صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۹۵۸۳۵
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۲۰ - ۱۲ مهر ۱۳۹۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
برخی از اعضای شورای شهر در نشستی که با مجمع نمایندگان تهران داشتند به بیان برخی مسائل در حوزه شهری پرداختند.

رضا تقی‌پور سخنگوی شورای شهر با بیان اینکه مباحث کلان مدیریت شهری را پیگیری می‌کنیم گفت: در این زمینه تا حدودی مشکل ما قانون است که به دست مجلس شورای اسلامی حل می‌شود. در این زمینه لایحه مدیریت واحد شهری نیز در دولت در دست بررسی است که ما نقدهای جدی داریم و این آمادگی وجود دارد که کار کارشناسی انجام گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد: در مجلس دهم این لایحه تبدیل به قانونی شود که شاهد جهش در سطح مدیریت شهری باشیم.

سخنگوی شورای شهر بر اهتمام به توسعه حمل و نقل ریلی تاکید کرد:‌ یکی از راه‌حل‌ها این است که بخشی از ترافیک از روی زمین به زیر زمین منتقل شود و بحث مترو به طور جدی حل شود تا بتواند به حل مشکل ترافیک کمک کند.

دنیا مالی یکی دیگر از اعضای شورای شهر بر فعال کردن کمیته های مشترک میان مجمع تهران و شورا تاکید کرد و گفت: بحثی به نام ارزش افزوده در سطح شهر تهران وجود دارد و ما انتظار داریم که این مسأله استانی شود. زیرا ما شاهد بدهی دولت به شهرداری ها نیز هستیم. البته در قالب کمیسیون های مشترک امیدواریم بتوانیم این مسأله را حل کنیم.

وی از نمایندگانی که در کمیسیون آموزش مجلس عضو هستند خواست که نسبت به نوع سهمیه بندی برای دانش آموزانی که پس از دوره دبیرستان قصد ورود به دانشگاه دارند توجه کنند و حتی می‌توانند به جای سهمیه مناطق محل تولد را هم در نظر گیرند.

دوستی، از اعضای شورای شهر از نمایندگان تهران خواست همانطور که نمایندگان استان‌ها حساسیت دارند، نمایندگان تهران نیز به مسائل تهران حساس باشند.

وی گفت:‌ حتی از دوره‌های قبل هم اینگونه بوده که نمایندگان تهران فکر کردند نمایندگان کشور هستند. کاری به تهران ندارند در حالی که تهران مشکل ویژه‌ای دارد.

وی افزود: در هیچ کدام از استان‌های کشور مدرسه فرسوده وجود ندارد. تهران حتی هم از کهگیلویه و بویراحمد و نیز محروم‌تر است. هیچ جای کشور بیمارستان فرسوده مثل تهران وجود ندارد. امیدواریم که به این مسائل رسیدگی شود.

دانشور از دیگر اعضای شورای شهر تهران در سخنانی به توجه به آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت:‌ فعالیت‌هایی در سطح شورای شهر و شهرداری انجام می‌شود اما انتظار داریم که قوانین مرتبط هم تنظیم و به تصویب برسند. در حالیکه متاسفانه غفلت چند ده ساله در این حوزه وجود دارد.

وی افزود:‌ امیدواریم کمیسیون اجتماعی یا کمیسیون قضایی مجلس کارگروه اختصاصی در حوزه آسیب‌های اجتماعی تشکیل دهد.

حافظی از اعضای شورای شهر آلودگی هوا را به عنوان یکی از تهدیدات اصلی سلامت مردم عنوان کرد و گفت:‌ متاسفانه بوی گوگرد که در فضا پخش می‌شود سرطان‌زا است و ما با چشم خودمان می‌بینیم که از بین می‌روند. ضروری است که به این مسأله حساسیت داشته باشیم.

وی اظهار کرد: 50 هزار نفر خانم مبتلا به سرطان سینه در تهران وجود دارند که سالی 10 هزار نفر به آن‌ها اضافه می‌شود.

شاکری یکی دیگر از اعضای شورای شهر از نمایندگان خواست که تهران گردی را پیشه خود کنند و از نزدیک با مشکلات تهران آشنا شوند و افزود:‌ بافت فرسوده نیازمند این است که مجلس هم به این موضوع توجه داشته باشد.

