پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایران به نامه عربستان سعودی که در آن با اشاره به استفاده نیروهای انصارالله از موشک زلزال ۳ ادعای نقض قطعنامه شورای امنیت توسط ایران مطرح شده است، پاسخ داد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان به نامه مورخ 95/6/26 عربستان سعودی که در آن با اشاره به استفاده نیروهای انصارالله از موشک زلزال 3 ادعای نقض قطعنامه شورای امنیت توسط ایران مطرح شده است، پاسخ داد.
در این نامه ضمن رد ادعاهای جعلی مطرح شده تاکید شده است که ایران سیاستی مبنی بر ارسال اسلحه به مبارزان انصارالله نداشته و بعلاوه ادعای طرح شده توسط عربستان سعودی و دیگر کشورها تاکنون توسط هیچ منبع مستقلی تایید نشدهاند.
در عین حال ارسال این نامه توسط نماینده دولتی که خود عامل تجاوز به یمن بوده و طی یکسال و نیم گذشته از انواع سلاحهای مرگبار علیه غیر نظامیان و ساختارهای غیر نظامی یمن استفاده کرده است به غایت شگفت آور است. سازمان ملل و دیگر سازمانهای معتبر تاکنون بارها بر جنایات ائتلاف به رهبری سعودی علیه مردم یمن، بویژه کودکان و زنان، صحه گذاشته و نقش این ائتلاف را در اقدامات ناقض حقوق بین الملل و حقوق انسان دوستانه بین المللی از جمله قطعنامه 2286 شورای امنیت در مورد مصونیت بیمارستانها و کارکنان امدادی، تایید کردهاند.
براساس آخرین بررسیهای انجام شده توسط منابع حقوق بشری و پژوهشگران تا پایان ماه اوت سال 2016، عربستان سعودی مجموعا 3158 هدف غیر نظامی را در جریان این جنگ 18 ماهه مورد هدف قرار داده است. یافتههای این منابع که در نشریه گاردین مورخ 23 سپتامبر منتشر شده است حاکی از آن است که در این مدت 942 حمله هوایی علیه مناطق مسکونی، 114 حمله علیه بازارها، 34 حمله علیه مساجد، 147 حمله علیه مدارس، 26 حمله علیه دانشگاهها و 378 حمله به تسهیلات حمل و نقل یمن صورت گرفته است که مسئولیت مستقیم همه این حملات متوجه عربستان سعودی است.
علاوه بر اینها، حمله مورخ 95/7/5 علیه یک بیمارستان دیگر که توسط سازمان پزشکان بدون مرز حمایت می شده است و منجر به کشته شدن 11 نفر و مجروح شدن 19 نفر شد و نیز حمله مورخ 95/5/26 علیه یک مدرسه در شمال یمن که منجر به کشته شدن 10 کودک و مجروح شدن 26 کودک دیگر شد، از جمله آخرین موارد این جنایات است که در آمار فوق لحاظ نشده است.
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تاکید می کند که بحران یمن راه حل نظامی ندارد و از همه طرفها می خواهد تا با پایان دادن به خشونت ها به سوی مصالحه سیاسی و استفاده از سازوکارهای صلح آمیز و مبتنی بر گفتگو روی آورند.