صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۰۶۲۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۲۳ - ۰۱ آذر ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دوره پنج ماهه ممنوعیت واردات برنج از ابتدای دی ماه به پایان می رسد و انتظار می رود با ورود برنج خارجی به بازار ، قیمت این محصول متعادل شود.
 
به گزارش انتخاب؛  همه ساله به منظور تنظیم بازار و حمایت از تولیدکننده داخلی ، در فصل برداشت برنج چندماهی جلوی واردات این محصول به کشور گرفته می شود و امسال نیز این ممنوعیت واردات از ابتدای مردادماه آغاز شده و تا دی ماه ادامه دارد.
 
اما بازار این محصول پر مشتری که همواره در طول سال با نوساناتی مواجه است حتی در مدت اجرای این تدبیر نیز فراز و نشیب هایی داشته و مصرف کنندگان شاهد تغییرات قیمتی هر دو نوع برنج (داخلی و خارجی) در بازار هستند.
 
کاهش قیمت برنج با پایان یافتن زمان ممنوعیت واردات
 
علی اکبریان نائب رئیس انجمن برنج،  در خصوص وضعیت قیمت برنج اظهار داشت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون به سبب رکود حاکم بر بازار، قیمت برنج افزایش قیمت چندانی را تجربه نکرده است.  
 
وی افزود: در حال حاضر نرخ هر کیلوگرم ارقام محلی و کیفی برنج در مناطق شمالی 9 الی 10 هزار تومان، ارقام ندا 5 هزار و 300 الی 6 هزار تومان و شیرودی 5 هزار و 800 الی 6 هزار و 900 تومان است.
 
اکبریان با اشاره به دلایل افزایش قیمت برنج در تهران گفت: با توجه به وضعیت مساعد آب وهوا تولید برنج با افزایش 5 الی 8 درصدی به مرز 2 میلیون و 200 هزار تن رسیده است، از این رو نباید شاهد رشد قیمت چندانی باشیم و دستگاه های نظارتی باید با اعمال نظارت های دقیق از سودجویی برخی مغازه داران جلوگیری به عمل آورند.
 
وی افزود:در حال حاضر قیمت عمده برنج با کیفیت خارجی برای هر کیلوگرم از 4400تومان تا 4800 تومان است.
 
اکبریان در خصوص تاثیر واردات بر قیمت های فعلی موجود در بازار بیان کرد: طبق بررسی های به عمل آمده  700 الی 800 هزار تن مازاد نیاز داخل باید از طریق واردات تامین شود و از این رو پیش بینی می شود از ابتدای دی با رفع ممنوعیت واردات، قیمت برنج در بازار کاهش یابد.
 
 
رشد 3درصدی قیمت برنج خارجی در بازار
 
همچنین مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج، از افزایش صد درصدی  قیمت برنج ایرانی در مقایسه با سال گذشته خبر داد و گفت: به رغم افزایش بی رویه قیمت برنج داخلی، برنج خارجی تنها با افزایش جزئی 3 درصدی قیمت روبرو شده است.
 
وی با اشاره به دلایل گرانی برنج ایرانی افزود: با وجود افزایش بی رویه قیمت ها و اعلام تولید دو میلیون و 200 هزار تن برنج داخلی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، لازم است که دستگاه های مربوطه نظارت کافی بر انبارهای فروشندگان عمده به عمل آورند.
 
کشاورز در خصوص تاثیر ورود برنج خارجی به بازار بر کاهش قیمت محصول بیان کرد: با اتمام دوره ممنوعیت واردات و ورود محصول خارجی براساس نیاز داخل، تعادل قیمت برنج در بازار ایجاد خواهد شد.