پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حبیبالله مسعودی فرید، گفت: اورژانس اجتماعی در زمینه کودکآزاری، همسرآزاری، معلول و سالمند آزاری، اقدام به خودکشی، فرار از منزل، کودکان خیابانی و موضوعات حاد خانوادگی وارد عمل میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر 197 واحد اورژانس اجتماعی در تمام استانهای کشور فعال هستند که در سال گذشته 600 هزار تماس با این اورژانس برقرار شده است.
فرید گفت: از میان تماسهای گرفته شده 160 هزار مورد مربوط به موضوعات اورژانس اجتماعی بوده که در آن 8.5 درصد مربوط به کودکآزاری گزارش شده است که عمدتاً از نوع کودکآزاری جسمی بوده است.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی، ادامه داد: کودکآزاری ممکن است از نوع روانی، تبعیض، توهین یا جنسی باشد که شایعترین نوع کودکآزاری در تمام دنیا بیتوجهی و غفلت نسبت به کودک است به طوری که بیش از 50 درصد از کودکان در دنیا از این آزار آسیب میبینند. بیتوجهی به بهداشت، سلامت، آموزش و پوشاک کودک از این نوع کودکآزاری است.
وی افزود: اما کودکآزاری که به اورژانس اجتماعی گزارش میشود کودکآزاری جسمی است که 8.5 درصد تماسها را به خود اختصاص داده است.
معاون اجتماعی بهزیستی گفت: در مورد کودکآزاری عمدتاً از طریق همسایهها و آشنایان با اورژانس اجتماعی تماس گرفته شده و گاهی هم سازمانهای مردمنهاد در این زمینه ورود کردهاند حتی دیده شده که همسایهها گزارش دادند که مادر معتاد کودک را مورد اذیت و آزار قرار میدهد که مأموران اورژانس نسبت به این موضوعات ورود کردهاند.
فرید گفت: 7 درصد تماسها مربوط به همسرآزاری است و درگیریهای خانوادگی کمتر گزارش میشود که اغلب از مأموران اورژانس مشاوره میخواهند
وی ادامه داد: اقدام به خودکشی یک درصد تماسها را به خود اختصاص داده است که برخی از آنها حل و فصل شده و اگر لازم بوده فرد را به مرکز بهداشت برده و مراقبتهای حاد پزشکی برایشان در نظر گرفته شده است.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: اورژانس اجتماعی در سال گذشته در 4200 مورد خودکشی مداخله داشته و توانسته از اقدام به خودکشی این افراد پیشگیری کند.
فرید افزود: در مورد فرار از منزل نیز در حال حاضر 21 خانه سلامت که محل اسکان دختران فراری است وجود دارد که در سال گذشته هزار مورد در این خانهها پذیرش شده است.