الهه راستگو یکی دیگر از اعضای شورای شهر در این جلسه با تاکید بر اینکه شورا و مجلس می‌توانند با هم همکاری و تعاملی خوبی داشته باشند گفت:‌ سوای هر تفکر سیاسی آنچه که ما باید در مورد تهران به آن توجه داشته باشیم بحث مهاجرت است که به صورت زیاد به این شهر انجام می‌شود و بنده احساسم این است که دغدغه نمایندگان باید بیشتر از این‌ها باشد.

معصومه آباد از اعضای شورای شهر تهران در این جلسه طی سخنانی با بیان اینکه از قضاوت‌های عجولانه باید اجتناب کنیم گفت:‌ در مورد صاحبان املاک نجومی که در خبرها آمد بنده عضو اولین کسانی بودم که گفتم از من شروع کنید. این دروغ بزرگ است و تحقیق و تفحص هم معتقد هستم که از طریق نهادهای نظارتی فرادست مثل قوه قضاییه و دستگاه‌های نظارتی بالاتر باید انجام شود.

وی اظهار کرد: سه روز قبل از مطرح شدن این قضیه به یاشار سلطانی همه مدارک را نشان دادم و گفتم این سند ملک است و هیچ نقل و انتقالی صورت نگرفته است.

در این هنگام محمود صادقی نماینده تهران گفت:‌ چرا این همه شکایت از مطبوعات انجام می دهید؟

هم‌چنین کواکبیان اظهار کرد: این که می‌گویید در مورد اعضای شورای شهر دروغ است اما اصل‌اش دروغ نیست.

سرخو از دیگر اعضای شورا ضمن تاکید بر توجه به بافت‌های فرسوده تهران گفت:‌ حدود 10 گسل وجود دارد که سه گسل خطر زلزله بالای هفت ریشتری دارند. باید نسبت به نوسازی‌ها اقدامات لازم صورت گیرد.

مسجد جامعی از دیگر اعضای شورای شهر نیز در سخنانی گفت:‌ اکنون سال اول مجلس دهم و سال آخر شورای شهر است لذا هم پوشانی کم انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: جلسات مشترکی هم قبلا داشتیم که تا زمانی که به انتخابات نخورده بود برگزار می‌شد اما پس از آن دیگر به صورت جدی مطرح نشد.

مسجد جامعی با اشاره به اینکه در برنامه ششم فصلی برای شوراها و مدیریت شهری قرار دهیم گفت: خیلی از فشارهای مالی که در شهرداری ها مطرح می‌شود این است که درآمدها ناپایدار است. باید فکری برای درآمدهای پایدار کنیم.

وی با اشاره به اینکه در قانون شوراها ما امکان نظارت بر شهرداری‌ها را نداریم گفت:‌ شورا کلی اختیارات دارد اما ابزار اعمال نظارت را نداریم. در بحث زمین‌های نجومی هم که مطرح می‌شود باید بگویم هیچ کس با فقر، فساد و تبعیض موافق نیست.

قناعتی از دیگر اعضای شورا در سخنانی گفت:‌ گاهی مجلس به شورا انتقاد دارد یا بالعکس. اما بنده معتقدم به وقتی که وجود دارد اهمیت دهیم تا بتوانیم در یک زمان بندی به مشکلات رسیدگی کنیم.

وی افزود: همین بحث کمیسیون ماده پنج که مطرح شد یک نفر از شهرداری وجود دارد و 9 نفر از معاون وزیر. این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

پیرهادی یکی دیگر از اعضای شورا هم در سخنانی گفت: در این جلسه بعضا دیدم که دوستان با کنایه سیاسی صبحت می‌کنند در حالی که ما در منافع شهری نباید وارد حوزه سیاسی شویم.

در پایان نیز چمران رئیس شورای شهر در جمع بندی نتایج جلسه گفت: با توجه به اینکه برنامه ششم در کمیسیون تلفیق در دستور رسیدگی قرار دارد یک موضوع اصلی مطرح شده آن هم حذف مالیات بر ارزش افزوده از شهرداری‌هاست در حالی که مالیات بر ارزش افزوده مهمترین درآمد به شمار می‌رود و در تهران هم رقم بالایی داریم که می‌توانیم راحت آن را دریافت کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود:‌ در حال حاضر اصرار دارند که اسم شهرداری را تغییر داده و بگذاریم تهران ری تجریش در حالیکه این کار معنی ندارد. به وزارت کشور، استانداری و الان هم به رئیس جمهور نامه زده شده است.

منبع: ایسنا