صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۰۰۵۰۳
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۱ - ۰۵ آبان ۱۳۹۵
انتشار اخبار قطع همکاری این دو بازیگر سرو صدای زیادی به پا کرده است. پیش از این نیز سخنگوی وزارت ارشاد از تماس های بازیگران پیوسته به جم برای بازگشت به ایران خبرداده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 انتشار اخباری از قطع همکاری بازیگران ایرانی با شبکه جم با واکنش های مختلفی در داخل کشور روبه رو شده است. در حالی که معاونت سینمایی اعلام کرده است که درهای کشور به روی این بازیگران باز است اما دیروز رییس دادگستری تهران گفت "با بازیگران فراری در صورت بازگشت مطابق قانون برخورد و فعالیت شان محدود می شود." 

به گزارش انتخاب، چندی پیش نامه ای با امضای  مدیر شبکه «جم تی وی» در رسانه های  منتشر شد که براساس آن این شبکه محدودیت هایی برای همکاری با بازیگران و عوامل خود در ساخت سریال ها و تله فیلم ها اعمال می کند. 

این نامه بازتاب وسیعی در ایران داشت و به عنوان اخراج بازیگران ایرانی شبکه "جم" تفسیر شد و مایه خوشحالی و مسرت برخی مدیران و رسانه ها شد. 

پس از انتشار این نامه نیز تعدادی از بازیگران جم اعلام کردند با این شبکه قطع همکاری کرده اند. این در حالی است که دقیقا مشخص نیست چه تعداد از بازیگران از این شبکه جدا شده اند. ابهام درباره عوامل فنی همکار با جم نیز وجود دارد. 

شبکه ماهواره ای جم یکی از ده ها شبکه ای است که برای تاثیر گذاری بر سبک زندگی و  فرهنگ ایرانی راه اندازی شده است. 

تاکنون هرمز سیرتی و رابعه اسکویی دو بازیگری هستند که به صورت رسمی اعلام کرده اند که با این شبکه ماهواره ای همکاری نمی کنند. البته رابعه اسکویی تاکید کرده است به کشور باز نمی گردد و در ترکیه "بیزینس" می کند. 

انتشار اخبار قطع همکاری این دو بازیگر سرو صدای زیادی به پا کرده است. پیش از این نیز سخنگوی وزارت ارشاد از تماس های بازیگران پیوسته به جم برای بازگشت به ایران خبرداده بود. 

اما حجت الله ایوبی در اظهار نظری اعلام کرد "تا به امروز حدود 10-12 نفر از این مهاجرین بازگشته‌اند و اظهار ندامت کرده‌اند." او از هویت این بازیگران خبر نداده است، اما تاکید کرده است "راه بازگشت به خانه پدری را نبسته‌ایم تا اگر خواستند بازگردند با این افراد باید چه کرد. بنابراین با بخش‌های مختلف صحبت کردیم چرا که رأفت اسلامی در نظام جمهوری اسلامی ایران اینگونه است هرچند که برخورد لازم و قانونی با بازیگران پیوسته به شبکه GEM صورت خواهد گرفت و آنها نیز این موضوع را پذیرفته‌اند." 

اما از سوی دیگر رییس دادگستری تهران اعلام کرد تاکنون هیچ بازیگری "درخواستی برای بازگشت به کشور نداشته است." غلامحسین اسماعیلی همچنین تاکید کرد: «با کسانی که با شبکه‌های معاند همکاری می‌کنند در صورت بازگشت به کشور مطابق قانون برخورد شده و فعالیت‌هایشان محدود می‌شود.»
بحران خیالی در حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی از موج بازگشت بازیگران خبر می‌دهد.

آیا بحث بازگشت بازیگران جدی است؟ 
در حالی که در ایران بحث چگونگی برخورد با بازیگرانی که با جم قطع همکاری کرده اند جدی شده است، اما با نگاهی به اخبار منتشر شده در این باره نشان می دهد هنوز اصل بازگشت این بازیگران آن چنان جدی نیست. تاکنون فقط دو بازیگر از قطع همکاری خبر داده اند. دو بازیگری که در خود جم نیز آن چنان حضور پر رنگی نداشته اند.

 از طرف دیگر بر خلاف اظهار نظر معاون سینمایی وزارت ارشاد که خبر از بازگشت 10 تا 12 نفر به کشور داده است، رییس دادگستری تهران می گوید درخواستی برای بازگشت نداشته ایم. این اظهارات متناقض شک و شبهه ها درباره اصل ماجرا را افزایش می دهد. 

