پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : شهردار پايتخت هم اگرچه ديرتر، اما به رقيب انتخاباتياش پيوسته است. توپخانه سعيد جليلي و باقر قاليباف به سمت رئيس دولت مستقر باز است. سخنرانيهاي سعيد جليلي اگرچه يكسالي است مزين به كنايه به دولت روحاني است، محمدباقر قالیباف تازه دو، سه ماهي است بازي را شروع كرده و درست در ماههاي نزديك به انتخابات رياستجمهوري، به هر بهانهاي به دولت نيش و كنايه ميزند.
او هفته گذشته به بهانه ماجراي گورخوابي در يادداشتي پر از طعنه به دولت حمله كرد و پنجشنبه گذشته هم نحوه مدیریت کشور را واداده توصيف كرد و گفت: «باید همانند دوران دفاع مقدس به جوانان خلاق اعتماد کنیم تا به مدیریتهای خسته و بسته و به وادادگی پایان دهند». از سويي ديگر، آخرين شماره ماهنامه همشهري ماه كه بهتازگي منتشر شده، مزين به تصويري است كه توييتر خبرگزاري اصولگراي تسنيم از مفهوم آن رمزگشايي كرده است. تيتر مجله همشهري ماه كه متعلق به مجموعه شهرداري تهران است، «شاه و گدا» نام دارد و به نوشته تسنيم، دستي كه از تصوير بنز آبي روي جلد بيرون آمده و در حال كمك به كودك خياباني است، متعلق به هاشميرفسنجاني است. در توييت تسنيم آمده است: «بنز آبی #هاشمی، انگشتری که در انگشت کوچک اوست و آستین عبای قهوهای بر جلد # همشهری ماه/چراغ قرمزی که عدد ۹۶ را نشان میدهد! #شاه_و_گدا»
قاليباف در يادداشت هفته گذشته خود نوشته بود: «مسئولان باید این آسیبها و معضلات را از نزدیک ببینند و با آنها زندگی و برای آنها چارهاندیشی کنند نه آنکه بعد از انتشار وسیع در فضای مجازی از نامه یک هنرمند از آن فجایع مانند گورخوابی مطلع شوند». رقيب ناكام روحاني در انتخابات سال ٩٢، با اشاره به اينكه این معضلات محصول نوع نگاه سرمایهداری و اشرافی در اداره جامعه است، گفته است: «این مدل مدیریت کشور آسیبها و معضلات پنهانی نیز به همراه خود دارد که ضربات کاریتری بر پیکره این نظام وارد میکند. گزارش دیروز درباره بیخانمانهایی که در گورستان اطراف شهریار میخوابند، آنقدر تلخ و گزنده بود که فکر و ذهن هر هموطنی را به خودش مشغول میکند. مردم ما حق دارند که مسئولان خود را در این زمینه بازخواست کنند و مسئولان باید شرمگین وجود چنین حقایقی در جامعه باشند».
قاليباف در ادامه يادداشت خود مديريت كشور را محصول نگاه اشرافي دانسته است. درحاليكه فودكورتها، هايپرها، مجتمعهاي تجاري- خدماتي تفريحي چندمنظوره (بهاصطلاح مال) متعلق به فرهنگ مصرفي- سرمايهداري آمريكا، در دوران ١٢ساله رياست قاليباف در شهر تهران سر برآوردهاند و از سويي ديگر، در اين سالها بر تعداد كودكان خياباني و كارتنخوابها در شهر تهران افزوده شده؛ اما قاليباف در همان يادداشت خود نوشته بود: «قطعا اين معضلات محصول نوع نگاه سرمایهداری و اشرافی در اداره کشور و جامعه است؛ گورخوابی بخش عریان و عیان این معضلات است و این مدل مدیریت کشور، آسیبها و معضلات پنهانی نیز به همراه خود دارد که ضربات کاریتری بر پیکره این نظام وارد میکند. سوءاستفاده از درد مردم در دعواهای سیاسی، ظلم است؛ اما سخننگفتن و ریشهیابینکردن این معضلات هم صرفا با بهانه برچسب سیاسیزدن، ظلم دیگری است. با همه توان تلاش کنیم تا مردمداری را جایگزین سرمایهداری کنیم».
راهاندازي ستادهاي قالیباف
پیش از این هم «علی دورانی» رئیس ستاد انتخابات جمعیت پیشرفت و عدالت از تشکلهای حامی قالیباف با اعلام راهاندازی ستادهای ۲۲گانه تهران، گفته بود: «درست است که این جمعیت ارتباط تشکیلاتی با قالیباف ندارد؛ اما او بهعنوان پدر معنوی این جبهه است و سعی میکنیم گفتمان او را در جامعه ترویج و پیگیری کنیم». او با بیان اینکه اکنون تمرکز ما روی انتخابات شورای شهر تهران است، به «ایلنا» گفته بود: «درحالحاضر روی کلانشهر تهران تمرکز شده است. محور دوم، فعالیت تعیین مصادیقی است که مورد حمایت جبهه قرار میگیرند و در این راستا لایههای اجتماعی متصل به جبهه خود را معرفی میکنیم». او ادامه داد: «ستادهای انتخاباتی این جبهه فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون در دو محور اصلی تعیین مصادیق و راهاندازی ستادها فعالیت میکند». او همچنین افزود: «در صورت ورود قالیباف به انتخابات از او حمایت میکنیم». دورانی با بیان اینکه اولویت قالیباف ورود به انتخابات نیست، تأکید کرد: «اگر نیروهای انقلاب تشخیص دهند و تأکید برای ورود شهردار تهران به انتخابات ریاستجمهوری داشته باشند، در شرایطی که نیروهای دیگر نتوانند ورود کنند، قالیباف موظف است به این عرصه وارد شود».
*شرق