صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۹۲۸۴۳
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۰۸ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۵
یادداشتی که در خبرگزاری فارس منتشر شد؛
امیری فر نیز اعلام کرده : کلا نامزد شدن احمدی نژاد منتفی است و طبق نظر ارشادی یکی از مقامات عالیرتبه سفر استانی هم بصلاح نمی باشد... سفر استانی گرگان هم آخرین سفر استانی بوده و بنابر اخبار غیررسمی 10 نفر از اعضای محترم شورای نگهبان نظرشان رد صلاحیت بوده و فقط دو نفر موافق ایشان بوده اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
با آمدنش مخالفت شد. خبرگزاری فارس در یادداشتی که به قلم مهدی فضائلی مدیرعامل پیشین خود منتشر کرده است، صراحتاْ از دیداری خبر داده است که نتیجه‌اش ختم گمانه‌زنی‌ها برای ریاست دوباره احمدی‌نژاد بر دولت است؛ موضوعی که نوبسنده فارس به آن اشاره کرده است و چندی پیش از سوی عباس امیری‌فر از یاران احمدی‌نژاد هم نقل شده بود.

به گزارش سرویس سیاسی انتخاب ؛ امیری فر نیز اعلام کرده است : طبق خبر موثقی که دارم کلا نامزد شدن احمدی نژاد منتفی است و طبق نظر ارشادی یکی از مقامات عالیرتبه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سفر استانی هم بصلاح نمی باشد و طبق خبر موثق و دقیقی که دارم سفر استانی گرگان هم آخرین سفر استانی بوده و بنابر اخبار غیررسمی 10 نفر از اعضای محترم شورای نگهبان در جلسه غیررسمی که داشته اند نظرشان رد صلاحیت بوده است و فقط دو نفر موافق ایشان بوده اند.

امیری فر که در دولت دهم رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری بود در روزهای گذشته با انتشار مطلبی در شبکه های اجتماعی از منتفی شدن حضور محمود احمدی نژاد در انتخابات 96 خبر داد و نوشت : بنابر اخبار غیررسمی 10 نفر از اعضای شورای نگهبان در جلسه غیررسمی که داشته اند نظرشان رد صلاحیت احمدی نژاد بوده است.

وی اما در گفت و گوی دیگری درخصوص نامزدی احمدی نژاد در اتنخابات آتی تاکید کرد که صرفا نظر خود را با توجه به اخبار کسب شده ، بیان کرده ام و بنده سخنگوی احمدی نژاد نیستم.

امیری فر افزوده است: عطف به مطلب ارسالی اینجانب در خصوص کاندیداتوری احمدی نژاد، جهت جلوگیری از هرگونه پیش داوری یادآوری کرده اینجانب صرفا نظر خود را با توجه به اخبار کسب شده ، بیان کرده ام و بنده سخنگوی دکتر نمی باشم.ضمن اینکه احدی نمی تواند ارادت اینجانب و خانواده ام را به شخص دکتر احمدی نژاد زیر سوال ببرد.

وی در پایان گفته است:‌متذکر می شوم من نیز آرزومند هستم که مشکلی نبوده و زمینه حضور در این مسند که به حق برای ایشان فقط جنبه خدمت به مملکت اسلامی را دارد فراهم گردد.

نهی نامزدی احمدی‌نژاد

اما در یادداشت مهم خبرگزاری فارس آمده است: «چند روزی است محافل رسانه‌ای و سیاسی گوناگون از‌جمله کانال‌های نزدیک به دکتر احمدی‌نژاد، از ملاقات وی با رهبر انقلاب اسلامی خبر می‌دهند؛ دیداری مهم که به ‌درخواست و پیگیری خود او انجام شده...  

... اما ظاهرا نتیجه‌اش خلاف انتظار وی بوده‌ است! هرچند هنوز جزئیات این دیدار که چند هفته قبل انجام شده است، منتشر نشده؛ ولی این مقدار قطعی است که وی با نهی صریح رهبر معظم انقلاب، برای ورود به میدان رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده مواجه شده است! نهی‌ای برخاسته از تدبیر، یعنی لایه‌های زیرین و صفحات پسینی ماجراها را دیدن. نهی‌ای حاکی از شجاعت در بیان آن چیزی که رهبری برای انقلاب و نظام و چه ‌بسا مصالح خود وی لازم دانسته‌اند و نهی‌ای که مؤید قدرت مدیریت برای راهبری انقلاب است. حضرت آقا این بار نه به شیوه معمول و غالب خود- و البته نه همیشگی- بلکه مبتنی بر مصالح کشور و مشابه موارد خاص و استثنا، در برابر آمدن دکتر احمدی‌نژاد به میدان رقابت‌های ریاست‌جمهوری سکوت نکرده و صراحتا نظر مخالف خود را ابراز کرده‌اند».

