر حال آثار باید از کیفیت لازم برخوردار باشند، تصریح کرد: ما برای بخش مسابقه می‌توانستیم تا 33 اثر را انتخاب کنیم اما کیفیت فیلم‌ها مهم بود و در نهایت هیات انتخاب به این تعداد اثر رسید. البته مجموعه 16 اثر دیگری هم که برای بخش چشم‌انداز معرفی می‌شوند، ارزشمند هستند ولی نظر هیات انتخاب بر این بود که فقط این 28 فیلم برای بخش سودای سیمرغ معرفی شوند.

دبیر سی‌ و پنجمین جشنواره‌ فیلم فجر همچنین گفت: اگر فیلمی از آثار اعلام شده آماده نشود و نرسد، از میان فیلم‌های رزرو به بخش مسابقه اضافه می‌شود اما به این تعداد، 28 فیلمی افزوده نمی‌شود.

حیدری سپس گفت: فیلمسازانی که آثارشان معرفی نمی‌شوند، حق طبیعی‌شان است که بدانند چرا آثارشان کنار گذاشته‌ شده‌اند، با این حال ما هیچ اثری نداریم که صاحب اثر فرم انتخاب را پُر کرده باشد و به هیات انتخاب رسیده باشد اما هیات آن را ندیده باشد.

دبیر جشنواره فیلم فجر در بخش دیگری از این نشست اعلام کرد: دو - سه فیلم هستند که به جشنواره نرسیدند و اسامی آنها در آینده اعلام خواهد شد. با این حال تاکید می‌کنم مجموعه آثار به لحاظ محتوا و ساخت، بررسی شده و سه نفری که برای بحث پروانه نمایش در هیات انتخاب حضور داشتند، هم در همین راستا دعوت شده بودند که مجموع آثار را ببینند.
حیدری در پاسخ به این سوال که آیا فیلم‌های کیانوش عیاری و محمد رسول‌اف با ممیزی‌های زیادی روبرو شده‌اند و در این‌باره با سازندگان‌شان صحبت شده‌ است؟ تاکید کرد: ما به عنوان دست‌اندرکاران جشنواره با هیچ صاحب اثری، درباره فیلم‌هایشان صحبت نکرده‌ایم.