صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۰۱۸۴۱
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۹ - ۱۱ آبان ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر از سرگیری روابط متوقف شده بانکی با قبرس گفت: بانک‌های اروپایی از جمله بانک‌های مرکزی ایتالیا، اتریش و هلند در اروپا و هند، چین، کره و ترکیه در آسیا روابط مناسبی را با ایران آغاز کرده‌اند.

به گزارش انتخاب، ولی‌اله سیف ظهر امروز در دیدار با رییس مجلس نمایندگان قبرس با اشاره به قدمت دیرینه همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور گفت: زمینه همکاری بسیار وسیع و بانک‌های دو کشور علاقمند به توسعه روابط هستند از اینرو لازم است این پتانسیل مورد بهره برداری قرار گیرد.

سیف با ارایه توضیحاتی درباره شرایط ایران در دوران پسابرجام، گفت: اقتصاد ایران در سه سال گذشته با مشکلاتی از جمله محدودیت در روابط تجاری بین‌المللی همچون فروش نفت مواجه بوده است. البته علیرغم این مشکلات و دیگر مسایل مانند کاهش قیمت نفت و شوک شدید اقتصادی، با برنامه‌ریزی و مساعدت تمام بخش‌ها، وضعیت اقتصاد کشور بهبود یافته و نرخ تورم ۴۰ درصدی به زیر ۱۰ درصد رسیده است.

وی افزود: پس از اجرای برجام در ژانویه امسال، روند بهبود شرایط اقتصادی استمرار یافته و هم‌اکنون در ایران تورم تک‌رقمی شده و به عدد ۸,۷ درصد رسیده از اینرو علیرغم وجود رکود و اثر عمیق کاهش قیمت نفت بر اقتصاد، رشد اقتصادی ایران در سه ماهه ابتدای امسال به ۵.۴ درصد رسیده است.

سیف با اشاره به نوسانات شدید نرخ ارز پیش از دولت یازدهم گفت: با اقدامات مناسب بانک مرکزی و انضباط پولی دولت یازدهم، ثبات و آرامش به این بازار بازگشته و اکنون سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی می توانند با اتکا به روند منطقی و قابل پیش بینی قیمت ارز، نسبت به سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی مبادرت کنند.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به اثربخشی نظارت بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در سه سال گذشته با افزایش و تعمیق نظارت خود بر فعالیت بانک‌ها و موسسات اعتباری توانسته است تا حد زیادی جلوی رفتارهای انحرافی بانک‌ها را بگیرد.

سیف رفتار غیر شفاف آمریکا را در اجرای معاهده برجام مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: از زمان اجرای برجام در ژانویه گذشته، زمینه گسترش همکاری‌های اقتصادی فراهم آمده ولی بانک‌های بین‌المللی به دلیل ترس از جریمه‌های آمریکا که در برخی موارد هیچ ارتباطی با ایران ندارد، در بازسازی روابط بانکی و اقتصادی خود تردید نشان می‌دهند.

وی افزود: البته بانک مرکزی در ماه‌های فوریه و مارس طی مذاکراتی با بانک‌های اروپایی به رفع این ابهامات پرداخت و در حال حاضر بانک‌های گوناگون اروپایی، از جمله بانک‌های مرکزی ایتالیا، اتریش و هلند در اروپا و بانک‌های مرکزی هند، چین، کره و ترکیه در آسیا روابط مناسبی را با ایران آغاز کرده‌اند.

رییس کل بانک مرکزی افزود: هم‌اکنون ابهامات بانک‌های بین‌المللی از طریق این مذاکرات برطرف شده و با بیانه‌ اخیر دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (OFAC) و نیز علاقه فراوان این بانک‌ها برای حضور در ایران، مانعی برای گسترش روابط بانکی و اقتصادی وجود ندارد.

وی افزود: اجرای دقیق مفاد برجام بر عهده کمیته‌ای متشکل از نمایندگان کشورهای اروپایی، OFAC و ایران است و البته من نیز در ملاقات‌هایی که با روسای بانک‌های مرکزی اروپایی از جمله ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا و جک لو، وزیر خزانه داری آمریکا داشتم، اجرای موثر برجام را پیگیری کردم.

سیف با اشاره به تسویه حساب با بیمه‌های اروپایی افزود: پس از اجرای برجام، بلافاصله پرداخت‌های جاری به بیمه‌های صادراتی اروپایی که به علت نبود کانال ارتباطی متوقف شده بود، از سر گرفته شد و تمام مطالبات این موسسات پرداخت شد. این نشان می‌دهد علیرغم وقوع انقلاب، جنگ تحمیلی و تحریم‌ها، بانک‌های ایرانی همواره به تعهدات خود در قبال اروپا عمل کرده‌اند و حتی یک مورد خطا وجود ندارد.

وی به ضوابط و شرایط فعالیت بانک‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی در ایران اشاره کرد و گفت: بانک‌های بین المللی در ایران با ارایه درخواست خود و پس از بررسی‌های لازم از سوی بانک مرکزی، می‌توانند به تاسیس شعبه و یا دفتر نمایندگی اقدام کنند. همچنین این بانک‌ها می‌توانند تا سقف ۴۰ درصد از سهام را در سرزمین اصلی و برای مناطق آزاد تجاری - صنعتی، بدون محدودیت و ۱۰۰ درصد از سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری را در اختیار بگیرند و از این طریق در صنعت بانکداری ایران نیز سرمایه گذاری کنند.

رئیس شورای پول و اعتبار به تاریخچه روابط بانکی با قبرس اشاره کرد و گفت: در گذشته بانک‌های ایرانی با بانک‌های قبرس روابط کارگزاری مناسبی داشتند که به دلیل تحریم‌ها متوقف شده بودند. پس از برجام، مذاکرات برای بازسازی این روابط از سر گرفته شد و بانک قبرس از جمله بانک‌هایی است که هم‌اکنون روابط خود را با بانک مرکزی ایران و دیگر بانک‌های ایرانی آغاز کرده است.

وی از سرگیری روابط متوقف شده میان بانک‌های دو کشور را پیش‌نیاز گسترش روابط اقتصادی دانست و پیشنهاد کرد: هیئتی متشکل از نمایندگان بانک‌های قبرس برای بررسی راهکارهای رفع موانع و گسترش این روابط به ایران سفر کنند؛ همچنین برای سهولت در انجام تسویه‌حساب‌ها و پرداخت‌ها، بانک‌های مرکزی و یا بانک‌های بزرگ دو کشور می‌توانند نزد یکدیگر حساب افتتاح کنند که تجربه نشان می‌دهد این مهم، راهگشا خواهد بود.

در این نشست دمیتیریس سیلوریس؛ رئیس مجلس نمایندگان قبرس، ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت: برجام برای گسترش اقتصادی ایران موفقیت بزرگی به شمار می‌آید و امیدوارم برگزاری چنین جلساتی برای تحقق هدف اصلی این جلسات، که همانا افزایش روابط تجاری میان دو کشور است، مفید واقع شود.