در ادامه این یادداشت پرسشی طرح شده که احمدی‌نژاد را بر سر یک دوراهی تصمیم‌گیری ترسیم می‌کند. «ولایت‌پذیری یا ناپذیری»: «بنابراین بدون تردید، اعلام نظر صریح رهبری، حدود ٩ ماه مانده به انتخابات را باید اقدامی پر خیر و برکت و البته توأم با اتمام حجت دانست. امروز احمدی‌نژاد و یاران دوآتشه و سینه‌چاک او در معرض آزمونی مهم قرار گرفته‌اند؛ آزمون «ولایت‌پذیری»! احمدی‌نژاد که مدتی است نشست‌های «تبیین آرمان‌های انقلاب اسلامی و بازخوانی خط امام و رهبری» را برگزار می‌کند، امروز باید در عمل نشان دهد با نهی مهم‌ترین «ثقل» احیا‌شده از سوی امام (ره) یعنی «ولایت فقیه» چگونه برخورد خواهد کرد و تمکین می‌کند یا خود را «مأذون»! نمی‌داند و راه خود را می‌رود؟ او در دوران ریاست‌جمهوری‌اش در گفت‌وگو با نویسنده این سطور، مدعی بود سینه‌اش را سپر کرده تا تیرهای نشانه‌رفته به سمت آقا به او اصابت کند!».

چندی قبل هم خبری به نقل از اسفندیار رحیم‌مشایی منتشر شد که البته بعدا حمید بقایی، معاون اجرائی رئیس سابق دولت ، آن را تکذیب کرد. او در خبری که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، مصاحبه منتسب به اسفندیار رحیم‌مشایی را تکذیب کرد و گفت: «ایشان گفتند اصلا مصاحبه‌ای نداشته‌اند». در مصاحبه منسوب به مشایی او گفته بود: «اینها ما را رد صلاحیت می‎کنند. وقتی هاشمی‌رفسنجانی را رد صلاحیت کردند، صلاحیت من را هم تأیید نخواهند کرد».

این روزها گمانه‌های بسیاری درباره واردشدن یا نشدن احمدی‌نژاد به رقابت‌های ریاست‌جمهوری آینده مطرح شده است. رفتار‌ها و سخنان رئیس سابق دولت در ماه‌های اخیر بر این گمانه دامن زده بود. تعدد سفرهای استانی‌اش و محتوای سخنرانی‌هایش رنگ‌وبوی انتخاباتی داشت تا‌جایی‌که هم برخی اصولگرایان مانند محمدرضا باهنر، رئیس جبهه خط امام و رهبری، آن را بی‌ربط با تبلیغات انتخاباتی زودهنگام ندانسته بود و هم برخی مقامات دولتی مانند معاون سیاسی و به‌ویژه خود وزیر کشور اعلام کرده بودند که این سفرها شائبه انتخاباتی دارد.

سخنگوی شورای نگهبان هم گفته بود که مرجع ما برای رسیدگی به تبلیغات زودهنگام انتخاباتی در موعد تأیید صلاحیت‌ها گزارش‌های رسانه‌هاست؛ بااین‌حال برخی از اصولگرایان مدعی شده بودند که او تنها گزینه رأی‌آور جناح راست است و اصولگرایان چهره مقبول رأی‌آور دیگری در قد و قواره احمدی‌نژاد ندارند. برخی مانند امیر محبیان، تحلیلگر اصولگرا، هم بودند که می‌گفتند در صورت رأی‌آوردن ترامپ در آمریکا احتمال روی‌کار‌آمدن احمدی‌نژاد قطعی می‌شود. حتی گفته شد که نام احمدی‌نژاد در فهرست ٣٠ تا ٤٠‌نفره پیشنهادی اصولگرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده هم قرار دارد. با‌این‌حال هم‌زمان برخی اصولگرایان کار احمدی‌نژاد را تمام‌شده تلقی می‌کردند و حتی توصیه به نیامدنش داشتند. اما‌و‌اگر‌های زیادی هم درباره احتمال رد یا تأیید صلاحیت او وجود داشت. بعد از انتشار یادداشت خبرگزاری فارس باید منتظر ماند و دید آیا اخبار موثق‌تری در‌این‌باره منتشر می‌شود یا خیر.