شبکه جم نیز چندی پیش در واکنش به اخبار و گزارش ها از موج بازگشت بازیگران این شبکه ویدئویی منتشر کرده است که نشان می دهد بازیگران اصلی این شبکه نظیر "بهارک صالح نیا، چکامه چمن ماه، مانی کسراییان، رامسین کبریتی و بهناز سلیمانی" از همکاری خود با این شبکه می گویند. 

البته این بازیگران تا زمانیکه در ایران حضورد اشته اند جزو بازیگران درجه سه و چهار سینمای ایران به حساب می آمدند.


آقایان آیا مسئله ما بازگشت بهارک صالح‌نیا، چکامه چمن‌ماه و...است؟

این بازیگران در رپرتاژ شبکه "جم" تاکید می کنند که  دستور العمل جدید شبکه "طبیعی است و در هر پروژه سینمایی، بازیگران قراردادی همکاری می‌کنند و سپس برای پروژه بعدی قرار می‌بندند."



بحران خیالی در دستور العمل جنجالی جدید جم


صداوسیما با چه کسی می جنگد؟

طرح تازه جم برای بهبود وضعیت این شبکه است، شبکه ای که به دنبال تسخیر خانه های ایرانی است. جم گروپ در حال حاضر۱۴ شبکه به زبان فارسی و ۱ شبکه به زبان کردی ۱شبکه به زبان عربی و ۱شبکه به زبان آذری برنامه  پخش می‌کند.

با وجود این برنامه "جم" اما متاسفانه صداوسیما ایران تاکنون نشان نداده است که برای مبارزه با این نفوذ مخرب برنامه ای مدون و دقیق دارد. 

بسیاری از ناظران و کارشناسان معتقدند صداوسیمای ایران با 50هزار پرسنل و شبکه های مجزا برای تمام استان ها و شبکه تخصصی و عمومی در مرکز و هزاران هنرمند مستعد و پر توانی که حاضر به همکاری با آن هستند در برابر مجموعه‌های کوچک ماهواره ای همچون "جم" قافیه را باخته است. 

کار به جایی رسیده است علی جنتی، وزیر سابق فرهنگ در سخنرانی تودیع خود می گوید: «استفاده از دیش و ماهواره ممنوع است اما ببینید چند درصد مردم را وادار کرده‌ایم خلاف قانون عمل کنند.»

آمارها از ظریب نفوذ 50 تا 70 درصدی شبکه های ماهواره ای در ایران حکایت می کنند. پدیده ای که در ایران جرم به حساب می آید و دستگاه قضایی و انتظامی با آن برخورد می کند. 

شبکه‌های ماهواره ای در چند سال اخیر توانسته‌اند در خانه های ایرانی نفوذ پیدا کند. موضوعی که حتی با وجود هشدار های ریز و درشت صداوسیمای ایران را از خواب بیدار نکرده است. 

در حالی که این شبکه ها به دنبال بهبود کیفیت و گسترش کار خود است صداوسیمای ایران هر روز بزرگتر و بی کیفیت تر می شود و ضریب نفوذش هم کاهش می یابد.
 
یکی از مصادیق افزایش ضریب نفوذ این شبکه ها نسبت به صداوسیما افزایش استقبال از فیلم هایی سینمایی است که در صداوسیما ایران تبلیغ نمی شوند اما در شبکه هایی همچون جم بدون اطلاع تهیه کننده و کارگردان تبلیغ می شوند و فروش آن ها در گیشه هر روز بیشتر می شود. این موضوع حتی از سوی بهروز افخمی کارگردان سینما و مجری برنامه هفت در قاب زنده برنامه هفت نیز تائید شده است. 

در همین حال صداوسیما ایران برای مقابله با بحران نفوذش به دست و پا زدن افتاده است و به برخورد با رسانه های اینترنتی در داخل کشور می پردازد. رسانه هایی که تصور می کند رقیب‌اش هستند. 

در تازه ترین اقدام، صداوسیما از سایت "آپارات" و زیر مجموعه های آن شکایت کرده است. چرا که صدا و سیما معتقد است که انحصار صوتی و تصویری را در همه حوزه ها در اختیار دارد. گویا صدا و سیما قصد دارد با تعطیل کردن سایت خصوصی آپارات و مجموعه های مشابه آن خود وارد این حوزه شود و بدون رقابت جای این مجموعه‌ها را بگیرد. 

صداوسیما چندی پیش به دنبال راه اندازی سایتی با قابلیت های یوتیوب بود، پروژه ای که گویا فعلا متوقف شده است. اما با توجه به شکایت صداوسیما از آپارات به نظر می رسد دوباره به جریان خواهد افتاد. شاید صداوسیما به دنبال صاف کردن جاده برای یوتیوب ایرانی است. 


منبع: فرارو