صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۰۶۷۱۸
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۲۳ - ۰۳ آذر ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود 76 درصد از کودکان کشور دچار فقر ویتامین دی (D) هستند.
 
به گزارش انتخاب، علی اکبر سیاری روز چهارشنبه در همایش سراسری 'تازه‌ها و چالش‌های گوارش، کبد و تغذیه کودکان' در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در صورت بی توجهی، این موضوع به بروز مشکل هایی مانند آرتروز، کمر درد و زانو درد در آینده منجر می شود.
 
وی تصریح کرد: کمبود ویتامین D، امروز به یک چالش جهانی تبدیل شده و لازم است در کشور ما نیز توجه بیشتری به آن صورت بگیرد.
 
وی با اشاره به تحقیقی که در سال های 80 تا 90 در ایران انجام شده است، اظهار کرد: بر اساس نتایج این تحقیق، در یک دوره 10 ساله، کمبود ویتامین دی شش برابر قبل شده است.
 
سیاری گفت: بوشهر، هرمزگان و خوزستان از جمله استان هایی هستند که مردمانش در بیشتر رده‌های سنی، بیشترین کمبود ویتامین دی را دارند.
 
وی با اشاره به اقدام هایی که برای کاهش کمبود ویتامین دی در سال‌های 94 و 95 در سبزوار و مشهد صورت گرفت، افزود: با اجرای طرح استفاده از ویتامین دی در دبیرستان‌های دخترانه و پسرانه و اقدام های دیگر در خانواده ها، توانستیم کمبود این ویتامین را در این شهرها از 74.5 به 5.2 درصد برسانیم.
 
معاون وزیر بهداشت از جمله دلایل کمبود ویتامین دی را مصرف کم شیر و لبنیات، آلودگی هوا و تغییرهای لایه اوزون خواند.
 
سیاری با بیان اینکه ویتامین دی باعث رشد سلولی، تحریک انسولین و تکامل عضلانی در انسان می‌شود، گفت: افزایش آسم و آلرژی و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 از پیامدهای کمبود این ویتامین است.
 
وی اضافه کرد: استفاده از نور مستقیم آفتاب از طریق دست، پا و صورت به مدت پنج تا 10 دقیقه در روز و غنی‌سازی مواد غذایی مانند آرد و استفاده از شیر و لبنیات از روش‌های تامین ویتامین دی در بدن است.
 
وی ادامه داد: استفاده از روغن کبد ماهی، جگر، تن ماهی و تخم‌مرغ کامل برای تأمین ویتامین دی نیز تجویز می‌شود.
 
سیاری در باره تجویز پزشکان و استفاده مردم از مکمل‌هایی غذایی و ویتامینه گفت: مکمل یاری نیز در جبران کمبود ویتامین‌ها استفاده می‌شود و بسیاری از ویتامین‌های تولید داخل، استاندارد و باکیفیت است.
 
وی تصریح کرد: زمانی که چنین ظرفیتی در کشور وجود ندارد ضرورتی برای استفاده از ویتامین های خارجی گرانقیمت و در برخی موارد، بی کیفیت وجود ندارد.
 
معاون بهداشت وزیر بهداشت همچنین با اشاره به موضوع سوء تغذیه گفت: در مدت 30 سال توانستیم 50 درصد از سوءتغذیه را در کشور کاهش دهیم.
 
سیاری با اشاره به اقدام هایی که برای رفع کمبود آهن در کشور صورت گرفته است، افزود: 14 درصد فقر آهن در میان خانم‌های باردار وجو.د دارد که این میزان در آمریکا 17 و در ترکیه 28 درصد است.
 
وی ادامه داد: با مجموعه اقدام های صورت گرفته از سال 1376 در امر غنی‌سازی آرد در بوشهر، توانستیم این موضوع را در کشور بهبود دهیم.
 
ویتامین D از ویتامین های محلول در چربی است که برای جذب کلسیم از روده و استحکام استخوان ها لازم است.
 
راه های دریافت ویتامین D از طریق تابیدن اشعه آفتاب (اشعه ماوراء بنفش) به پوست بدن، غذا مانند لبنیات، تخم مرغ، ماهی و جگر و 'سنتیتک'(جذب مصنوعی و از طریق دارو) است.
 
همایش سراسری 'تازه ها و چالش های گوارش، کبد و تغذیه کودکان' امروز چهارشنبه در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان آغاز شد و تا روز جمعه پنجم آذر ادامه خواهد داشت.
منبع: ایرنا